back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σχολή Γονέων από το Πολυδύναμο Κέντρο Καλύμνου του ΚΕΘΕΑ.

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΣχολή Γονέων από το Πολυδύναμο Κέντρο Καλύμνου του ΚΕΘΕΑ.

Το Πολυδύναμο Κέντρο Καλύμνου – ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και θέλοντας να ενισχύσει  το γονικό  ρόλο, διοργανώνει Σχολή Γονέων με θέμα «Εφηβεία και προκλήσεις την περίοδο της πανδημίας. Ο ρόλος της οικογένειας».

Στόχοι :

  • Η μετάδοση γνώσεων για τις αλλαγές που υπόκεινται ο έφηβος σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της εφηβείας.
  • Η ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών των γονέων πάνω σε καίρια θέματα της εφηβείας, μέσα από παραδείγματα, και η ενίσχυση του ρόλου τους.
  • Η ενημέρωση των γονέων για τις επικίνδυνες συμπεριφορές που δύναται να αναπτύξουν οι έφηβοι, όπως ενασχόληση με ναρκωτικές ουσίες και προβληματική χρήση αλκοόλ, τζόγου και διαδικτύου.
  • Η βελτίωση της στάσης των γονέων και η απόκτηση επικοινωνιακών δεξιοτήτων προκειμένου να γεφυρώσουν το χάσμα με τα παιδιά τους.
  • Τέλος, ειδική αναφορά θα γίνει για την περίοδο της πανδημίας και πώς αυτή επηρέασε την ψυχική υγεία των εφήβων.

Η Σχολή Γονέων θα υλοποιηθεί σε 4 εβδομαδιαίες συναντήσεις, κάθε Τετάρτη και ώρα 17:00 – 19:00 μ.μ.  στις εγκαταστάσεις του Πολυδύναμου Κέντρου Καλύμνου.

Για δηλώσεις συμμετοχής :  Τηλ.:  22430 – 24167

                                                        E-mail:  kalymnos@kethea-ariadni.gr

                                                        Δ/νση: Ενορία Χριστού, Κτήριο Πρώην ΚΑΠΗ

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του covid-19, θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ