ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kiporama-leros

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    Ο George Korfias σχολίασε: Χαχαχαχαχα! Αγαπαμε Λερο! Συγχαρητηρια στον συναδελφο Δημητρη ! Ετσι για την γενικη ενημερωση ομως…
    08.12.2025
  • Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων

    Ο UC σχολίασε: You guys make big deal out of nothing , i know the person he…
    02.12.2025
  • Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

    Ο Πελοπίδας Χρήστος σχολίασε: Κι άμα θελω α πάω στον Άι Γιάννη τη Φακουδιά πο πισω πο το…
    01.12.2025
  • Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος

    Ο New York σχολίασε: Ti ginete ekei kato?
    28.11.2025
  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
kroupia leros
Navarone-ad

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
15 °c
Agia Marina
16 ° Πε
15 ° Πα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ » Τέσσερις προτάσεις του Μάνου Κόνσολα για την ουσιαστική στήριξη των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων των νησιών

Τέσσερις προτάσεις του Μάνου Κόνσολα για την ουσιαστική στήριξη των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων των νησιών

Όπως τονίζει ο κ. Κόνσολας, θα ήταν απόλυτο και αναμφισβήτητο μέτρο στήριξης η πλήρης, δωρεάν ενδονησιωτική μεταφορά των σωματείων, που θα αφορά στην κάλυψη του κόστους των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους αθλητές αυτών των σωματείων για τη συμμετοχή τους στα εθνικά ή τοπικά πρωταθλήματα.

Leros News Leros News
28 Αυγούστου 2025
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρόνος ανάγνωσης: 4 Λεπτά
A A
0
Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των πωλητηρίων στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους
24
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
365
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Μια ολοκληρωμένη πρόταση τεσσάρων σημείων για τη στήριξη και ενίσχυση της λειτουργίας των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων των νησιών, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Αθλητισμού, Οικονομικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Υγείας.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι η καλλιέργεια και ανάπτυξη του αθλητισμού στα νησιά είναι συνυφασμένη με την ενίσχυση και στήριξη της ζωής και της ανθρώπινης δραστηριότητας σε αυτές τις περιοχές και ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε δύο σημαντικές κινήσεις.

Τόσο το 2024, όσο και το 2025, τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που εδρεύουν σε νησιά λαμβάνουν προσαύξηση 60% στη μοριοδότηση για τη χρηματοδότηση, ενώ τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία νησιών με λιγότερους από 3.100 κατοίκους λαμβάνουν προσαύξηση 30% στα ποσά που δικαιούνται.

Διαβάστε επίσης:

Νοσοκομείο Λέρου: Χειρουργός και Παθολόγος ενισχύουν το ιατρικό δυναμικό

Νοσοκομείο Λέρου: Χειρουργός και Παθολόγος ενισχύουν το ιατρικό δυναμικό

10.12.2025
1.9k
Πρωινό Αγάπης της Συντονίστριας της Γραμματείας Δικαιωμάτων του Παιδιού ΝΔ Νοτίου Αιγαίου στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ Καλύμνου

Πρωινό Αγάπης της Συντονίστριας της Γραμματείας Δικαιωμάτων του Παιδιού ΝΔ Νοτίου Αιγαίου στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ Καλύμνου

10.12.2025
1.2k

Πρόσφατα, ανακοινώθηκε και η δωρεάν μετακίνηση όλων των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων με τα επιδοτούμενα πλοία που εκτελούν τα 77 δρομολόγια της άγονης γραμμής αλλά όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας, δεν καλύπτεται πλήρως το υψηλό μεταφορικό κόστος για τις μετακινήσεις τους στα πλαίσια των αθλητικών διοργανώσεων στις οποίες λαμβάνουν μέρος.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου καταθέτει τέσσερις (4) προτάσεις:

1ον: Την πλήρη επιδότηση της δωρεάν ενδονησιωτικής μεταφοράς των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων.

Το Υπουργείο Αθλητισμού μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια και τεκμηρίωση το κόστος των μετακινήσεων των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στα νησιά. Οι κατά τόπους ενώσεις, για κάθε άθλημα, μπορούν να το προσδιορίσουν σε συνεργασία με τα σωματεία και να αποστείλουν το σχετικό υλικό τεκμηρίωσης στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού που μπορεί να αναζητήσει τρόπους κάλυψης των σχετικών δαπανών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αλλά και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, είτε μέσα από δημόσια έσοδα που προέρχονται από τη φορολογία των κερδών των τυχερών παιγνιδιών, είτε μέσα από τους πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

Όπως τονίζει ο κ. Κόνσολας, θα ήταν απόλυτο και αναμφισβήτητο μέτρο στήριξης η πλήρης, δωρεάν ενδονησιωτική μεταφορά των σωματείων, που θα αφορά στην κάλυψη του κόστους των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους αθλητές αυτών των σωματείων για τη συμμετοχή τους στα εθνικά ή τοπικά πρωταθλήματα.

2ον: Θεσμική κατοχύρωση και καθιέρωση, δια νόμου, της νησιωτικότητας ως κριτηρίου και συντελεστή για την οικονομική ενίσχυση των αθλητικών σωματείων μέσω του Στοιχήματος, σε συνεργασία των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

3ον: Εκπόνηση και υλοποίηση από τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ενός Προγράμματος Προαθλητικού Ελέγχου με κλινικές και παρακλινικές εξετάσεις για τους αθλητές των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων των νησιών σε συνεργασία με δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας αλλά και με κινητά συνεργεία ιατρών για τα απομακρυσμένα νησιά.

4ον: Αντιμετώπιση των θεσμικών προβλημάτων με κύριο την τροποποίηση της διάταξης που απαγορεύει στα Ερασιτεχνικά Σωματεία να συνάπτουν συμβάσεις εργασίας με μέλη του διοικητικού συμβουλίου ή συγγενικά τους πρόσωπα, αφού η συγκεκριμένη διάταξη δεν έχει εφαρμογή στα νησιωτικά σωματεία και θέτει ανυπέρβλητα εμπόδια για τη λειτουργία τους. Οι άνθρωποι που διαμένουν στα νησιά, έχουν συγγενικές σχέσεις και σε κάποιους από αυτούς μπορεί να συμπίπτει η ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου ενός σωματείου και του προπονητή. Θα πρέπει να θεσμοθετηθεί εξαίρεση ως προς τη σύμβαση εργασίας προπονητών των ερασιτεχνικών σωματείων στα νησιά και μέχρι του ορίου των 3000 ευρώ ετησίως. Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού οφείλει να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό νομοθετικά.

Tο πλήρες κείμενο της κοινοβουλευτικής παρέμβασης και των προτάσεων του Μάνου Κόνσολα προς τους Υπουργούς για τη στήριξη των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων των νησιών είναι το εξής:


ΘΕΜΑ: «Ολοκληρωμένη πρόταση στήριξης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων των νησιών»

Κυρία Υπουργέ,

Κύριοι Υπουργοί,

Η καλλιέργεια και ανάπτυξη του αθλητισμού στα νησιά είναι συνυφασμένη με την ενίσχυση και στήριξη της ζωής και της ανθρώπινης δραστηριότητας σε αυτές τις περιοχές.

Η έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου στα νησιά που αποτελεί κύτταρο ζωής και ανάπτυξης του αθλητισμού, αποτελεί ηθική υποχρέωση όλων μας.

Η κυβέρνηση, ορθά, έχει προχωρήσει τα δύο τελευταία χρόνια σε δύο ουσιαστικές κινήσεις στήριξης.

Τόσο το 2024, όσο και το 2025, τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που εδρεύουν σε νησιά λαμβάνουν προσαύξηση 60% στη μοριοδότηση για τη χρηματοδότηση, ενώ τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία νησιών με λιγότερους από 3.100 κατοίκους λαμβάνουν προσαύξηση 30% στα ποσά τους.

Πρόσφατα, ανακοινώθηκε και η δωρεάν μετακίνηση όλων των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων με τα επιδοτούμενα πλοία που εκτελούν τα 77 δρομολόγια της άγονης γραμμής, που, όμως, δεν καλύπτει πλήρως το υψηλό μεταφορικό κόστος για τις μετακινήσεις τους στα πλαίσια των αθλητικών διοργανώσεων στις οποίες λαμβάνουν μέρος.

Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί, ανάλογα με το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, θα μπορούσαν να εξετάσουν προτάσεις που θα συνιστούσαν ακόμα μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη ενίσχυση για τα αθλητικά σωματεία, όπως:

1ον: Η επιδότηση της δωρεάν ενδονησιωτικής μεταφοράς των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων.

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια και τεκμηρίωση το κόστος των μετακινήσεων των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στα νησιά.

Οι κατά τόπους ενώσεις, για κάθε άθλημα, μπορούν να το προσδιορίσουν σε συνεργασία με τα σωματεία και να στείλουν το σχετικό υλικό τεκμηρίωσης στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού που μπορεί να αναζητήσει τρόπους κάλυψης των σχετικών δαπανών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αλλά και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, είτε μέσα από δημόσια έσοδα που προέρχονται από τη φορολογία των κερδών των τυχερών παιχνιδιών, είτε μέσα από τους πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

Θα ήταν απόλυτο και αναμφισβήτητο μέτρο στήριξης, η πλήρης, δωρεάν ενδονησιωτική μεταφορά των σωματείων, που θα αφορά στην κάλυψη του κόστους των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους αθλητές αυτών των σωματείων για τη συμμετοχή τους στα εθνικά ή τοπικά πρωταθλήματα.

2ον: Θεσμική κατοχύρωση και καθιέρωση, δια νόμου, της νησιωτικότητας ως κριτηρίου και συντελεστή για την οικονομική ενίσχυση των αθλητικών σωματείων μέσω του Στοιχήματος, σε συνεργασία των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

3ον: Εκπόνηση και υλοποίηση από τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ενός Προγράμματος Προαθλητικού Ελέγχου με κλινικές και παρακλινικές εξετάσεις για τους αθλητές των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων των νησιών σε συνεργασία με δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας αλλά και με κινητά συνεργεία ιατρών για τα απομακρυσμένα νησιά.

4ον: Αντιμετώπιση θεσμικών προβλημάτων με κύριο την τροποποίηση της διάταξης που απαγορεύει στα Ερασιτεχνικά Σωματεία να συνάπτουν συμβάσεις εργασίας με μέλη του διοικητικού συμβουλίου ή συγγενικά τους πρόσωπα, αφού η συγκεκριμένη διάταξη δεν έχει εφαρμογή στα νησιωτικά σωματεία και θέτει ανυπέρβλητα εμπόδια για τη λειτουργία τους. Οι άνθρωποι που διαμένουν στα νησιά, έχουν συγγενικές σχέσεις και σε κάποιους από αυτούς μπορεί να συμπίπτει η ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου ενός σωματείου και του προπονητή. Θα πρέπει να θεσμοθετηθεί εξαίρεση ως προς τη σύμβαση εργασίας προπονητών των ερασιτεχνικών σωματείων στα νησιά και μέχρι του ορίου των 3000 ευρώ ετησίως. Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού οφείλει να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό, νομοθετικά.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται η κυρία Υπουργός και οι κύριοι Υπουργοί

1. Πως αντιμετωπίζουν και πως αποτιμούν τις ανωτέρω προτάσεις και ποιος είναι ο σχεδιασμός τους για τη στήριξη των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στις νησιωτικές περιοχές.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Tags: ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥΠΟΛΙΤΙΚΗ
Share17Tweet3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέοι συνοριοφύλακες θα ενισχύσουν τη δύναμη των υπηρεσιών της Αστυνομίας σε Ρόδο, Κω, Πάτμο, Λέρο και Κάρπαθο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέοι συνοριοφύλακες θα ενισχύσουν τη δύναμη των υπηρεσιών της Αστυνομίας σε Ρόδο, Κω, Πάτμο, Λέρο και Κάρπαθο

10.12.2025
391
Τα προβλήματα των αλιέων στη συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα προβλήματα των αλιέων στη συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

09.12.2025
424
Τα προβλήματα των αλιέων στη συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σημαντική συνάντηση του Βασίλη Α. Υψηλάντη με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τα έργα πολιτισμού στα Δωδεκάνησα

09.12.2025
385
Επόμενο

Διακομιδή 79χρονης από το λιμάνι της Καλύμνου στο λιμάνι του Μαστιχαρίου Κω

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Συνελήφθη στη Λέρο για κατοχή ναρκωτικών

    10.12.2006
    Συνελήφθη στη Λέρο για κατοχή ναρκωτικών Πριν 19 χρόνια 3.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ανακοίνωση του Λεριακού Ομίλου Σκαφών

    10.12.2012
    Ανακοίνωση του Λεριακού Ομίλου Σκαφών Πριν 13 χρόνια 1.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Γιώργος Φρόνας: Με μεθοδεύσεις και κρυφές ατζέντες, έκλεισαν την Τράπεζα Δωδεκανήσου

    10.12.2013
    Γιώργος Φρόνας: Με μεθοδεύσεις και κρυφές ατζέντες, έκλεισαν την Τράπεζα Δωδεκανήσου Πριν 12 χρόνια 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Στη Λέρο διέμενε ο 38χρονος Κρητικός που βρέθηκε αποκεφαλισμένος στο λιμάνι του Πειραιά

    10.12.2014
    Στη Λέρο διέμενε ο 38χρονος Κρητικός που βρέθηκε αποκεφαλισμένος στο λιμάνι του Πειραιά Πριν 11 χρόνια 7.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο για την έκρηξη στη Λέρο

    10.12.2015
    Δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο για την έκρηξη στη Λέρο Πριν 10 χρόνια 1.6K

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Το Νοσοκομείο Λέρου οδηγείται στη διάλυση. Αυτή είναι η πολιτική…

    06.12.2025
    Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Το Νοσοκομείο Λέρου οδηγείται στη διάλυση. Αυτή είναι η πολιτική τους – κι εμείς δεν θα τη νομιμοποιήσουμε” 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Νοσοκομείο Λέρου: Χειρουργός και Παθολόγος ενισχύουν το ιατρικό δυναμικό

    10.12.2025
    Νοσοκομείο Λέρου: Χειρουργός και Παθολόγος ενισχύουν το ιατρικό δυναμικό 1.9K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Πρόσκληση Δημάρχου Λέρου στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

    03.12.2025
    Πρόσκληση Δημάρχου Λέρου στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 1.9K
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

    Αλλαγή δρομολογίων του Blue Star Patmos λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

    03.12.2025
    Αλλαγή δρομολογίων του Blue Star Patmos λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    08.12.2025
    Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής 1.7K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Στη Βουλή τα μέτρα για τη λειψυδρία σε Λέρο και Πάτμο από τον Κυριάκο Βελόπουλο

    Στη Βουλή τα μέτρα για τη λειψυδρία σε Λέρο και Πάτμο από τον Κυριάκο Βελόπουλο

    43 shares
    Share 17 Tweet 11
  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Μιχάλης Κόλιας: “Έρχονται νέες υπέρογκες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη από τη δημοτική Αρχή”

    40 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Επιτάχυνση των διαδικασιών για τον οδοφωτισμό 20χλμ και την ασφαλτόστρωση – Κατεπείγον ταξίδι στη Ρόδο

    49 shares
    Share 20 Tweet 12
  • Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]

    63 shares
    Share 37 Tweet 11
louloudias
Currently Playing

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Featured
Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας  – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Featured
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Νοσοκομείο Λέρου: Χειρουργός και Παθολόγος ενισχύουν το ιατρικό δυναμικό
  • Πρωινό Αγάπης της Συντονίστριας της Γραμματείας Δικαιωμάτων του Παιδιού ΝΔ Νοτίου Αιγαίου στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ Καλύμνου
  • Νέοι συνοριοφύλακες θα ενισχύσουν τη δύναμη των υπηρεσιών της Αστυνομίας σε Ρόδο, Κω, Πάτμο, Λέρο και Κάρπαθο
  • Δήμος Λέρου: Εκδήλωση “Σπάσε τη σιωπή – Σταμάτα τη βία” από το Κέντρο Κοινότητας

Νεότερα Video

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας  – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

1.1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
4 Δεκεμβρίου 2025
Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

1.1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.