back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παράσυρση ΙΧΕ οχήματος στην Κάλυμνο

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΠαράσυρση ΙΧΕ οχήματος στην Κάλυμνο

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες (16.6.2018) η Λιμενική Αρχή Καλύμνου για την ύπαρξη Ι.Χ.Ε οχήματος στο κενό μεταξύ της προβλήτας του οικείου λιμένα και του Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου ”ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ” Ν.Κ. 604, στο σημείο της προβλήτας όπου ελλιμενίζεται το πλοίο.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Λιμεναρχείου Καλύμνου όπου διαπίστωσαν ότι το Ι.Χ.Ε. (κενό επιβατών), βρισκόταν με τους μπροστινούς τροχούς στο κενό και τους δύο οπίσθιους τροχούς επί της προβλήτας. Σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη του πλοίου, κατά τη διάρκεια χειρισμών απομάκρυνσής του από την προβλήτα, μπερδεύτηκε το σκοινί του μπαλονιού πρόσδεσης με το ανωτέρω Ι.Χ.Ε, με αποτέλεσμα την παράσυρσή του και την πτώση των μπροστινών τροχών στο κενό καθώς και την επαφή του με το πλοίο.

Το πλοίο επιθεωρήθηκε από αρμόδιο Επιθεωρητή του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, όπου διαπιστώθηκαν επιφανειακές και μικρής έκτασης εκδορές στη δεξιά πλευρά του πλοίου,προκαλώντας μικρής έκτασης αποκόλληση του χρώματός του, χωρίς να έχει πληγεί η κατασκευαστική του ακεραιότητα.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το Ι.Χ.Ε. απομακρύνθηκε με μέριμνα του ιδιοκτήτη.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ