back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τον ΕΟΠΥΥ Κω

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΠαρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τον ΕΟΠΥΥ Κω

Δύο είναι τα σημαντικότερα προβλήματα, που αφορούν στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ στην Κω και ιεραρχεί ως άμεσης προτεραιότητας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Σε παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Γεωργιάδη, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι πρέπει να λειτουργήσει άμεσα το ακτινολογικό στην Τοπική Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ αλλά και να λυθεί το θέμα των μικροβιολογικών και βιοχημικών εξετάσεων για τους ασφαλισμένους του οργανισμού στο νησί.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι θα πρέπει να τοποθετηθεί άμεσα χειριστής ακτινολογικού μηχανήματος προκειμένου να λειτουργήσει το ακτινολογικό εργαστήριο στην Κω στην Τοπική Μονάδα Υγείας.

Παράλληλα, αναδεικνύει και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αδυναμία των ασφαλισμένων να πραγματοποιήσουν μικροβιολογικές εξετάσεις με την ασφαλιστική κάλυψη του ΕΟΠΥΥ στην Κω, αφού δεν υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιώτες και εργαστήρια να συμβληθούν με τον οργανισμό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οικονομικά οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους.

Ο Μάνος Κόνσολας, στην παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υγείας, που χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά επείγουσα, επισημαίνει ότι «με τις δύο αυτές περιπτώσεις ακυρώνεται ο δημόσιας χαρακτήρας της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης. Η κατάσταση αυτή συνιστά απαράδεκτη και άνιση αντιμετώπιση για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στην Κω, που όχι μόνο δεν απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που δικαιούνται αλλά και επιβαρύνονται οικονομικά».

Ο Βουλευτής θα έχει συνάντηση για το συγκεκριμένο ζήτημα στο Υπουργείο Υγείας, ενώ προτάσσει την ανάγκη ευέλικτων λύσεων και παρεμβάσεων για να λυθούν τα δύο αυτά σοβαρά προβλήματα.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ