back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στέφανος Δράκος: Απατηλές οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΣτέφανος Δράκος: Απατηλές οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

«Η επικοινωνιακή φιέστα της «υποτιθέμενης» διαπραγμάτευσης, που αποτελούσε την προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, φθάνει στο τέλος της.

Η επικοινωνιακή πολιτική, πάνω στην οποία οι κυβερνώντες επιχείρησαν να διαμορφώσουν τις προσδοκίες του Ελληνικού λαού, προεκλογικά και μετεκλογικά, αποδείχθηκαν απατηλές.

Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς, επί 2,5 χρόνια, έδιναν καθημερινό και διαρκή αγώνα, για τη διατήρηση των κεκτημένων της Ελλάδας και της Δωδεκανήσου, και τα είχαν καταφέρει. Σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μέσω μίας επιστολής, απεμπολεί τα δικαιώματα των Ελλήνων και αφήνει ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου, καθώς και του μειωμένου ΦΠΑ στον τουρισμό.

Η διαπίστωση είναι κοινή και ξεκάθαρη:

Πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, οι πολίτες της χώρας βρίσκονταν σε κατάσταση αβεβαιότητας. Σήμερα όλα είναι ξεκάθαρα. Ο Ελληνικός λαός χλευάστηκε γι’ ακόμη μία φορά. Έγινε αποδέκτης απατηλών υποσχέσεων.

Με την επιστολή Γ. Βαρουφάκη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υποχώρησε έναντι σχεδόν του συνόλου των προεκλογικών της δεσμεύσεων, ενώ οδηγεί τη χώρα σε χειρότερη μοίρα.

Η υπόσχεση για αύξηση του κατώτατου μισθού προσδιορίζεται για το μέλλον, γενικά και αόριστα, ενώ παράλληλα ανοίγουν και θέμα ελαστικοποίησης των υπαλληλικών σχέσεων, τοποθετώντας «βόμβα» στα θεμέλια των εργασιακών σχέσεων. Στροφή 180Ο και στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, με την κυβέρνηση να αποδέχεται το σύνολο του προγράμματος που εφάρμοσε η Νέα Δημοκρατία, στοχεύοντας στην προώθηση και ολοκλήρωση σημαντικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα».


Στέφανος Δράκος

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ