back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Την Κυριακή 12 Μαρτίου οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στον εθνικό κορμό

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΤην Κυριακή 12 Μαρτίου οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στον εθνικό κορμό

Δεκτό το αίτημα του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου Ρόδου από τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη

Με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, μετατίθενται για την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 όλες οι εκδηλώσεις – δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση – στο πλαίσιο του εορτασμού της 75ης Επετείου της 7ης Μαρτίου, ημέρας της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών απάντησε θετικά σε κοινό αίτημα που υπέβαλαν νωρίτερα σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, για την μετάθεση του εορτασμού της επετείου, λόγω του συλλογικού πένθους για την τραγωδία των Τεμπών.
Ο κ. Βορίδης έκανε δεκτό το αίτημα που υπεβλήθη, λαμβάνοντας υπόψιν τη χρονική εγγύτητα της μεγάλης γιορτής της Δωδεκανήσου, με το συνταρακτικό γεγονός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών και το εθνικό πένθος που ακολούθησε.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά:
«Αύριο, είναι μια μεγάλη ημέρα για τα Δωδεκάνησα. Συμπληρώνονται 75 χρόνια από τότε που ένας μεγάλος αγώνας ευοδώθηκε και τα νησιά μας ενώθηκαν με την μητέρα Πατρίδα.
Σε αυτούς που αγωνίστηκαν για να κερδίσουμε την ελευθερία μας, μετά από 638 χρόνια σκλαβιάς, χρωστάμε τον μέγιστο σεβασμό.
Σήμερα, μέσα στο βαρύτατο κλίμα που επικρατεί στην ψυχή όλων λόγω της ανείπωτης τραγωδίας των Τεμπών, αισθανόμενοι το χρέος να τιμήσουμε με την στάση μας, τα θύματα αυτής, μεταθέτουμε, δεν ακυρώνουμε, τις εκδηλώσεις της Ενσωμάτωσης για την Κυριακή 12 Μαρτίου.
Δίνουμε στο συλλογικό μας πένθος τον χρόνο που χρειάζεται».
Σημειώνεται ότι η αυριανή ημέρα, ημέρα Τρίτη 7η Μαρτίου, παραμένει ημέρα υποχρεωτικής αργίας για τις επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες γενικά, στα όρια του Νομού Δωδεκανήσου, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ