back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρένα Μαντικού: Πολιτική σκευωρία σε βάρος μου!

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΡένα Μαντικού: Πολιτική σκευωρία σε βάρος μου!

Επιστολή προς τα ΜΜΕ έστειλε η Ρένα Μαντικού για την αργία στην οποία υποβλήθηκε από την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Χριστιάννα Καλογήρου. Η κ. Μαντικού μιλά για πολιτική σκευωρία σε βάρος της Η επιστολή έχει ως εξής:

“Σε ολόκληρο σχεδόν τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο δημοσιεύθηκε χθες δημοσίευμα, με το οποίο εμφανίζομαι να τίθεμαι σε «αυτοδίκαιη αργία» από τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς ενημέρωση όλων των συμπολιτών μου αναφέρω τα παρακάτω:

 

Όπως είναι γνωστό από το έτος 1986 μέχρι και το έτος 2009 υπηρετούσα στο Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Δωδεκανήσου, εκλεγμένη από Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Από το έτος 2009 υπηρετώ μέχρι σήμερα στο Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Στις 15-6-2012, όλως αιφνιδιαστικά, παράδοξα και μετά πάροδο τριών (3) ετών (!), κλήθηκα εγγράφως από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Φώτη Χατζημιχάλη (διορισμένο από το ΠΑΣΟΚ) να παραδώσω στην νέα Προϊσταμένη του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Μαρία Φλίντρη «τυχόν εναπομείναν σε μένα αρχείο» από την προηγούμενη υπηρεσία μου στο Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Δωδεκανήσου.

Εγώ αμέσως απάντησα προφορικά στην κ. Φλίντρη ότι δεν είχα να της παραδώσω τίποτε, γιατί το συγκεκριμένο τμήμα δεν κρατούσε αρχείο, αφού όλα τα έγγραφα παραδίδονταν στην Γραμματεία, όπου δεν είχα καμία αρμοδιότητα.

Αποτέλεσμα της παραπάνω απάντησής μου υπήρξε να μου αποσταλεί την ίδια ημέρα (!) νέο έγγραφο του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Φώτη Χατζημιχάλη, με το οποίο με καλούσε να απολογηθώ γραπτώς εντός 7 ημερών, γιατί τάχα έσχισα το έγγραφο με το οποίο καλούμουν να παραδώσω οτιδήποτε κρατούσα στο αρχείο μου και γιατί δήθεν προέβηκα σε επιθετική και ανάρμοστη συμπεριφορά προς την κ. Φλίντρη.

Εγώ απέστειλα στις 22-6-2012 στο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Φώτη Χατζημιχάλη έγγραφη απολογία μου, όπου του ανέφερα ότι δεν είχα κανένα έγγραφο στο αρχείο μου, ότι δεν έσχισα το έγγραφο που με καλούσε για την παράδοση του αρχείου που τυχόν είχα στα χέρια μου, καθώς επίσης και το ότι καθόλου δεν εξεφράστηκα επιθετικά και ανάρμοστη συμπεριφορά προς την κ. Φλίντρη.

Αντί ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Φώτης Χατζημιχάλης να ερευνήσει και να διαπιστώσει την αλήθεια των πραγμάτων, προβαίνοντας σε σχετική έρευνα, Ε.Δ.Ε. κλπ, ευθύς αμέσως στις 10-7-2012 με παρέπεμψε για να δικαστώ σε πειθαρχικό συμβούλιο!

Το πειθαρχικό συμβούλιο έκτοτε δεν έχει συνεδριάσει μέχρι σήμερα!

Όμως, εξαιτίας του πρόσφατου νόμου 4093/12-11-2012, η παραπομπή μου σε πειθαρχικό συμβούλιο είχε ως αποτέλεσμα και την θέση μου σε αυτοδίκαιη αργία και μάλιστα αναδρομικά από της δημοσιεύσεως του παραπάνω νόμου (12-11-2012)!

Δηλαδή, με άλλα λόγια, τη στιγμή αυτή παραμένω χωρίς εργασία και μισθό, εξαιτίας του λόγου ότι μία συνάδελφός μου ανέφερε (ψευδώς) ότι συμπεριφέρθηκα ανάρμοστα προς αυτήν, όταν την ίδια ώρα συνεχίζουν να έχουν τη θέση τους επίορκοι υπάλληλοι καταχραστές δημοσίου χρήματος, πλαστογράφοι και βαρυνόμενα με σοβαρά ποινικά αδικήματα!

Ας σημειωθεί, επίσης, ότι είμαι η μόνη μόνιμη δημοσία υπάλληλος που έχω τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι όλα τα παραπάνω είναι προϊόντα πολιτικής σκευωρίας σε βάρος μου, για υπεράσπισή μου δε θα ασκήσω κάθε ένδικο μέσο.

Εξάλλου, μικρή είναι η κοινωνία της Ρόδου και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας…

Με εκτίμηση

Ρένα Μαντικού”

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ