back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τι λέει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ για ΦΠΑ και Κινητοποιήσεις

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΤι λέει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ για ΦΠΑ και Κινητοποιήσεις

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου καλεί τους πολίτες των νησιών μας να δώσουν το παρόν να συμμετέχουν, να στηρίξουν, να διεκδικούν και να επαγρυπνούν στην δύσκολη διαπραγματευτική προσπάθεια που διεξάγει αυτή την περίοδο η κυβέρνηση, απέναντι στους αδιάλλακτους δανειστές στα ζητήματα της διαπραγμάτευσης, και ειδικότερα στο ζήτημα του ΦΠΑ.

Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, είναι και κόκκινες γραμμές του λαού, και εμάς των νησιωτών ακόμη περισσότερο.

Το ειδικό καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ θεσπίστηκε για την εξάλειψη των ανισοτήτων που προκαλούνται λόγω της γεωγραφίας της χώρας. Διεκδικούμε την έμπρακτη αναγνώριση των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στα νησιά (νησιωτικότητα) εκ μέρους του κράτους και σε άλλους τομείς πέραν του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ, όπως ενδεικτικά είναι οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις (συχνότητα – κόστος), η ύπαρξη δημοσίων υπηρεσιών στα νησιά.

Τα νησιά μας έχουν ανάγκη ενός συνολικότερου αναπτυξιακού προγραμματικού πλαισίου, που θα θεσμοθετεί πάγια μέτρα για την άμβλυνση ή ακόμη και το μηδενισμό των μειονεκτημάτων της νησιωτικότητας. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί το άμεσο διεκδικητικό μας πλαίσιο και να μην περιορίζεται απλά στην υπεράσπιση αποσπασματικών μέτρων, υπό μορφή εξαιρέσεων (π.χ. μειωμένο ΦΠΑ, ΔΗΦΟΔΩ), αλλά να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα και τη ζωή των συμπατριωτών μας.

Οι πολίτες των νησιών μας, θα πρέπει να στρέψουν την αντιπαράθεσή  τους προς τους  δανειστές και τα κόμματα που στήριζαν την ίδια πολιτική τόσα χρόνια, και συνεχίζουν να στηρίζουν ως τρόικα εσωτερικού, με την φθηνή και ατελέσφορη αντιπολίτευσή τους προς την κυβέρνηση που μεταφράζεται σε σύμπλευση με τις απαιτήσεις των δανειστών. Τα κροκοδείλια δάκρυα της ΝΔ και των υπολοίπων μνημονιακών, για  το ΦΠΑ, δεν συγκινούν πλέον κανέναν. Οι δανειστές, οι θεσμοί, έχουν μάθει να πιέζουν και  να απαιτούν και οι απαιτήσεις τους να γίνονται αναντίρρητα αποδεκτές. Τα έτοιμα νομοσχέδια που απλά μεταφράζονταν στα ελληνικά είναι πλέον παρελθόν και οι νέες συνθήκες που ορίζει η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορούν να γίνουν εύκολα αποδεκτές από τους εταίρους. Οι yesmen είναι αυτοί που έστρωσαν το δρόμο στην επιβολή των αντιαναπτυξιακών μνημονιακών νόμων. Η κυβέρνηση ανάμεσα στα άλλα, καλείται να ανακόψει την περαιτέρω επέλαση όλων των βάρβαρων πολιτικών που παρά την πεφρασμένη βούληση των Ελλήνων πολιτών για αναχαίτισή τους στις 25 του Γενάρη, οι θεσμοί εξακολουθούν να θέλουν να μας επιβάλλουν.

Όσον αφορά τα καλέσματα για αγώνα και τις κινητοποιήσεις των παραγωγικών φορέων του τόπου μας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα μας έβρισκαν περισσότερο σύμφωνους εάν δεν συνοδεύονταν από παραπλανητικά και εσχατολογικά προσκλητήρια αγώνα με αφίσες και συνθήματα που θυμίζουν τις μονταζιέρες και τα λιβελογραφήματα που συνήθως συντάσσονται στα γραφεία της Συγγρού. Εάν ο τόπος μας κινδυνεύει μία φορά από τους δανειστές και τις παράλογες απαιτήσεις τους, κινδυνεύει περισσότερο από την ακατάσχετη τρομολαγνία, τις κρίσεις πανικού, την διασπορά ψευδών ειδήσεων, τον ενορχηστρωμένο αγώνα για δημιουργία αρνητικού κλίματος κατά της κυβέρνησης.

Αυτή την στιγμή, δεν χρειαζόμαστε 5η φάλαγγα στον τόπο μας. Χρειαζόμαστε ένα ευρύ μέτωπο υπεράσπισης του δίκαιου απέναντι στο άδικο, υπεράσπισης των αγώνων και των θυσιών του λαού μας στα χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας. Στο πλαίσιο αυτό, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συνταχτούμε με όσους πραγματικά εννοούν, ότι η υπεράσπιση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, θα πρέπει να αποτελεί για τους νησιώτες κόκκινη γραμμή στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ακόμη και εάν θα οδηγήσει σε ρήξη μαζί τους. Τι λέτε;..

Η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται πολύ πιο ειλικρινής, δυναμική και παραγωγική από αυτό που αντέχουν οι μονταζιέρες της ΝΔ…. Στην Ιστορία δεν θα αποτελέσουμε ούτε την παρένθεση ούτε και την αγκύλη. Βάζουμε τελεία και παύλα στο φαύλο παρελθόν και προχωράμε σταθερά μπροστά, κερδίζοντας καθημερινά  με τους αγώνες μας την ελπίδα και την αξιοπρέπεια! 

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ