back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Περιοδεία υποψηφίων βουλευτών ΚΚΕ σε Λέρο , Πάτμο, Κω και Λειψούς

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΠεριοδεία υποψηφίων βουλευτών ΚΚΕ σε Λέρο , Πάτμο, Κω και Λειψούς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία των υποψηφίων βουλευτών Γιάννη Αγγέλου Συνταγματάρχη (ΜΧ) εν αποστρατεία και Γιώργου Τσουκαλά παθολόγου γιατρού και προέδρου της ΕΙΘΕΛ. Οι υποψήφιοι επισκέφθηκαν με κλιμάκιο του Κόμματος τα νησιά της Λέρου και της Πάτμου, στις 11/05/2023 – 15/05/2023, παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ ενόψει των επερχόμενων εκλογών και απευθύνοντας κάλεσμα για συμπόρευση κι ενίσχυση της εκλογικής δύναμης του Κόμματος τόσο στις εξορμήσεις στους χώρους δουλείας όσο και στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ.
Σε συνέχεια της περιοδείας ό Γιώργος Τσουκαλάς παρευρέθηκε στα νησιά της Κω και των Λειψών όπου και έγινε και η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση στις 17/05/2023.

Σε όλα τα νησιά που παρευρέθηκαν, οι υποψήφιοι συζήτησαν με τους κατοίκους των νησιών και τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Πραγματοποιώντας επισκέψεις στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Λέρου, την ΚΕΔ Λέρου, τον ΕΦΚΑ Λέρου, το ΚΘΛ, το νοσοκομείο Κω και το πολυδύναμό κέντρο υγείας Λειψών , καθώς και συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου.

Τα κυρίαρχα ζητήματα που αναδείχτηκαν από τις συναντήσεις αυτές , συνοψίζονται στην υποστελέχωση των υπηρεσιών με έλλειψη προσωπικού, μέσων κι υλικών, στην ομηρία των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, λόγω των ελαστικών σχέσεων εργασίας, στην ακρίβεια λόγω των διαρκών αυξήσεων των τιμών, στη δυσκολία στις θαλάσσιες συγκοινωνίες μεταξύ των νησιών και στη σύνδεσή τους με την ηπειρωτική Ελλάδα, με πανάκριβα εισιτήρια, όπως και στην εγκατάλειψη μνημείων ιστορικής σημασίας και κληρονομιάς, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την παραμέληση της Αγίας Κιουράς με τις φιλοτεχνημένες από πολιτικούς εξόριστους αγιογραφίες.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ