back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Παγώνουν» 40.000 ΕΦΑΠΑΞ – Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ«Παγώνουν» 40.000 ΕΦΑΠΑΞ - Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι

Στον «πάγο» μπαίνουν μέχρι τον Μάιο 40.000 εφάπαξ. Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», σημειώνεται εμπλοκή στις πληρωμές των εφάπαξ, καθώς οι υπηρεσίες των ταμείων αδυνατούν να υπολογίσουν τους συντελεστές βιωσιμότητας.

Πρόκειται για τους συντελεστές που θα κρίνουν τις μειώσεις που θα γίνουν στα εφάπαξ. Οι 40.000 αιτήσεις έχουν κατατεθεί από τον Σεπτέμβριο του 2013. 

Στο τραπέζι έχει πέσει η αλλαγή του μαθηματικού τύπου, ωστόσο ακόμη όλα τα σενάρια μένουν ανοιχτά. Η αναβολή έχει να κάνει με τις μειώσεις που προκαλεί ο νέος τρόπος υπολογισμού του βοηθήματος, αλλά και με την αδυναμία των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας να καθορίσουν επακριβώς τον ειδικό συντελεστή, βάσει του οποίου τα εφάπαξ θα μειώνονται ανάλογα με τα ελλείμματα του κάθε φορέα.

Ακόμη κι αν υπάρχουν τα χρήματα, μέχρι τον Μάιο του 2015 κανένα Ταμείο δεν θα μπορεί να βγάλει νέα εφάπαξ, πέραν αυτών που έχουν προγραμματιστεί να πληρωθούν σε όσους αποχώρησαν μέχρι τις 31/8/2013.

Η «τεχνητή αναστολή πληρωμών» βολεύει, όπως φαίνεται, και το υπουργείο Εργασίας, καθώς ο νέος τύπος για τον υπολογισμό του εφάπαξ οδηγεί σε μεγάλες μειώσεις έως και 30% – ή ακόμη και 40% για τους φορείς που έχουν λίγα έσοδα.

newsbomb.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ