ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Διαψεύδει τον Μιχάλη Κόλια η Αντιδήμαρχος Ελένη Χέλμη για το Bodrum Cup

    Ο Γιωργος Ελενης σχολίασε: Θα θελα να ξερα πιο ειναι το τεράστιο πλήγμα για την Λερο; Τα περισσοτερα…
    18.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Joanna Finn σχολίασε: You are right.
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Γιωργος σχολίασε: Οδοστρωτήρας εισαι Τιμοθεος!!!!!!! Τα ισοπεδωσες ολα και ολους!! Προχωρα εμπρος και εμεις ειμαστε μαζι…
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Λεριος σχολίασε: Εάν πάτε στον μόλο του Ξηρόκαμπου θα δείτε εκατοντάδες (δεν υπερβάλλω) πλαστικά μπουκάλια και…
    11.10.2025
  • Λέρος: Ξεχείλισε το ποτήρι στο Νοσοκομείο – Προσβλητική ανάρτηση εργαζομένου οδηγεί σε νομικές ενέργειες

    Ο Ιωαννης σχολίασε: Ε Ρε ρεζιλιαα..... και ρε παιδια μια ερωτηση ,οι συνδικαλιστες τι εχοτν να πουν…
    08.10.2025
crithonis-paradise-hotel
kiporama-leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου: Χωρίς απρόοπτα η συνεδρίαση του Σαββάτου – Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου
--
Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025, στη 1:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων.

Η συνεδρίαση περιλάμβανε ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και τρία τακτικά θέματα, τα οποία συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης
1α. Έγκριση των όρων που θέτει η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στην απόφασή της (υπ’ αριθ. πρωτ. 14708/07-10-2025), σχετικά με την παραχώρηση χρήσης τμήματος του ακινήτου με ΑΒΚ 582 (Α/Α 97719), Ν. Δωδεκανήσου, στο Δήμο Λέρου.

1β. Εξουσιοδότηση του Δημάρχου Λέρου, κ. Τιμόθεου Κωττάκη, για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ της ΕΤΑΔ και του Δήμου Λέρου, καθώς και κάθε απαιτούμενου δικαιολογητικού.

Το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

Τακτικά θέματα ημερήσιας διάταξης
1. Έγκριση της 7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου Λέρου, οικονομικού έτους 2025.

Το θέμα περιλαμβάνει σειρά σημαντικών χρηματοδοτήσεων και έργων για το νησί, όμως ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (Δεν ψηφίστηκε από την Αντιπολίτευση).

2. Εγγραφές και επανεγγραφές φιλοξενούμενων παιδιών στους παιδικούς σταθμούς Λακκίου και Καμάρας, για το σχολικό έτος 2025–2026.

3.Αίτηση του Αθλητικού Σωματείου “Αθλητικός Σύλλογος Ακαδημία Γυμναστικής Λέρου”, με αριθμό πρωτ. 73671/5-9-2025.

Τα δύο τελευταία θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα, καθώς αφορούσαν διαδικαστικά ζητήματα.

Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη μετά το πέρας της συνεδρίασης:
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα
---
Με σύγχρονες, ψηλές κολόνες οδοφωτισμού και με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική αρμονία, αποκαταστάθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, το έργο ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του φράγματος.

Η αποκατάσταση του οδοφωτισμού πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένο συνεργείο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη του έργου, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα της εγκατάστασης.

Πλέον, οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και οι πεζοί απολαμβάνουν βελτιωμένη ορατότητα και ισχυρότερο, ομοιόμορφο φωτισμό, γεγονός που αναβαθμίζει τόσο την οδική ασφάλεια όσο και τη συνολική εικόνα της περιοχής.

Με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης αναφέρει:

"Αποκαταστάθηκε η ΑΣΦΑΛΕΙΑ , η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του έργου στο φωτισμό της περιοχής του φράγματος στο Παρθένι .
Ολόκληρο το έργο χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .
Γιώργο Χατζημάρκο για μια ακόμη φορά σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!"
  • Αλλαγή στο δρομολόγιο του Blue Star Patmos την Τρίτη 14 Οκτωβρίου λόγω απεργίας
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
---
Σε ζωντανή μετάδοση μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου, Τιμόθεος Κωττάκης, ανακοινώνοντας σημαντική εξέλιξη σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής του Ξηροκάμπου, που συνδέεται με τη λειτουργία της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Λέρου (Hotspot).

Ο κ. Κωττάκης παρουσίασε αναλυτικά το ζήτημα της πύλης εισόδου - εξόδου του Κέντρου, o δρόμος του οποίου βρίσκεται μέσα στον οικισμό του Ξηροκάμπου, δημιουργώντας χρόνια προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως δήλωσε, μετά από δίωρη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνο Πλεύρη, και κατόπιν εμπεριστατωμένων προτάσεων του Δήμου Λέρου, δόθηκε το “πράσινο φως” για τη μεταφορά της πύλης σε νέα θέση, στη δυτική πλευρά της Δομής, μέσω των Λεπιδών, με στόχο να αποσυμφορηθεί πλήρως ο Ξηρόκαμπος.

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τη Λέρο. Το πρόβλημα που ταλαιπώρησε για χρόνια τους κατοίκους του Ξηροκάμπου, βρίσκεται πλέον σε τροχιά οριστικής λύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο κ. Κωττάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Θάνο Πλεύρη, καθώς και προς τον Γενικό Γραμματέα Δημήτριο Γλυμή.

Θέση για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις των Ενώσεων Εργαζομένων και Ιατρών του Νοσοκομείου Λέρου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα παρευρεθεί, αν και στηρίζει το δικαίωμα των εργαζομένων στη διεκδίκηση.

«Οι συγκεντρώσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο πίεσης, όμως ο θεσμικός μου ρόλος δεν μου επιτρέπει να είμαι παρών σε εκδηλώσεις που αποκτούν κομματική χροιά. Σε τέτοιες παγίδες δεν πρόκειται να πέσω», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Με τις σημερινές δηλώσεις του, ο κ. Κωττάκης σηματοδοτεί μια καθοριστική εξέλιξη για την καθημερινότητα των κατοίκων του Ξηροκάμπου, ενώ παράλληλα κρατά σαφείς αποστάσεις από κομματικές αντιπαραθέσεις, δίνοντας έμφαση στον θεσμικό του ρόλο και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου.
  • Λέρος: Κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο – Κάλεσμα της Ένωσης Εργαζομένων
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ο Δήμαρχος τιμά τον Αντώνη Παπαδημητρίου – “Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας”
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ξεχείλισε το ποτήρι στο Νοσοκομείο – Προσβλητική ανάρτηση εργαζομένου οδηγεί σε νομικές ενέργειες
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
23 °c
Agia Marina
21 ° Πε
21 ° Πα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ » Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για να ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την πληρωμή αναλογικών τελών κυκλοφορίας ενόψει τουριστικής περιόδου

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για να ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την πληρωμή αναλογικών τελών κυκλοφορίας ενόψει τουριστικής περιόδου

Leros News Leros News
18 Μαρτίου 2025
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 1 Λεπτά
A A
0
ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Δυνατότητα διαμονής, με ειδικούς όρους, των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε νησιωτικές και τουριστικές περιοχές, στα ξενοδοχεία»
32
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
993
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου θα πρέπει άμεσα να ανοίξει η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα πληρωμής αναλογικών τελών κυκλοφορίας οχημάτων», επισημαίνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Τονίζει ότι με την καθιέρωση αναλογικών τελών κυκλοφορίας, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν τεθεί σε εκούσια ακινησία μπορούν να πληρώσουν τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας για συγκεκριμένους μήνες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους και στη συνέχεια να το θέσουν ξανά σε ακινησία.

Το μέτρο αυτό, που ήταν από τις πλέον ορθολογικές και εύστοχες παρεμβάσεις της κυβέρνησης, είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για τουριστικές επιχειρήσεις στα νησιά, όπως οι επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, που η δραστηριότητά τους έχει εποχικό χαρακτήρα, προκειμένου να μην επιβαρύνονται υπέρμετρα με τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που δεν χρησιμοποιούν αυτά τα οχήματα.

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Για 2η συνεχόμενη χρονιά ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής TaeKwonDo ο Κώστας Κατσιγιάννης

Δελτίο Τύπου Δημάρχου Πάτμου Νικήτα Τσαμπαλάκη

21.10.2025
439
Λέρος: Για 2η συνεχόμενη χρονιά ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής TaeKwonDo ο Κώστας Κατσιγιάννης

Λέρος: Για 2η συνεχόμενη χρονιά ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής TaeKwonDo ο Κώστας Κατσιγιάννης

21.10.2025
1k

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα προς το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Ενεργοποίηση της πλατφόρμας για την πληρωμή των αναλογικών τελών κυκλοφορίας οχημάτων ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου»

Κύριε Υπουργέ,

Μία από τις πλέον ορθολογικές και εύστοχες παρεμβάσεις της κυβέρνησης αφορούσε στην θεσμοθέτηση δυνατότητας εξόφλησης τελών κυκλοφορίας ανά μήνα  και όχι υποχρεωτικά σε ετήσια βάση.

Ιδιαίτερα για τουριστικές επιχειρήσεις στα νησιά, όπως οι επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, που η δραστηριότητα τους έχει εποχικό χαρακτήρα, το μέτρο αυτό συμβάλλει στο να μην επιβαρύνονται υπέρμετρα.

Με την καθιέρωση αναλογικών τελών κυκλοφορίας, οι  ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν τεθεί σε εκούσια ακινησία μπορούν να πληρώσουν τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας για συγκεκριμένους μήνες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους και στη συνέχεια να το θέσουν ξανά σε ακινησία.

Με δεδομένο, όμως, ότι βρισκόμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου θα πρέπει άμεσα να ανοίξει η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα πληρωμής αναλογικών τελών κυκλοφορίας οχημάτων.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου αναφορικά με την ενεργοποίηση της δυνατότητας πληρωμής αναλογικών τελών κυκλοφορίας οχημάτων με το άνοιγμα της σχετικής πλατφόρμας;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Share14Tweet8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λειψοί: Δύο νέα σπίτια για γιατρούς και δύο για δημόσιους υπαλλήλους – Χρηματοδότηση 760.000€
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Λειψοί: Δύο νέα σπίτια για γιατρούς και δύο για δημόσιους υπαλλήλους – Χρηματοδότηση 760.000€

21.10.2025
745
Γιάννης Παππάς: Αναβάθμιση Δικαστικών Υποδομών στα Δωδεκάνησα – Έργα σε Κω, Ρόδο και Κάρπαθο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Παππάς: Αναβάθμιση Δικαστικών Υποδομών στα Δωδεκάνησα – Έργα σε Κω, Ρόδο και Κάρπαθο

21.10.2025
316
NIKITIADIS
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Νικητιάδης : «Σε κίνδυνο ζωές εργαζομένων και πολιτών από τα “σαράβαλα” οχήματα των ΕΛΤΑ στη Δωδεκάνησο»

21.10.2025
366
Επόμενο
Εντοπισμός 16 ατόμων στο Φαρμακονήσι

Λιμεναρχείο Λέρου: Εντοπισμός 15 αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τι λέει ο βουλευτής Βασ. Υψηλάντης για τις Εφορίες και την απόφαση του…

    22.10.2012
    Τι λέει ο βουλευτής Βασ. Υψηλάντης για τις Εφορίες και την απόφαση του Δ.Σ. Λέρου Πριν 13 χρόνια 2.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: 25ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ “BODRUM CUP 2013”

    22.10.2013
    ΛΕΡΟΣ: 25ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ “BODRUM CUP 2013” Πριν 12 χρόνια 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 24/10/2014

    22.10.2014
    ΛΕΡΟΣ: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 24/10/2014 Πριν 11 χρόνια 959
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Απόσπαση 15 αστυνομικών στη Λέρο για καταγραφή προσφύγων και μεταναστών

    22.10.2015
    Απόσπαση 15 αστυνομικών στη Λέρο για καταγραφή προσφύγων και μεταναστών Πριν 10 χρόνια 1.3K

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

    16.10.2025
    Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα

    15.10.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα 2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Απόβαση 28 αλλοδαπών στα Άλιντα – Συνελήφθησαν 2 διακινητές

    19.10.2025
    Λέρος: Απόβαση 28 αλλοδαπών στα Άλιντα – Συνελήφθησαν 2 διακινητές 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Δικαιώνεται η Μάχη του Τιμόθεου Κωττάκη για το Νοσοκομείο – Πένθος για…

    21.10.2025
    Λέρος: Δικαιώνεται η Μάχη του Τιμόθεου Κωττάκη για το Νοσοκομείο – Πένθος για τον Δήμαρχο για την απώλεια του αδερφού του Θανάση Κωττάκη 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Συνέντευξη στο RealFM 97.8 παραχώρησε ο Δήμαρχος – Τι είπε για τον…

    19.10.2025
    Λέρος: Συνέντευξη στο RealFM 97.8 παραχώρησε ο Δήμαρχος – Τι είπε για τον Άδωνι Γεωργιάδη 1.5K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    63 shares
    Share 39 Tweet 10
  • Λέρος: Νέα καμπάνια τουριστικής προβολής με λογότυπο, ιστοσελίδα και ψηφιακή παρουσία

    54 shares
    Share 30 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα

    61 shares
    Share 26 Tweet 15
  • Λέρος: Νέο κτίριο 1.300 τ.μ. στο Μπελλένειο Γυμνάσιο – Συνεδριάζει εκτάκτως η Δημοτική Επιτροπή

    82 shares
    Share 56 Tweet 11
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    70 shares
    Share 30 Tweet 17
kroupia leros
  • Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου: Χωρίς απρόοπτα η συνεδρίαση του Σαββάτου – Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου
--
Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025, στη 1:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων.

Η συνεδρίαση περιλάμβανε ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και τρία τακτικά θέματα, τα οποία συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης
1α. Έγκριση των όρων που θέτει η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στην απόφασή της (υπ’ αριθ. πρωτ. 14708/07-10-2025), σχετικά με την παραχώρηση χρήσης τμήματος του ακινήτου με ΑΒΚ 582 (Α/Α 97719), Ν. Δωδεκανήσου, στο Δήμο Λέρου.

1β. Εξουσιοδότηση του Δημάρχου Λέρου, κ. Τιμόθεου Κωττάκη, για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ της ΕΤΑΔ και του Δήμου Λέρου, καθώς και κάθε απαιτούμενου δικαιολογητικού.

Το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

Τακτικά θέματα ημερήσιας διάταξης
1. Έγκριση της 7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου Λέρου, οικονομικού έτους 2025.

Το θέμα περιλαμβάνει σειρά σημαντικών χρηματοδοτήσεων και έργων για το νησί, όμως ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (Δεν ψηφίστηκε από την Αντιπολίτευση).

2. Εγγραφές και επανεγγραφές φιλοξενούμενων παιδιών στους παιδικούς σταθμούς Λακκίου και Καμάρας, για το σχολικό έτος 2025–2026.

3.Αίτηση του Αθλητικού Σωματείου “Αθλητικός Σύλλογος Ακαδημία Γυμναστικής Λέρου”, με αριθμό πρωτ. 73671/5-9-2025.

Τα δύο τελευταία θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα, καθώς αφορούσαν διαδικαστικά ζητήματα.

Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη μετά το πέρας της συνεδρίασης:
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα
---
Με σύγχρονες, ψηλές κολόνες οδοφωτισμού και με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική αρμονία, αποκαταστάθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, το έργο ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του φράγματος.

Η αποκατάσταση του οδοφωτισμού πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένο συνεργείο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη του έργου, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα της εγκατάστασης.

Πλέον, οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και οι πεζοί απολαμβάνουν βελτιωμένη ορατότητα και ισχυρότερο, ομοιόμορφο φωτισμό, γεγονός που αναβαθμίζει τόσο την οδική ασφάλεια όσο και τη συνολική εικόνα της περιοχής.

Με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης αναφέρει:

"Αποκαταστάθηκε η ΑΣΦΑΛΕΙΑ , η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του έργου στο φωτισμό της περιοχής του φράγματος στο Παρθένι .
Ολόκληρο το έργο χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .
Γιώργο Χατζημάρκο για μια ακόμη φορά σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!"
  • Αλλαγή στο δρομολόγιο του Blue Star Patmos την Τρίτη 14 Οκτωβρίου λόγω απεργίας
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
---
Σε ζωντανή μετάδοση μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου, Τιμόθεος Κωττάκης, ανακοινώνοντας σημαντική εξέλιξη σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής του Ξηροκάμπου, που συνδέεται με τη λειτουργία της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Λέρου (Hotspot).

Ο κ. Κωττάκης παρουσίασε αναλυτικά το ζήτημα της πύλης εισόδου - εξόδου του Κέντρου, o δρόμος του οποίου βρίσκεται μέσα στον οικισμό του Ξηροκάμπου, δημιουργώντας χρόνια προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως δήλωσε, μετά από δίωρη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνο Πλεύρη, και κατόπιν εμπεριστατωμένων προτάσεων του Δήμου Λέρου, δόθηκε το “πράσινο φως” για τη μεταφορά της πύλης σε νέα θέση, στη δυτική πλευρά της Δομής, μέσω των Λεπιδών, με στόχο να αποσυμφορηθεί πλήρως ο Ξηρόκαμπος.

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τη Λέρο. Το πρόβλημα που ταλαιπώρησε για χρόνια τους κατοίκους του Ξηροκάμπου, βρίσκεται πλέον σε τροχιά οριστικής λύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο κ. Κωττάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Θάνο Πλεύρη, καθώς και προς τον Γενικό Γραμματέα Δημήτριο Γλυμή.

Θέση για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις των Ενώσεων Εργαζομένων και Ιατρών του Νοσοκομείου Λέρου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα παρευρεθεί, αν και στηρίζει το δικαίωμα των εργαζομένων στη διεκδίκηση.

«Οι συγκεντρώσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο πίεσης, όμως ο θεσμικός μου ρόλος δεν μου επιτρέπει να είμαι παρών σε εκδηλώσεις που αποκτούν κομματική χροιά. Σε τέτοιες παγίδες δεν πρόκειται να πέσω», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Με τις σημερινές δηλώσεις του, ο κ. Κωττάκης σηματοδοτεί μια καθοριστική εξέλιξη για την καθημερινότητα των κατοίκων του Ξηροκάμπου, ενώ παράλληλα κρατά σαφείς αποστάσεις από κομματικές αντιπαραθέσεις, δίνοντας έμφαση στον θεσμικό του ρόλο και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου.
  • Λέρος: Κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο – Κάλεσμα της Ένωσης Εργαζομένων
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ο Δήμαρχος τιμά τον Αντώνη Παπαδημητρίου – “Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας”
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Έφυγε από τη ζωή ο Διονύσης Σαββόπουλος σε ηλικία 81 ετών
  • Λέρος: Δικαιώνεται η Μάχη του Τιμόθεου Κωττάκη για το Νοσοκομείο – Πένθος για τον Δήμαρχο για την απώλεια του αδερφού του Θανάση Κωττάκη
  • Δελτίο Τύπου Δημάρχου Πάτμου Νικήτα Τσαμπαλάκη
  • Λέρος: Για 2η συνεχόμενη χρονιά ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής TaeKwonDo ο Κώστας Κατσιγιάννης

Νεότερα Video

Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

2.2k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
11 Οκτωβρίου 2025
Λέρος: Η συνέντευξη του Δήμαρχου Τιμόθεου Κωττάκη στο Radio Kosmos 93.8

Λέρος: Η συνέντευξη του Δήμαρχου Τιμόθεου Κωττάκη στο Radio Kosmos 93.8

1.3k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
2 Οκτωβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.