ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
Navarone-ad

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
  • Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    Ο Πετραν σχολίασε: Να κανουμε την προσευχη μας 3 φορες την ημερα στην Παναγια του καστρου που…
    21.11.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Συγχαρητήρια, σωστό μέτρο.
    17.11.2025
  • Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες

    Ο Γεώργιος Κουμνενης σχολίασε: Κάντε όλοι μια προσπάθεια, όσο γίνεται, να αφήσετε τα κομματικά που χωρίζουν τους εργαζόμενους.…
    14.11.2025
  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
louloudias
kiporama-leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
19 °c
Agia Marina
20 ° Πε
20 ° Πα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ » Πάτμος » Μ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ευέλικτες και έξυπνες λύσεις για την επίλυση των προβλημάτων δημόσιας υγείας στην Πάτμο»

Μ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ευέλικτες και έξυπνες λύσεις για την επίλυση των προβλημάτων δημόσιας υγείας στην Πάτμο»

Leros News Leros News
15 Φεβρουαρίου 2021
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ, Πάτμος
Χρόνος ανάγνωσης: 2 Λεπτά
A A
0
Μ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ευέλικτες και έξυπνες λύσεις για την επίλυση των προβλημάτων δημόσιας υγείας στην Πάτμο»
8
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
251
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

« Η κυβέρνηση έχει αποδείξει, ότι μπορεί να κινείται με ευελιξία και αποτελεσματικότητα στη διαχείριση της πανδημίας σε υγειονομικό επίπεδο. Αυτό μπορεί να έχει εφαρμογή για την επίλυση των προβλημάτων και των ελλείψεων που υπάρχουν στις δομές δημόσιας υγείας, σε νησιωτικές περιοχές, όπως η Πάτμος.

Πέρα από την κάλυψη των κενών θέσεων, χρειάζονται ευέλικτες και έξυπνες λύσεις για την επίλυση των προβλημάτων της δημόσιας υγείας στην Πάτμο», τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας που κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις στο Υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Κόνσολας προτείνει:

1ον) Την προκήρυξη τριών θέσεων ιατρών, ειδικοτήτων ακτινολόγου και μικροβιολόγου, αλλά και της κενής θέσης επιμελητή, με ιατρό παθολόγο ή γενικής ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Πάτμου.

Διαβάστε επίσης:

Tουρκικά αλιευτικά προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του λιμενικού στο Αγαθονήσι

21.11.2025
475
Κως: Σύλληψη 31χρονου μη νόμιμου αλλοδαπού

Συνελήφθη 23χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

18.11.2025
684

2ον) Να συμπεριληφθούν στο  χαρακτηρισμό ως άγονων περιοχών και οι προκηρύξεις κάλυψης των θέσεων των αγροτικών γιατρών στην Πάτμο, προκειμένου να υπάρχουν αυξημένα κίνητρα.

3ον) Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στις νησιωτικές περιοχές, να προχωρήσει η κυβέρνηση, σε νομοθετική ρύθμιση για τους αγροτικούς γιατρούς, που λήγει η θητεία τους και υπηρετούν σε νησιωτικές περιοχές, προκειμένου, είτε να παραταθεί ( εφόσον το επιθυμούν οι ίδιοι), είτε να καλύψουν κενά που υπάρχουν σε άλλες δομές υγείας στο ίδιο νησί ( όπως π.χ τα Κέντρα Υγείας).


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ : «Προτάσεις αντιμετώπισης των προβλημάτων στις δομές δημόσιας υγείας στην Πάτμο».

Κύριε Υπουργέ,

Στις νησιωτικές περιοχές, υπάρχουν μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης των δομών δημόσιας υγείας. Πέρα από τις κενές θέσεις βασικών ειδικοτήτων που πρέπει να καλυφθούν, χρειάζονται ευέλικτες και ευφυείς  θεσμικές παρεμβάσεις, που προκύπτουν από την εμπειρία που υπάρχει, αλλά και υπαρκτές καταστάσεις στις δομές δημόσιας υγείας των νησιωτικών περιοχών.

Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί η Πάτμος, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υποστελέχωσης των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τόσο σε επίπεδο στελέχωσης του Κέντρου Υγείας όσο και των αγροτικών ιατρείων.

Η Πάτμος αποτελεί ένα νησί, που αποτελεί τουριστικό προορισμό, ενώ υπάρχουν αυξημένες ανάγκες και τη χειμερινή περίοδο, για την κάλυψη των αναγκών των μονίμων κατοίκων και πολλές φορές και των κατοίκων όμορων, μικρότερων νησιών.

Η λήξη της θητείας ενός αγροτικού γιατρού, συνήθως προκαλεί σημαντικό πρόβλημα στην αναπλήρωση του, σε ότι αφορά στις νησιωτικές περιοχές.

Σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει, το Κέντρο Υγείας Πάτμου, έχει χαρακτηριστεί ως Κέντρο Υγείας άγονης περιοχής, προκειμένου να υπάρχει  παροχή οικονομικού κινήτρου σε ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου  που διορίζονται σε αυτά.

Η πρόβλεψη αυτή, πρέπει να επεκταθεί και στις προκηρύξεις για την κάλυψη θέσεων αγροτικών ιατρών και να συνδεθεί με κίνητρα για τους γιατρούς, που θα υπηρετήσουν στα αγροτικά ιατρεία της Πάτμου.

Ειδικά σε αυτή τη συγκυρία που προέχει η υγειονομική θωράκιση της χώρας, για τις νησιωτικές, ακριτικές περιοχές, θα έπρεπε να δίνεται η δυνατότητα παράτασης της θητείας τους, στους αγροτικούς γιατρούς που υπηρετούν σε ένα νησί, εφόσον το επιθυμούν οι ίδιοι, με την αξιοποίηση τους σε άλλες δομές πρωτοβάθμιας υγείας, όπως το Κέντρο Υγείας.

Ταυτόχρονα το Κέντρο Υγείας Πάτμου, χρειάζεται άμεση ενίσχυση με ιατρούς ειδικοτήτων ακτινολόγου και μικροβιολόγου, αλλά και να καλυφθεί η κενή θέση επιμελητή με ιατρό παθολόγο ή γενικής ιατρικής ενώ θα πρέπει να ενταχθεί στην προκήρυξη και η κάλυψη δύο θέσεων οδηγών ασθενοφόρου , προκειμένου να καλύπτονται όλες οι βάρδιες.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1.Εξετάζει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει το χαρακτηρισμό ως άγονων περιοχών και για τις προκηρύξεις κάλυψης των θέσεων των αγροτικών γιατρών στην Πάτμο;

  1. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στις νησιωτικές περιοχές, προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για τους αγροτικούς γιατρούς, που λήγει η θητεία τους και υπηρετούν σε νησιωτικές περιοχές, προκειμένου, είτε να παραταθεί ( εφόσον το επιθυμούν οι ίδιοι), είτε να καλύψουν κενά που υπάρχουν σε άλλες δομές υγείας στο ίδιο νησί ( όπως π.χ τα Κέντρα Υγείας)

3.Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου για την κάλυψη των κενών θέσεων προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Πάτμου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Tags: ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΠΑΤΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ
Share3Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τιμητική διάκριση για τον Παντελή Μαραβέλια στο 13ο Med-Professionals Medical Awards Leaders
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Τιμητική διάκριση για τον Παντελή Μαραβέλια στο 13ο Med-Professionals Medical Awards Leaders

25.11.2025
1.1k
Αναφορά του Μάνου Κόνσολα στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα προβλήματα του κτηματολογικού γραφείου Δωδεκανήσου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για να χρηματοδοτηθούν οι ακτοπλοϊκές γραμμές δημοσίου συμφέροντος σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

25.11.2025
334
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή από Νικητιάδη – Παρασύρη οι καταχρηστικές πρακτικές ΔΕΔΔΗΕ

25.11.2025
266
Επόμενο
Τζόκερ: Στη Ρόδο ο μεγάλος τυχερός των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ

Τζόκερ: Στη Ρόδο ο μεγάλος τυχερός των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σε δημόσια διαβούλευση το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Λέρου

    26.11.2011
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σε δημόσια διαβούλευση το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Λέρου Πριν 14 χρόνια 2.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ουρανία Ρεμπούλη: H μοναδική Δωδεκανήσια που περιλαμβάνεται στον Σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ για το…

    26.11.2012
    Ουρανία Ρεμπούλη: H μοναδική Δωδεκανήσια που περιλαμβάνεται στον Σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ για το 2013! Πριν 13 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Βαρύ το κλίμα στην Κάλυμνο. «Έφυγε» ο οδοντίατρος Σ. Κλωνάρης

    26.11.2013
    Βαρύ το κλίμα στην Κάλυμνο. «Έφυγε» ο οδοντίατρος Σ. Κλωνάρης Πριν 12 χρόνια 3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Μοναδικά χειροποίητα τεχνήματα στη Γκαλερί “Αγιά Μαρίνα”

    26.11.2014
    ΛΕΡΟΣ: Μοναδικά χειροποίητα τεχνήματα στη Γκαλερί “Αγιά Μαρίνα” Πριν 11 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ανακοίνωση του Πανιωνίου Λέρου

    26.11.2015
    Ανακοίνωση του Πανιωνίου Λέρου Πριν 10 χρόνια 1.3K
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    21.11.2025
    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου 2.2K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    21.11.2025
    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί 2.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Της πήραν τα χρήματα μέσα από την τσάντα όσο δεχόταν βοήθεια

    21.11.2025
    Λέρος: Της πήραν τα χρήματα μέσα από την τσάντα όσο δεχόταν βοήθεια 1.9K
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

    Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά…

    22.11.2025
    Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια» 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε…

    20.11.2025
    Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου 1.8K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    85 shares
    Share 45 Tweet 17
  • Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια»

    59 shares
    Share 27 Tweet 13
  • Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα”

    46 shares
    Share 20 Tweet 11
  • Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]

    62 shares
    Share 37 Tweet 11
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    77 shares
    Share 34 Tweet 18
Currently Playing

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Featured
Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

Featured
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Ενημέρωση για Περιβαλλοντική Δράση ΕΠΑ.Λ. – «ReSea Leros»
  • Δωρεές – κληρονομιές: Αλλαγές και κρίσιμες ημερομηνίες – Νέος οδηγός για φορολογουμένους
  • Μιχάλης Κόλιας για ανακύκλωση: “Δεματοποιημένα χαρτόνια μεταφέρονται ως σκουπίδια στη χωματερή”
  • Τιμητική διάκριση για τον Παντελή Μαραβέλια στο 13ο Med-Professionals Medical Awards Leaders

Νεότερα Video

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

995 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025
Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

1.3k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.