back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Το δημοτικό φόρο επιχειρούν να επαναφέρουν οι δήμαρχοι!

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΤο δημοτικό φόρο επιχειρούν να επαναφέρουν οι δήμαρχοι!

Παρέμβαση στο υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικων για να αναβιώσει ο δημοτικός φόρος αφού βελτιωθούν τα κακώς κειμενα θα κάνει άμεσα αντιπροσωπεία του τοπικου παραρτήματος της ΠΕΔ.

Θα σταλεί και εισηγητική έκθεση προς τη βουλή για να αποκατασταθούν οι ατέλειες που διαπίστωσε η ολομέλεια του ΣτΕ στο νόμο που διέπει το ΔΗΦΟΔΩ. Με τον τρόπο αυτό θα αρχίσει να εισπράττεται ο φόρος αφού βελτιωθεί.

”Υπάρχουν δήμοι που εισπράττουν και επιχειρηματίες που θέλουν να πληρώνουν. Εμείς είχαμε ετοιμάσει τροπολογία για να διασφαλισουμε τα χρήματα που εισπράχθηκαν.Να ζητήσουμε με επιστολη από το υπουργείο Εσωτερικών την εναρμόνιση του νομου που διεπει τη λειτουργια του φορου με την απόφαση του ΣΤΕ. Να προσφυγουμε και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Θα ήταν παράβαση καθήκοντος να μη διεκδικησουμε τους πόρους”, δήλωσε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιακος.

“Να πείσουμε το υπουργείο για εσωτερική φορολόγηση από όλους τους ΟΤΑ. Δεν μπορεί να έχουν συνεχώς απαιτήσεις από τους δήμους”, δήλωσε ο δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης και εξέφρασε την απορία του για το γεγονός οτι υπάρχουν ΟΤΑ που δεν εισπράττουν ντο δημοτικό φόρο.

Την ανησυχία του για την τροπή που πήρε η υπόθεση εξέφρασε ο δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Λάμπρου.

”Θα εξαντλησουμε κάθε περιθώριο. Η απόφαση της Ολομέλειας είναι συγκεκριμένη και καταργεί το νόμο. Καταλήγουμε οτι δεν μπορούμε να εισπραττουμε Δηφοδω γιατί έχει κριθεί ανίσχυρος. Οσα χρήματα καταβλήθηκαν μέχρι την ακύρωση δεν θα επιστραφούν. Να δούμε τι θα γίνει με τις ρυθμίσεις. Η απαντηση απο το ΥΠΕΣ μπορεί να είναι αρνητική. Η τοπική φορολόγηση είναι σε ισχύ στην Ευρώπη”, δήλωσε ο προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας του δήμου κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου.

“Υπάρχει θεραπεία αν η κυβέρνηση έχει βούληση. Αν σταλεί επιστολή στο υπουργείο για να θεραπευθούν οι παθογενειες και να συνεχιστεί η είσπραξη του δημοτικού φόρου. Ηδη στείλαμε εισήγηση για να σωθούν τα χρήματα που εισπράχθηκαν ήδη. Θα προσφυγουμε στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια για να ακυρωθεί η απόφαση “, δήλωσε ο κ.Παπαγεωργίου.

”Ουσιαστικά επιδιώκουμε να διατηρηθεί ο υφιστάμενος φόρος με βελτίωση των προσαυξησεων. Υπάρχει σθεναρά αντίδραση απο τον αντιδημαρχο Οικονομικών αλλά η βούληση μου είναι πως όποιος επιθυμεί να πληρώνει το δημοτικό φόρο”, δήλωσε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιακος και πρότεινε να γίνει άμεσα συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς.

”Υπάρχει σοβαρό θέμα με τις ρυθμίσεις. Θα δημιουργηθεί πρόβλημα και αν ζητήσουν οι επιχειρηματίες τα χρήματα πίσω. Πρέπει να αποσαφηνιστεί το θέμα των ρυθμίσεων. Να ζητηθεί απο το υπουργείο να διευκρινισει τι θα γίνει με τις βεβαιωμένες οφειλές “, δήλωσε ο νομικός της ΠΕΔ κ. Ν Περρος.

dimokratiki.gr

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ