back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΡΟΔΟΣ: Φωτιά σε γνωστό σούπερ μάρκετ – Φρικτός θάνατος συμπολίτη μας!

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΡΟΔΟΣ: Φωτιά σε γνωστό σούπερ μάρκετ – Φρικτός θάνατος συμπολίτη μας!

Mια ανείπωτη τραγωδία γράφηκε το απόγευμα της Πέμπτης μετά από μια επιπόλαιη σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πυρκαγιά που ξέσπασε περί ώραν 17.00 σε υπόγειο του σούπερ μάρκετ «Παναγιωτάς» στο 18ο χλμ ε.ο. Ρόδου Λίνδου στ’ Άφαντου.

Σε μικρό κουζινάκι, που χρησιμοποιούσε το προσωπικό της επιχείρησης, κάηκε ζωντανός, αφού προηγήθηκαν εκρήξεις, προφανώς από γκαζάκια, ένας νεαρός άνδρας, για την ταυτότητα του οποίου δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ενημέρωση.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις ο άνδρας αυτός εγκλωβίστηκε στο κουζινάκι από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά και μετά από απανωτές εκρήξεις υπέκυψε και απανθρακώθηκε.

Το άψυχο σώμα του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε περί ώραν 19.30 και αφού είχε επιτευχθεί η κατάσβεση της πυρκαγιάς μια ώρα ενωρίτερα, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Στο σημείο μετέβη εξάλλου ο ιατροδικαστής Ρόδου, ο οποίος θα διενεργήσει αύριο νεκροψία νεκροτομή ενώ παραμένει άγνωστο αν θα επιχειρηθεί σήμερα η ταυτοποίηση του πτώματος.

Πιθανολογείται ότι πρόκειται για έναν 42χρονο, μέλος της οικογένειας, ο οποίος αγνοείται.

Η φωτιά, που ξεκίνησε όπως προείπαμε από το κουζινάκι, επεκτάθηκε σε παρακείμενο χώρο στο υπόγειο με μεγάλη ταχύτητα ενώ οι πυκνοί καπνοί που προήλθαν κυρίως από την καύση χαρτόκουτων και ξύλων κατέστησαν εξαιρετικά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης από το προσωπικό που έσπευσε στο σημείο.

Ο συναγερμός του καταστήματος και τα μέτρα ασφαλείας λειτούργησαν και οι πελάτες και το προσωπικό εκκένωσαν τον χώρο.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που περιορίστηκε σε συγκεκριμένο χώρο του υπογείου, ενήργησαν 10 οχήματα της ΠΥΡ και δυνάμεις της ΕΤΑΙΡΠΡΟΦΥΚΑ, ενώ από την πρώτη στιγμή συνέδραμαν το έργο της κατάσβεσης αστυνομικοί από το ΑΣ Αφάντου και το ΑΤ Αρχαγγέλου.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν δύο πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι στο σημείο έσπευσε πλήθος κόσμου από τη γύρω περιοχή.

Διενεργείται προανάκριση.

dimokratiki.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ