ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kroupia leros

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    Ο George Korfias σχολίασε: Χαχαχαχαχα! Αγαπαμε Λερο! Συγχαρητηρια στον συναδελφο Δημητρη ! Ετσι για την γενικη ενημερωση ομως…
    08.12.2025
  • Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων

    Ο UC σχολίασε: You guys make big deal out of nothing , i know the person he…
    02.12.2025
  • Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

    Ο Πελοπίδας Χρήστος σχολίασε: Κι άμα θελω α πάω στον Άι Γιάννη τη Φακουδιά πο πισω πο το…
    01.12.2025
  • Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος

    Ο New York σχολίασε: Ti ginete ekei kato?
    28.11.2025
  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
crithonis-paradise-hotel
kiporama-leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
16 °c
Agia Marina
16 ° Πα
16 ° Σα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ » SOS από τους κατοίκους των Λειψών. Υπό διάλυση το Ιατρείο του νησιού!

SOS από τους κατοίκους των Λειψών. Υπό διάλυση το Ιατρείο του νησιού!

Leros News Leros News
24 Ιανουαρίου 2013
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
SOS από τους κατοίκους των Λειψών Υπό διάλυση το Ιατρείο του νησιού!

SOS από τους κατοίκους των Λειψών Υπό διάλυση το Ιατρείο του νησιού!

5
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
160
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

“Εκρηκτική είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται και στα θέματα Υγείας-Πρόνοιας ως αποτέλεσμα της ολοένα και εντεινόμενης επίθεσης στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις του λαού μας.

Θύμα της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και συνολικά στο δημόσιο σύστημα Υγείας έπεσε και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΠΙ) Λειψών, το οποίο εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα και ελλείψεις στη λειτουργία του, προβλήματα που οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο το τελευταίο διάστημα με τις συνεχείς περικοπές δαπανών και στον τομέα της Υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Πρωινό Αγάπης της Συντονίστριας της Γραμματείας Δικαιωμάτων του Παιδιού ΝΔ Νοτίου Αιγαίου στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ Καλύμνου

Πρωινό Αγάπης της Συντονίστριας της Γραμματείας Δικαιωμάτων του Παιδιού ΝΔ Νοτίου Αιγαίου στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ Καλύμνου

10.12.2025
1.2k
Πάτμος: Οι εκδηλώσεις για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου του Δήμου

Πάτμος: Οι εκδηλώσεις για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου του Δήμου

08.12.2025
583

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι συχνά καλούνται να μετακινηθούν οι γιατροί του ΠΠΙ σε άλλες δομές υγείας, για την κάλυψη αναγκών (πρόσφατο παράδειγμα η μετακίνηση του παθολόγου του νησιού για ένα μήνα στο Νοσοκομείο της Λέρου, αρ. απόφ. 429/11-12-12 και 1/3-1-13), με αποτέλεσμα σε περίπτωση διακομιδής ασθενούς με συνοδεία ιατρού, το νησί να μένει χωρίς γιατρό (όταν υπάρχει μόνο ένας).

Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε στοιχειώδες ιατροφαρμακευτικό υλικό, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των γιατρών και πολλές φορές θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή των ασθενών, ελλείψεις που η κάλυψή τους τις περισσότερες φορές επαφίεται σε χορηγίες ιδιωτών.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν ελλείψεις αντιδραστηρίων, με αποτέλεσμα να μη γίνονται ούτε ορισμένες απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις (π.χ. γενική αίματος, γενική ούρων, ακτινογραφίες ή απλές βιοχημικές εξετάσεις). Η αξιολόγηση ενός επείγοντος περιστατικού γίνεται μόνο με το ακουστικό!

Σημειωτέον ότι στο ΠΠΙ υπάρχει εξοπλισμός για παραϊατρικές εξετάσεις, ο οποίος σκουριάζει λόγω έλλειψης προσωπικού, εγκαταστάσεων, αντιδραστηρίων.

Το ακτινολογικό π.χ. δεν δούλεψε ποτέ. Το ίδιο και ο βιοχημικός αναλυτής και ο αναλυτής αερίων αίματος, με αποτέλεσμα εκτός από τη μη εύρυθμη λειτουργία του ιατρείου να επιβαρύνονται και οι κάτοικοι με έξοδα μετακινήσεων (εισιτήρια, κόστος διαμονής κ.α.) που απαιτούνται για τη μετάβαση σε άλλες δομές υγείας. Γεγονός, που σε συνδυασμό με τα συχνά απαγορευτικά απόπλου (ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο), τα οποία πολλές φορές καθιστούν αδύνατη τη μετακίνηση από το νησί, έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Ένα επιπρόσθετο πρόβλημα, που εντείνει όλα τα προηγούμενα, είναι η έλλειψη φαρμάκων τόσο από το ΠΠΙ όσο και από το ιδιωτικό φαρμακείο του νησιού(στο οποίο ούτε ασπιρίνη, αντιβιοτικά ή απλά παυσίπονα δεν υπάρχουν!), με αποτέλεσμα όσοι από τους ασθενείς δε βρίσκουν μέσω φαρμακείων στην Αθήνα ή αλλού τα φάρμακά τους, να μην τα παίρνουν, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.

Οφείλουμε ακόμη να αναφέρουμε την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης, με αποτέλεσμα -εκτός των άλλων- να έχει μείνει ελάχιστο στη γεννήτρια του ιατρείου, η λειτουργία της οποίας είναι άκρως απαραίτητη λόγω των συχνών διακοπών ρεύματος που γίνονται στο νησί.

Ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα είναι η έλλειψη του απαραίτητου ανθρώπινου δυναμικού, ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού, που χρειάζεται για να καλυφθούν οι υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού. Χαρακτηριστική είναι η έλλειψη παιδιάτρου στο νησί μας, όπως και η μη λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Δε θα μπορούσαμε, βέβαια, να παραλείψουμε το γεγονός ότι είναι απλήρωτες οι εφημερίες των γιατρών (5-6 μηνών από το 2012 και μερικών από το 2011) και οι υπερωρίες του νοσηλευτικού προσωπικού.

Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας δεν είναι σημερινή. Είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν τόσο από τις προηγούμενες όσο και από τη σημερινή κυβέρνηση. Καθημερινά διαπιστώνουμε όλο και περισσότερο ότι αυτό που επιδιώκεται είναι ο περιορισμός έως μηδενισμός της κρατικής χρηματοδότησης και η λειτουργία των μονάδων Υγείας ως επιχειρήσεων με έσοδα και κέρδη από την πώληση των υπηρεσιών.

Εμείς, οι κάτοικοι των Λειψών, που αντιμετωπίζουμε όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα, αρνούμαστε να αφεθούν οι ζωές μας στην τύχη.

Καταδικάζουμε την πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της Υγείας και καλούμε σε διαρκή αγώνα και προσπάθεια για ανατροπή αυτής της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί και στον τομέα της Υγείας και θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη ζωή.

Διεκδικούμε:

Να μη γίνει καμία μετακίνηση γιατρών από το ΠΠΙ του νησιού μας. Αντίθετα να στελεχωθεί με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και να καλυφθούν ειδικότητες απαραίτητες για την υγειονομική κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού (π.χ. παιδίατρος)

Να καλυφθούν άμεσα, με ευθύνη του κράτους, οι ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και να μην εξαρτάται η λειτουργία του ΠΠΙ από τη χορήγηση δωρεών από ιδιώτες

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε σε περίπτωση διακομιδής έκτακτου περιστατικού, αφενός η διακομιδή να γίνεται άμεσα και να μη θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενούς και αφετέρου να μη μένει το νησί ακάλυπτο από γιατρό (σε περίπτωση συνοδείας του περιστατικού)

Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για υπερωρίες και εφημερίες γιατρών

Να αποπληρωθούν τώρα τα χρωστούμενα από τον ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς, ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η χορήγηση φαρμάκων προς τους ασθενείς, χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνσή τους

Να υπάρξει κρατική μέριμνα προληπτικής ιατρικής με τακτικές επισκέψεις ειδικοτήτων, όπως προληπτική οδοντιατρική, test pap, γυναικολογικός έλεγχος, ορθοπεδικός έλεγχος

Θεωρούμε ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Γι’ αυτό έχουμε ανάγκη από ένα ενιαίο, καθολικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

Το κείμενο αυτό στηρίχθηκε με τις υπογραφές 592 κατοίκων του νησιού.

(Ακολουθούν υπογραφές στήριξης των κατοίκων των Λειψών)”

 

Tags: ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Share2Tweet1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα αποτελέσματα των Εκλογών του Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Τα αποτελέσματα των Εκλογών του Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων

10.11.2025
754
Στην Κω συνεδριάζει το νέο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου το Σάββατο 3 Μαΐου
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Επιμελητήριο Δωδεκανήσου: ‘Εως τις 31 Δεκεμβρίου 2025 οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.)

10.11.2025
677
ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ: Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Ρόδου 43 άτομα για κατ’ εξακολούθηση μη υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ: Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Ρόδου 43 άτομα για κατ’ εξακολούθηση μη υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης

17.10.2025
1.2k
Επόμενο
Kαταπέλτης για την 24χρονη μητέρα το πόρισμα για το θάνατο του βρέφους από τη Λέρο

Kαταπέλτης για την 24χρονη μητέρα το πόρισμα για το θάνατο του βρέφους από τη Λέρο

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου την Τετάρτη 13/12/2006

    11.12.2006
    Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου την Τετάρτη 13/12/2006 Πριν 19 χρόνια 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Βυθίστηκε σκάφος με αλλοδαπούς σε βραχονησίδα

    11.12.2009
    Λέρος: Βυθίστηκε σκάφος με αλλοδαπούς σε βραχονησίδα Πριν 16 χρόνια 1.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Οικολογικό έγκλημα στην περιοχή της Μερικιάς! [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ]

    11.12.2012
    ΛΕΡΟΣ: Οικολογικό έγκλημα στην περιοχή της Μερικιάς! [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ] Πριν 13 χρόνια 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Συνεδριάζει εκτάκτως το Δ.Σ. του ΕΒΕΔ με θέμα το λουκέτο στην τράπεζα Δωδ/σου!

    11.12.2013
    Συνεδριάζει εκτάκτως το Δ.Σ. του ΕΒΕΔ με θέμα το λουκέτο στην τράπεζα Δωδ/σου! Πριν 12 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Σύλληψη 31χρονου διωκόμενου ημεδαπού στη Λέρο 

    11.12.2014
    ΛΕΡΟΣ: Σύλληψη 31χρονου διωκόμενου ημεδαπού στη Λέρο  Πριν 11 χρόνια 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Αιφνίδια επίσκεψη Στρατηγού της Αστυνομίας και εκπροσώπων Αυστριακής και Γερμανικής κυβέρνησης

    11.12.2015
    ΛΕΡΟΣ: Αιφνίδια επίσκεψη Στρατηγού της Αστυνομίας και εκπροσώπων Αυστριακής και Γερμανικής κυβέρνησης Πριν 10 χρόνια 1.5K
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Νοσοκομείο Λέρου: Χειρουργός και Παθολόγος ενισχύουν το ιατρικό δυναμικό

    10.12.2025
    Νοσοκομείο Λέρου: Χειρουργός και Παθολόγος ενισχύουν το ιατρικό δυναμικό 2.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Το Νοσοκομείο Λέρου οδηγείται στη διάλυση. Αυτή είναι η πολιτική…

    06.12.2025
    Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Το Νοσοκομείο Λέρου οδηγείται στη διάλυση. Αυτή είναι η πολιτική τους – κι εμείς δεν θα τη νομιμοποιήσουμε” 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    08.12.2025
    Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Κατολίσθηση γεφυριού στον Ξηρόκαμπο – Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία

    06.12.2025
    Λέρος: Κατολίσθηση γεφυριού στον Ξηρόκαμπο – Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τιμόθεος Κωττάκης: Επιτάχυνση των διαδικασιών για τον οδοφωτισμό 20χλμ και την ασφαλτόστρωση –…

    04.12.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: Επιτάχυνση των διαδικασιών για τον οδοφωτισμό 20χλμ και την ασφαλτόστρωση – Κατεπείγον ταξίδι στη Ρόδο 1.6K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Στη Βουλή τα μέτρα για τη λειψυδρία σε Λέρο και Πάτμο από τον Κυριάκο Βελόπουλο

    Στη Βουλή τα μέτρα για τη λειψυδρία σε Λέρο και Πάτμο από τον Κυριάκο Βελόπουλο

    44 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Μιχάλης Κόλιας: “Έρχονται νέες υπέρογκες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη από τη δημοτική Αρχή”

    40 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Επιτάχυνση των διαδικασιών για τον οδοφωτισμό 20χλμ και την ασφαλτόστρωση – Κατεπείγον ταξίδι στη Ρόδο

    49 shares
    Share 20 Tweet 12
  • Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]

    63 shares
    Share 37 Tweet 11
Currently Playing

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Featured
Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας  – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Featured
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Κρίσιμη συνάντηση των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ με τον Δήμαρχο
  • Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός 2026 της Εφορείας Σχολών Λέρου
  • Με μεγάλη πλειοψηφία, ο Μάνος Κόνσολας εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής
  • Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου

Νεότερα Video

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας  – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

1.1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
4 Δεκεμβρίου 2025
Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

1.1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.