back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τέσσερις χαμένες ψυχές και η κορύφωση του δράματος του ζεύγους Μπαϊράμη

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΤέσσερις χαμένες ψυχές και η κορύφωση του δράματος του ζεύγους Μπαϊράμη

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ


Μια λαμπρή και σπάνια οικογένεια απορφανίστηκε αφήνοντας κενό εκείνο που αποτελούσαν: Το «παράδειγμα προς μίμηση» Συγκλονισμένη η κοινωνία της Ρόδου δεν μπορεί ακόμα να συνειδητοποιήσει την απώλεια τεσσάρων ανθρώπων από μια νεροποντή που διήρκησε 3 ώρες.

Χάθηκε η 27χρονη δασκάλα Αναστασία Κατσαρού από τα Ψαχνά Ευβοίας που υπηρετούσε στο δημοτικό σχολείο Παραδεισίου, στον ποταμό της Κρεμαστής ενώ πλέον εκλίπουν οι ελπίδες για την ανεύρεση ζωντανού και του συναδέλφου της εκπαιδευτικού Κώστα Αργυρόπουλου 50 χρονών, με καταγωγή από τα Τρίκαλα, αλλά κάτοικος Ρόδου εδώ και 20 χρόνια.

Εκείνο όμως που κορυφώνει το σοκ είναι ο απορφανισμός μιας οικογένειας – της οικογένειας Μπαϊράμη.

Ο Γιάννης Μπαϊράμης και η σύζυγός του Κάλλη αγαπητοί σε όλους τους ροδίτες και ένα ζευγάρι αγαπημένο, βρήκαν τραγικό θάνατο την ίδια ώρα ξαφνικά και από το πουθενά.

Η Κάλλη Παναγιώτου – Μπαϊράμη καταγόταν από τη Λεμεσό και νεαρό κορίτσι γνωρίστηκε με το Γιάννη Μπαϊράμη από τα φοιτητικά τους χρόνια. Από τότε έμειναν αχώριστοι, παντρεύτηκαν και έκαναν μια πολύ καλή οικογένεια με δυο γιούς – μια οικογένεια με παραδοσιακές αρχές, με κοινωνικότητα, σοβαρότητα και βαθιά θρησκευόμενη.

Η Κάλλη κουβαλούσε τις αρχές της Κυπριακής κοινωνίας και ο Γιάννης Μπαϊράμης ό,τι πιο γνήσιο παραμένει ζωντανό στο νησί της Καλύμνου από όπου καταγόταν. Στη ζωή αγωνίστηκαν μαζί σηκώνοντας αλλήλων τα βάρη χωρίς μιζέριες, χωρίς παρεκκλίσεις από τον ορθό δρόμο, ήταν πραγματικά ένα ζευγάρι παράδειγμα για μίμηση.

Σχολαστικά, με πολύ στοργή και φροντίδα μεγάλωσαν τα δυο τους παιδιά τον Αντώνη και τον Φειδία με τις ίδιες αρχές που πορεύτηκαν και οι ίδιοι στη ζωή τους. Έκαναν και οι δύο καλές σπουδές και έχουν αναπόσπαστο κομμάτι του χαρακτήρα τους τα χαρίσματα των γονιών τους.

Ο Γιάννης Μπαϊράμης από νέος δούλεψε στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου (όπως και η γυναίκα του Κάλλη) και έφθασε μέχρι το βαθμό του Διευθυντή, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε πριν από λίγα χρόνια.

Ταπεινοί στη ζωή χωρίς εντυπωσιασμούς, απόκτησαν ύστερα από πολλά χρόνια δικό τους σπίτι στην περιοχή της Παστίδας. Για πολλά χρόνια κατοικούσαν στην Μιχαήλ Πετρίδη μέχρι να ολοκληρώσουν το όνειρό τους για ένα δικό τους σπίτι που η μοίρα όρισε να βρεθεί στην περιοχή της Παστίδας.

Θ. Μ.

rodosalarm.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ