back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σκηνικό κρίσης στα Ίμια στήνει η Άγκυρα: “Η τουρκική ακτοφυλακή εμπόδισε ελληνικά αλιευτικά από Λέρο και Κάλυμνο”

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΣκηνικό κρίσης στα Ίμια στήνει η Άγκυρα: “Η τουρκική ακτοφυλακή εμπόδισε ελληνικά αλιευτικά από Λέρο και Κάλυμνο”

”Σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής, μετέβησαν στα Ίμια για να “απομακρύνουν” ελληνικά αλιευτικά”, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Προφανώς οι Τούρκοι θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα με fake news, ειδικά την στιγμή που λαμβάνει χώρα η Σύνοδος Κορυφής. Αυτή την Τουρκία υπερασπίζεται η ΕΕ!

Αναλυτικά

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι δεν επέτρεψαν σε Έλληνες ψαράδες από Λέρο και Κάλυμνο, να διέλθουν σχετικά κοντά στα Ίμια, ούτε φυσικά καν να τα πλησιάσουν.

”Το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής που απέπλευσε από τα τουρκικά παράλια πλησίασε τις βραχονησίδες Ίμια στα 10 μέτρα, και ανέμενε στην περιοχή για ώρες, μήπως ξαναεπιστρέψουν τα ελληνικά αλιευτικά.

Πρόκειται για 5 ελληνικά αλιευτικά σκάφη, τα οποία αναχώρησαν από τα νησιά Λέρος και Κάλυμνος και κινούνταν κοντά στις Βραχονησίδες Ίμια, όταν και επενέβη η τουρκική ακτοφυλακή.

Οι Τούρκοι λιμενοφύλακες εντόπισαν μάλιστα και τους 30 Έλληνες στρατιώτες στο φυλάκιο της Καλύμνου, οι οποίοι παρατηρούσαν το τουρκικό σκάφος με τα κιάλια από το παρατηρητήριο”

”Στην περιοχή αυτή οι Έλληνες ψαράδες δεν μπορούν να πλησιάσουν λιγότερο από 2 μίλια, ενώ τώρα δύο τουρκικά σκάφη της ακτοφυλακής εξακολουθούν να περιπολούν”, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Μιλάμε για ένα ακόμη “κατασκευασμένο” σκηνικό στην περιοχή με πρόφαση τα Ίμια, αφού το κύριο σχέδιο της Τουρκίας είναι η επιβολή της παρουσίας της τουρκικής ακτοφυλακής στην περιοχή και ο εκφοβισμός των Ελλήνων βιοπαλαιστών ψαράδων, που εργάζονται κάτω από δύσκολες ομολογουμένως συνθήκες.

Οι Τούρκοι λιμενικοί σε αντιδιαστολή με το προαναφερθέν περιστατικό, συνοδεύουν πολλές φορές τους Τούρκους ψαράδες που αλιεύουν παράνομα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα και με χθεσινό άρθρο μας, όλο αυτό το σκηνικό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού υπάρχει σχέδιο “γκριζοποίησης” της περιοχής πέριξ των Ιμίων, η οποία θα επεκταθεί μέχρι τα γειτονικά νησιά μας.

Χθες, κάναμε γνωστό ότι η Άγκυρα θα προβεί στην δημιουργία 5 σταθμών “ακτοφυλακής”, οι οποίοι στην ουσία αποτελούν προκεχωρημένα ναυτικά φυλάκια επανδρωμένα με ειδικό προσωπικό και συστήματα επιτήρησης.

Η Τουρκία ακολουθώντας την επεκτατική πολιτική της βήμα προς βήμα χωρίς κανένα δισταγμό στην Ανατολική Μεσόγειο θα δημιουργήσει σταθμούς ακτοφυλακής σε 5 διαφορετικές περιοχές.

Κύριος στόχος του καθεστώτος Ερντογάν είναι ο πλήρης έλεγχος συγκεκριμένης θαλάσσιας περιοχής στην Ανατολική Μεσόγειο, η καθιέρωση δικαιωμάτων, και φυσικά ο πλήρης έλεγχος όλων των πλοίων που θα διέρχονται από την περιοχή αυτή.

Κάτι αντίστοιχο θα δούμε να επιχειρούν οι Τούρκοι και στο Αιγαίο, κάνοντας “χρήση’ ( ας μας επιτραπεί η έκφραση) και των Τούρκων ψαράδων.

Για παράδειγμα τονίζεται ότι μόλις τον Σεπτέμβριο του 2020, αγανακτισμένοι αλιείς της Σάμου κατήγγειλαν ότι η προκλητικότητα των Τούρκων ψαράδων πλέον είναι πρωτοφανής.

Όπως είχαν αναφέρει, οι Τούρκοι ψαράδες από τα απέναντι παράλια φτάνουν ακόμη και στα 300 μέτρα από τις ακτές του νησιού και όχι απλώς ψαρεύουν στα ελληνικά νερά, αλλά καταστρέφουν και τα αλιευτικά εργαλεία.

Oι Τούρκοι αλιείς φτάνουν τόσο κοντά από τις ακτές του νησιού, όχι απλώς για να ψαρέψουν στα ελληνικά νερά, αλλά για να καταστρέψουν τα αλιευτικά εργαλεία τους, καθώς και να διεξάγουν και άλλες ύποπτες “επιχειρήσεις” παρακολούθησης.

Η Τουρκία υλοποιεί ήδη μπροστά στα μάτια μας μία πολιτική που αποσκοπεί στην μελλοντική διχοτόμηση του ελληνικού Αρχιπελάγους, και τώρα περνά στο επόμενο στάδιο, που αφορά την υλοποίηση μιας νέας εξωτερικής πολιτικής με την δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων σε πραγματικό επίπεδο.

Πηγή: difernews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ