back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρέμβαση του Δημήτρη Γάκη στη Βουλή για την αναβάθμιση των δομών του ΕΟΠΥΥ στην επαρχία Καλύμνου

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΠαρέμβαση του Δημήτρη Γάκη στη Βουλή για την αναβάθμιση των δομών του ΕΟΠΥΥ στην επαρχία Καλύμνου

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτριος Γάκης, κατάθεσε ως αναφορά προς τον υπουργό Υγείας την επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου (ΙΣΕΚ), με θέμα τις επικείμενες αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και τη διαμόρφωση των νέων δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΠΦΥ) στα νησιά της επαρχίας Καλύμνου.

Στην επιστολή τους, οι ιατροί της επαρχίας Καλύμνου, τονίζουν ότι είναι εθνικό καθήκον και προς το συμφέρον του ΕΟΠΥΥ η διατήρηση των δομών/εργαστηρίων του ΕΟΠΥΥ στα μικρά ακριτικά νησιά. 

Ο ΙΣΕΚ σημειώνει, ότι χρειάζεται να ενισχυθούν οι δομές του ΕΟΠΥΥ σε όλα τα μικρά νησιά της επαρχίας Καλύμνου, να εκσυγχρονιστεί ο τεχνολογικός εξοπλισμός των μονάδων ΠΦΥ και να στελεχωθούν με το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.

Όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή, θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη τα ειδικά χαρακτηριστικά των νησιωτικών περιοχών της επαρχίας Καλύμνου, προωθώντας λύσεις που να λαμβάνουν υπόψη τις δυσκολίες της συγκοινωνιακής σύνδεσης με τα άλλα νησιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την τοπική κοινωνία, τους εργαζόμενους και τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, αγωνίζεται για το αυτονόητο: Την ανάγκη αναβάθμισης των ιατρικών μονάδων στα Δωδεκάνησα και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της νησιωτικής χώρας.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ