back to top
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Στην Κάλυμνο ο Μάνος Κόνσολας – Σειρά επαφών και παρεμβάσεων

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΣτην Κάλυμνο ο Μάνος Κόνσολας – Σειρά επαφών και παρεμβάσεων

Διήμερη επίσκεψη στην Κάλυμνο, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας. Πραγματοποίησε σειρά επαφών με το Δήμαρχο, κ. Διακομιχάλη, στελέχη της δημοτικής αρχής και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί.

Συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, των παραγωγικών τάξεων αλλά και κομματικά στελέχη της Ν.Δ.

Ο κ. Κόνσολας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα δημιουργίας αυτόνομης μονάδας του ΕΟΠΥΥ στην Κάλυμνο προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες και οι ασφαλισμένοι στον τόπο κατοικίας τους και δεσμεύθηκε για την ανάληψη πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο βουλευτής παρακολούθησε τον 13ο Κολυμβητικό Διάπλου Τελένδου-Καλύμνου, στον οποίο συμμετείχαν πάνω από 120 αθλητές, συγχαίροντας τους διοργανωτές για αυτή την πρωτοβουλία που υπερβαίνει τα στενά πλαίσια μιας αθλητικής διοργάνωσης αλλά έχει ευρύτερη σημασία.

Ο κ. Κόνσολας συμμετείχε στη μεγάλη συνάντηση των Αποδήμων της Καλύμνου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«To Δίκτυο των Αποδήμων Καλυμνίων αποτελεί υποστηρικτικό βραχίονα εθνικών και τοπικών διεκδικήσεων. Οι Απόδημοι Καλύμνιοι αποτελούν τους πρεσβευτές του νησιού, έχουν συμβάλει στην διαμόρφωση μιας καλύτερης εικόνας για το νησί στο εξωτερικό. Το έχουν υπερασπιστεί από κάθε είδους επιβουλές, κρατούν γερά στα χέρια τους το νήμα που τους συνδέει με την πατρογονική γη.

Αποτελούν κεφάλαιο για τον τόπο και χαίρομαι που η διαπίστωση αυτή κυριαρχεί εδώ στην Κάλυμνο.

Αυτό το κεφάλαιο πρέπει να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο, να υπάρξει διαρκής συνεργασία και ανάληψη κοινών δράσεων με τη Δημοτική Αρχή και τους τοπικούς φορείς».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ