back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ποινική δίωξη για τον ΧΥΤΑ στον Δήμαρχο Καλύμνου!

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΠοινική δίωξη για τον ΧΥΤΑ στον Δήμαρχο Καλύμνου!

Ο Ανακριτής Κω απήγγειλε κατηγορίες κατά του Δημάρχου Δ.Διακομιχάλη για το θέμα της αλλαγής του οικονομικού αντικειμένου των χωματουργικών εργασιών του έργου του ΧΥΤΑ.

Να σημειώσουμε ότι για το θέμα αυτό, έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος στον τέως Δήμαρχο Γ.Ρούσσο ,σε δημοτικό υπάλληλο και σε 14 δημοτικούς συμβούλους της περιόδου εκείνης ,που ψήφισαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2ας Μαρτίου 2006 την αλλαγή αυτή.

Βέβαια το περίεργο της υπόθεσης που δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά, είναι ότι ο Δημήτρης Διακομιχάλη δεν συμμετείχε στην εν λόγω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν ψήφισε την αλλαγή και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες με βάση τον ισχυρισμό που προβάλλει στην απολογία του ο Γιάννης Γαλουζής, ότι ο ίδιος ψήφισε την αλλαγή του οικονομικού αντικειμένου, κατόπιν υποδείξεως του Δημήτρη Διακομιχάλη που τότε ήταν επικεφαλής της Παράταξης που ανήκε.

Για την εξέλιξη αυτή ,ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης την Παρασκευή το μεσημέρι ,παραχώρησε εκτάκτως συνέντευξη τύπου όπου έκανε σχετική δήλωση χαρακτηρίζοντας τον ισχυρισμό του Ι.Γαλουζή ως ψευδή και κακοηθέστατο που μοναδικό στόχο έχει να τον εμπλέξει σε μία υπόθεση ενός αμαρτωλού έργου, για το οποίο μαζί με το συνάδελφο του Ιωάννη Τάτση , έκανε επωνύμως καταγγελίες την Ελληνική Δικαιοσύνη, για πληρωμές εργασιών ύψους 500.000 ευρώ , που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν.

Αυτούσια η δήλωση του Δημάρχου που δόθηκε και εγγράφως στα τοπικά ΜΜΕ είναι η παρακάτω:

Σας κάλεσα εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι, για να σας κάνω μία πολύ σύντομη, αλλά ενδιαφέρουσα δήλωση, σχετικά με κάποια εξέλιξη στο πλαίσιο της τακτικής ανάκρισης που διενεργείται από τον Τακτικό Ανακριτή Κω ,για το θέμα του ημιτελούς έργου του ΧΥΤΑ.

Πριν από λίγο έλαβα μία κλήση από τον Ανακριτή Κω με την οποία καλούμε την 20 Μαρτίου 2013,την επόμενη Τετάρτη, να παρουσιαστώ στο Γραφείο του και να απολογηθώ για την κατηγορία που μου απαγγέλει και είναι:

«1.Ηθική αυτουργία σε απιστία σχετικά με την υπηρεσία τελεσθείσα από κοινού από την οποία η προκληθείσα ελάττωση της περιουσίας του Δημοσίου υπερβαίνει συνολικά την αξία των 120.000 ευρώ και

2. Ηθική αυτουργία σε απάτη σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ,τελεσθείσα από κοινού ,πράξεων για τις οποίες ασκήθηκε ποινική δίωξη αυτεπαγγέλτως.»

Η απαγγελία της κατηγορίας αυτής στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο, σε όσα κατέθεσε στην απολογία του ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Γαλουζής ,ο οποίος είπε, ότι με δική μου δήθεν υπόδειξη ,ψήφισε την αλλαγή του οικονομικού αντικειμένου στο έργο του ΧΥΤΑ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2ας Μαρτίου 2006.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο δεν είπα ούτε στους πολύ στενούς μου συνεργάτες και αδελφικούς φίλους κ.κ Παντελή Ζωϊδη και Γιώργο Θανάτση, οι οποίοι ούτε καν με πήραν τηλέφωνο την ημέρα εκείνη, ίσως γιατί δε χρειαζόταν καν.

Να θυμίσω ότι στο εν λόγω Δημοτικό Συμβούλιο που ήταν και έκτακτο, δεν παρευρισκόμουν.

Είναι προφανές ότι η ψευδής και κακοηθέστατη αυτή αναφορά του κ. Γαλουζή στο πρόσωπο μου, μοναδικό σκοπό είχε να με εμπλέξει σε μία υπόθεση ενός αμαρτωλού έργου, για το οποίο μαζί με το συνάδελφο Ιωάννη Τάτση , κάναμε επωνύμως καταγγελίες την Ελληνική Δικαιοσύνη, για πληρωμές εργασιών ύψους 500.000 ευρώ , που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν.

Για την ψευδέστατη και συκοφαντική αναφορά του κ. Γαλουζή επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου.

Δεν θέλω να προσθέσω κάτι άλλο και θα μου επιτρέψετε να μην δεχθώ ερωτήσεις , επειδή όπως προείπα την επόμενη Τετάρτη θα μεταβώ στον Ανακριτή για να καταθέσω την απολογία μου για τις αβάσιμες κατηγορίες που μου έχουν απαγγελθεί.

Σας ευχαριστώ που ήλθατε και σας εύχομαι σε σας και σε όλο τον Καλυμνιακό λαό καλό τριήμερο

Ο Δήμαρχος

Δημήτρης Διακομιχάλης

kalymnos-news.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ