back to top
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πάτμος: «Κινηματογραφική» καταδίωξη σκάφους διακινητών

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΠάτμος: «Κινηματογραφική» καταδίωξη σκάφους διακινητών

Κινηματογραφική καταδίωξη, με ελιγμούς και προειδοποιητικές βολές, σκάφους στο οποίο επέβαιναν αλλοδαποί σημειώθηκε χθες το πρωί ανοικτά της Πάτμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού χθες πρωινές ώρες, οι Λιμενικές Αρχές Λέρου και Πάτμου από το ναυτικό παρατηρητήριο αντιλήφθησαν την κίνηση ύποπτου σκάφους, το οποίο έπλεε με ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λέρου.

Άμεσα στη περιοχή μετέβησαν τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν το ανωτέρω Τ/Χ πλησίον ΝΔ ακτών ν. Πάτμου.

Ακολούθησε καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο χειριστής του ανωτέρω σκάφους προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς προς αποφυγή σύλληψης, με αποτέλεσμα την προσάραξη του σκάφους μεταξύ των βραχονησίδων «ΝΗΣΙ ΣΤΑΥΡΙ» και «ΠΙΛΑΒΙ» νοτιοδυτικά ν. Λειψών.

Επί του σκάφους επέβαιναν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι και συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014, καθώς και των άρθρων 167, 169 και 291 παρ.3 του Π.Κ.

Κατόπιν χερσαίων ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκαν δεκαπέντε 15 αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, οι οποίοι αναγνώρισαν τους ανωτέρω συλληφθέντες ως διακινητές.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάτμου, ενώ το ανωτέρω σκάφος μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Λειψών.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ