back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τουρκικό πλοίο προσάραξε έξω από την Κω – Η απαίτηση του καπετάνιου που απορρίφθηκε

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΤουρκικό πλοίο προσάραξε έξω από την Κω - Η απαίτηση του καπετάνιου που απορρίφθηκε

Tουρκικό πλοίο προσάραξε σε απόσταση μόλις σαράντα μέτρων από την βορειοδυτική ακτή της Κω, στην περιοχή Αμμόγλωσσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το kosnews24.gr, το πλοίο που φέρει το όνομα «Alcatras» προσέκρουσε σε βράχια τα ξημερώματα της Δευτέρας, καθώς στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ, με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα.

Αμεσα στο σημείο μετέβησαν σκάφος του Λιμενικού Σώματος Κω και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η οποία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις Αρχές.

Αίσθηση προκαλεσε η αρχική απαίτηση του καπετάνιου να έρθει ρυμουλκό από την Τουρκία, ωστόσο κάτι τέτοιο απορρίφθηκε διαρρήδην από τις ελληνικές αρχές καθώς απαγορεύεται από τους διεθνείς κανονισμούς.

Τα μέλη του πληρώματος του πλοίου παραμένουν στο εσωτερικό του και αν το κρίνουν ότι πρέπει να γίνει εκκένωση, τότε θα εγκαταλείψουν το πλοίο.

Δύτης προσέγγισε το πλοίο αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν κατάφερε να δει το ρήγμα που έχει υποστεί το ALCATRAS.

Παράλληλα το λιμενικό δεν είχε καταφέρει να προσεγγίσει το σκάφος με αποτέλεσμα να μην έχει καταφέρει να εντοπίσει τι ακριβώς εμπόρευμα μεταφέρει το πλοίο. Ο καπετάνιος του πλοίου στην επικοινωνία του με τις ελληνικές αρχές ισχυρίστηκε ότι το πλοίο μεταφέρει σκάλες και άλλα υλικά. 

Πηγή: iefimerida.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ