back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σαφές μήνυμα για την άμυνα της χώρας του Μάνου Κόνσολα από το Καστελλόριζο

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΣαφές μήνυμα για την άμυνα της χώρας του Μάνου Κόνσολα από το Καστελλόριζο

Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα για την άμυνα της χώρας, την παράνομη μετανάστευση και την εξωτερική μας πολιτική, έστειλε ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, από το Καστελόριζο.

Ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι: «Ισχυρή Ελλάδα σημαίνει Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, ενίσχυση των συμμαχιών και του διεθνούς ρόλου της χώρας αλλά και έλεγχος των θαλασσίων συνόρων μας».

Όπως ανέφερε ο κ. Κόνσολας στη νέα τετραετία:

– Η Ελλάδα αποκτά 24 αεροσκάφη τύπου Rafale, 3 (+1) φρεγάτες Belharra, αναβαθμίζει 83 αεροσκάφη F-16 στην κορυφαία έκδοση Viper.

– Θα υλοποιηθούν προγράμματα για την προμήθεια αεροσκαφών F-35, την αναβάθμιση μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 50 και την απόκτηση 3 νέων κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού.

– Ενεργοποιείται πενταετές σχέδιο για την ενίσχυση και αναβάθμιση της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

– Θα αξιοποιηθεί ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων των οπλιτών που θα αξιοποιήσουν στη ζωή τους ως πολίτες.

-Ολοκληρώνεται, μέχρι  το τέλος του 2025, η επέκταση του Φράχτη του Έβρου και ενισχύονται οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος για τη φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων και τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης.

«Το Αιγαίο θέλουμε να είναι θάλασσα ειρήνης. Η Ελλάδα, όμως, δεν αποδέχεται την αμφισβήτηση Διεθνών Συνθηκών,  δεν παραχωρεί κυριαρχικά της δικαιώματα, ούτε κάνει εκπτώσεις», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ