back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

To “Δωδεκάνησος Εξπρές” έδωσε τη λύση

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑTo “Δωδεκάνησος Εξπρές” έδωσε τη λύση

Άνω κάτω έγιναν για μια ακόμα φορά οι θαλάσσιες συγκοινωνίες του νομού εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Με συνέπεια πολλά νησιά να αποκλειστούν για αρκετές ημέρες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Σύμης, καθώς την Παρασκευή το πλοίο “Διαγόρας” δεν προσέγγισε στο νησί, και να σημειωθούν επεισόδια στο λιμάνι της Ρόδου από αγανακτισμένους επιβάτες.
Το πλοίο, συγκεκριμένα, επέστρεφε από το Καστελλόριζο και όταν οι επιβάτες με προορισμό τη Σύμη επιχείρησαν να επιβιβαστούν τους ανακοινώθηκε από τους υπεύθυνους του πλοίου ότι δεν θα προσεγγίσει στη Σύμη, με αποτέλεσμα για αρκετό χρόνο να υπάρξει ένταση και μεγάλος εκνευρισμός, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν έκτροπα.

Οι επιβάτες για Σύμη διαμαρτυρήθηκαν έντονα γιατί θα έμεναν αμανάτι στο λιμάνι και αρκετά εμπορεύματα, κυρίως φρούτα και λαχανικά, για τον εφοδιασμό του νησιού.
Να σημειωθεί ότι στη Σύμη είχε πέντε μέρες να προσεγγίσει πλοίο.
Τη λύση, πάντως, έδωσε και πάλι το ταχύπλοο καταμαράν “Δωδεκάνησος Εξπρές” που μετέφερε χθες όλους τους επιβάτες και τα εμπορεύματα.

Την ίδια μέρα το “Δωδεκάνησος Εξπρές” πήρε το πρωί εντολή απόπλου από το Λιμεναρχείο Ρόδου, για Χάλκη, Τήλο, Νίσυρο, Κω και Κάλυμνο αλλά μόλις ξεκίνησε από την Τήλο για Νίσυρο πήρε εντολή να επιστρέψει στη Ρόδο, καθώς στην περιοχή είχε σφοδρή θαλασσοταραχή με βόρειους ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ.
Έτσι γύρισε ξανά στη Χάλκη και στη συνέχεια στη Ρόδο. Πάντως, όπως αναφέρουν ναυτικοί ο χειμώνας αυτός ήταν ο χειρότερος της τελευταίας δεκαετίας για τα πλοία και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, αφού από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα καταγράφηκαν περισσότερα από 20 απαγορευτικά απόπλου, με όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις για τα νησιά και τους κατοίκους τους.

rodiaki.gr

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ