back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σύλληψη 2 πλοιάρχων στην Κάλυμνο!

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΣύλληψη 2 πλοιάρχων στην Κάλυμνο!

Για μεταφορά επιβατών και διενέργεια πλου χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις συνελήφθησαν οι Πλοίαρχοι του Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ” Ν. Καλύμνου 232 και του Ε/Γ-Α/Ψ ”ΡΕΝΑ” Ν. Κω 48, ηλικίας 24 και 63 ετών αντίστοιχα, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Καλύμνου, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν αρχικά στο λιμένα Μαστιχαρίου της ν. Κω, όπου ο μεν 24χρονος Πλοίαρχος αφού επιβίβασε είκοσι (20) υπεράριθμους αλλοδαπούς επιβάτες, δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις του στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και απέπλευσε, ενώ ο 63χρονος Πλοίαρχος αφού αποβίβασε επιβάτες οι οποίοι είχαν καταβάλει χρηματικό ποσό ως αντίτιμο μεταφοράς τους από τη ν. Κάλυμνο στη ν. Κω, απέπλευσε χωρίς επιβάτες προς το λιμένα Καλύμνου διότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, κρίθηκε επισφαλής η παραμονή του στο λιμένα Μαστιχαρίου. 

Ανωτέρω Πλοίαρχοι με τον κατάπλου τους στο λιμένα Καλύμνου συνελήφθησαν, ενώ από τις Λιμενικές Αρχές Κω και Καλύμνου πρόκειται να επιβληθούν οι νόμιμες διοικητικές κυρώσεις.

Προανακρίσεις διενεργούνται από το Λιμεναρχείο Κω, ενώ ο 63χρονος Πλοίαρχος αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ