back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Γραμμή Ζωής, για καταγγελλόμενα σε επιστολή Κρεμαστινού

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΣτην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Γραμμή Ζωής, για καταγγελλόμενα σε επιστολή Κρεμαστινού

Η αναφορά ήρθε σαν συνέπεια της επιστολής του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, καθηγητή Δ. Κρεμαστινού, προς τους επικεφαλής των φορέων υγειονομικής περίθαλψης και ασφάλισης με κοινοποίηση στον Υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη, στην οποία αναφέρει ότι, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, «επιτροπές γιατρών αποφασίζουν να μη χορηγούν ακριβά φάρμακα ή συσκευές με το αιτιολογικό ότι οι ασθενείς είναι υπερήλικοι» (!) και ζητάει άμεσα «να πάψουν να ισχύουν αυτές οι αποφάσεις».

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, πληροφορήθηκε την ύπαρξη και το περιεχόμενο της επιστολής από τα κοινωνικά δίκτυα και το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Δημοκρατική» της Ρόδου και όπως είχε υποχρέωση, αντέδρασε άμεσα.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ κ. Γεράσιμος Κουρούκλης, κατέθεσε την 19η Νοεμβρίου 2014 «Αναφορά αξιόποινων πράξεων» στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά:

1ον. Να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα με την επιστολή.

2ον. Να ερευνηθεί αν αποφάσεις επιτροπών σαν αυτές που καταγγέλλονται, είχαν σα συνέπεια το θάνατο κάποιου ή κάποιων από τους ηλικιωμένους ασθενείς.

Ο κ. Κουρούκλης, δήλωσε σχετικά:

« Αν υπάρχει ψήγμα αλήθειας σε όσα καταγγέλλονται με την επιστολή Κρεμαστινού, τότε βρισκόμαστε προ εγκληματικής ενέργειας κατά συρροή.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, η μόνη Οργάνωση στην Ελλάδα που ασχολείται με τα καθημερινά προβλήματα των ηλικιωμένων., δε μπορούσε να μείνει απαθής μπροστά σε καταγγελίες, ουσιαστικά, ευθανασίας των ηλικιωμένων από τις ίδιες τις κρατικές δομές που υποτίθεται ότι προστατεύουν την υγεία και τη ζωή τους!

Επιβάλλεται η παρέμβαση της δικαιοσύνης για τη διερεύνηση των καταγγελιών και την απόδοση ευθυνών.

Εμείς θα είμαστε εδώ, παρόντες, για να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στην κοινωνία.»”

tro-ma-ktiko.blogspot.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ