ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
  • Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    Ο Πετραν σχολίασε: Να κανουμε την προσευχη μας 3 φορες την ημερα στην Παναγια του καστρου που…
    21.11.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Συγχαρητήρια, σωστό μέτρο.
    17.11.2025
  • Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες

    Ο Γεώργιος Κουμνενης σχολίασε: Κάντε όλοι μια προσπάθεια, όσο γίνεται, να αφήσετε τα κομματικά που χωρίζουν τους εργαζόμενους.…
    14.11.2025
  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"
kiporama-leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
22 °c
Agia Marina
20 ° Πα
18 ° Σα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ » Οσμή σκανδάλων στην Τράπεζα Δωδεκανήσου

Οσμή σκανδάλων στην Τράπεζα Δωδεκανήσου

Leros News Leros News
6 Μαρτίου 2014
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
Οσμή σκανδάλων στην Τράπεζα Δωδεκανήσου

Οσμή σκανδάλων στην Τράπεζα Δωδεκανήσου

8
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
250
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Σημεία και τέρατα, ως προς τη διαχείριση και τη διοίκηση που ασκούσε το διοικητικό συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, φέρεται να διαπιστώνει καθημερινά ο εντεταλμένος ειδικός εκκαθαριστής που έχει ορίσει η Τράπεζα Ελλάδος μετά το “λουκέτο” στη δωδεκανησιακή τράπεζα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο εκκαθαριστής ο οποίος, με εντολή της Τράπεζας αναμένεται να παραδώσει την έκθεσή του σε ένα μήνα από σήμερα, από τις μέχρι τώρα διαπιστωμένες παραβάσεις των τραπεζικών νόμων και κανόνων από την πλευρά του διοικητικού συμβουλίου, του διευθυντή και του οικονομικού συμβούλου, έχει πέσει κυριολεκτικά από τα σύννεφα για τον τρόπο διοίκησης του πιστωτικού ιδρύματος, τρόπο που δύσκολα συναντά κανείς ακόμα και σε συνοικιακό μαγαζάκι.

Διαβάστε επίσης:

“Παρών” δηλώνει για τον Δήμο Ρόδου ο Δημήτρης Γάκης

“Παρών” δηλώνει για τον Δήμο Ρόδου ο Δημήτρης Γάκης

27.11.2025
248
Λέρος Άλιντα

Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επιδείνωσης καιρού – Ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

26.11.2025
1.1k

Κατά τις πληροφορίες η έκθεση – πόρισμα θα σκάσει ως βόμβα μεγατόνων και θ’ ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για τον καταλογισμό σοβαρότατων ποινικών ευθυνών στους πρωταγωνιστές μιας ακόμα βρώμικης και αμαρτωλής ιστορίας, που έρχεται να σημαδέψει την οικονομική και κοινωνική ζωή του νησιού, δεκαπέντε χρόνια μετά το τραγικό “ναυάγιο” της ΔΑΝΕ.

Στις σοβαρότατες παραβάσεις περιλαμβάνονται, κατά τις πληροφορίες, η χορήγηση δανείων, ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ σε κολλητούς και φίλους των διοικούντων χωρίς την απαιτούμενη διασφάλιση κατά τους τραπεζικούς κανόνες, αλλά και προσωπικά δάνεια. Ο χορός των μεγάλων και επισφαλών δανείων άρχισε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, με την εκδήλωση της βαθιάς οικονομικής κρίσης, κυρίως στα τρία τελευταία χρόνια, όταν τα πιστωτικά, έκλεισαν τις στρόφιγγες χρηματοδότησης επιχειρήσεων και ιδιωτών, ιδιαίτερα δε μετά τον έλεγχο των εμπορικών τραπεζών για τα “κόκκινα δάνεια” από την Black Rock.

Όπως, επίσης, η ρευστοποίηση μερίδων μετόχων, κολλητών και φίλων της διοίκησης, κατά παράβαση της απόφασης που η ίδια η διοίκηση είχε λάβει και είχε εγκρίνει η Τράπεζα Ελλάδος πριν από δύο χρόνια περίπου. Την ώρα, δηλαδή, που η διοίκηση και ο διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου αρνιούνταν στους μικρομετόχους τη ρευστοποίηση των μερίδων τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν επιχειρηματικά και οικογενειακά προβλήματα που ανέδειξε μαζικά η έντονη οικονομική κρίση, με τις περικοπές κυρίως μισθών και συντάξεων, έβαλε μπρος το σχέδιο ρευστοποίησης σε μεριδιούχους μεγάλων ποσών, χρησιμοποιώντας κεφάλαια της ίδιας της Τράπεζας, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ και πλέον, με συνέπεια να μειωθεί κατά 2,5 μονάδες ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας, να απαιτηθεί έτσι μεγαλύτερο ποσόν, μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου για να αποκατασταθεί η ισορροπία και να καταστεί, τέλος, αναπόφευκτο το “λουκέτο”. Επαίσχυντο παιχνίδι, όμως, παιζόταν και με τις ακάλυπτες επιταγές χάριν φίλων και ημετέρων των διοικούντων καθώς αρκετές επιταγές χωρίς αντίκρισμα έβγαιναν …εκτός συστήματος της Συνεταιριστικής Τράπεζας, όπως έχει διαπιστωθεί από τον έλεγχο, προφανώς για να αποφύγουν τις προβλεπόμενες συνέπειες του νόμου περί ακάλυπτων επιταγών.

Και άλλα κόλπα…
Το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών για τις παρανομίες της διοίκησης, αποδίδεται, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στον πρόεδρο αλλά και στον διευθυντή του συνεταιριστικού πιστωτικού ιδρύματος της Δωδεκανήσου. Ευθύνες όμως καταλογίζονται και στον οικονομικό σύμβουλο αφού πολλά “κόκκινα δάνεια” φέρουν την υπογραφή του. Στον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου κ. Γεώργιο Φρόνα αποδίδεται, πέραν των ανωτέρω, και το γεγονός ότι προκειμένου να διασφαλίσει τα στενά επιχειρηματικά συμφέροντά του συνέβαλε ώστε να χορηγούνται δάνεια μεγάλων ποσών σε μεγάλο αριθμό φαρμακοποιών της Ρόδου και άλλων νησιών, εκμεταλλευόμενος την έλλειψη ρευστότητας που είχαν εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων στην εξόφλησή τους από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται “όλοι σχεδόν οι φαρμακοποιοί ήταν πελάτες της Τράπεζας Δωδεκανήσου” χάρις στον πρόεδρο της και ταυτόχρονα προμηθευτή τους, αφού, ως γνωστόν, ο κ. Φρόνας διατηρεί τη μεγαλύτερη φαρμακαποθήκη στο νησί. Μάλιστα υπογραμμίζεται ότι πέραν των δανείων που έπαιρναν από την Τράπεζα Δωδεκανήσου υποχρεώνονταν να εκχωρούν στον προμηθευτή τους τις οικονομικές απαιτήσεις που είχαν από τον ΕΟΠΥΥ, έναντι των οφειλών τους στον κ. Φρόνα καταβάλλοντας ακόμα και τόκους. Φυσικά πρόκειται για μια πολύ σημαντική παράμετρο της κύριας υπόθεσης που είναι το “λουκέτο” της δωδεκανησιακής τράπεζας. Πάντως, τα δάνεια των φαρμακοποιών διερευνώνται από τον εκκαθαριστή σε βάθος και, κατά τις πληροφορίες, αρκετοί έχουν κληθεί να δώσουν διευκρινίσεις.

Παρανομίες χωρίς τέλος…
Στο μεταξύ μείζον θέμα φαίνεται να υπάρχει και σήμερα με μερισματούχους, οι οποίοι συμμετείχαν στην τελευταία και αποτυχημένη, αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να διασωθεί η συνεταιριστική τράπεζα. Στην απαίτησή τους να τους επιστραφούν τα ποσά που κατέθεσαν εισπράττουν παρανόμως την άρνηση των αρμοδίων διαχειριστών. Μάλιστα σε περιπτώσεις μερισματούχων που έχουν δάνειο στην τράπεζα και συμμετείχαν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου προβαίνουν αυθαίρετα και καταχρηστικά σε συμψηφισμούς των δανείων, αδιαφορώντας αν πρόκειται για παράνομη ενέργεια διότι το δάνειο αποτελεί αυτοτελή σύμβαση και συνεπώς εφόσον το δάνειο εξυπηρετείται κανονικά τα χρήματα της αύξησης θα πρέπει να τους επιστραφούν.

gnominews.gr

Share3Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κήρυξη έκτακτης ανάγκης σε Λέρο και Πάτμο για τη λειψυδρία
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Κήρυξη έκτακτης ανάγκης σε Λέρο και Πάτμο για τη λειψυδρία

27.11.2025
1k
Απαλλάσσονται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από την καταβολή του 15% των δαπανών των διαγνωστικών εξετάσεων στο ΕΣΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαλλάσσονται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από την καταβολή του 15% των δαπανών των διαγνωστικών εξετάσεων στο ΕΣΥ

27.11.2025
253
Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση για το μεγάλο έργο της διαπλάτυνσης της Εθνικής Οδού Ρόδου Λίνδου, από Κάλαθο μέχρι Λίνδο
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Κέντρα Κοινότητας Λέρου, Κω, Καλύμνου: Με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η κάλυψη των λειτουργικών δαπανών

27.11.2025
409
Επόμενο
ΛΕΡΟΣ: Θεατρική παράσταση στο κινηματοθέατρο

ΛΕΡΟΣ: Θεατρική παράσταση στο κινηματοθέατρο

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Θα διακόψει τη συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα ο Δήμος Λέρου λόγω της…

    27.11.2011
    Θα διακόψει τη συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα ο Δήμος Λέρου λόγω της παύσης λειτουργίας του υποκαταστήματος στον Πλάτανο… Πριν 14 χρόνια 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Έκθεση Philoxenia: Άφησαν τον Δήμαρχο Λέρου να μοιράζει προσπέκτους στους επισκέπτες!

    27.11.2012
    Έκθεση Philoxenia: Άφησαν τον Δήμαρχο Λέρου να μοιράζει προσπέκτους στους επισκέπτες! Πριν 13 χρόνια 211
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Παράταση υποβολής αιτήσεων στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λέρου

    27.11.2013
    Παράταση υποβολής αιτήσεων στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λέρου Πριν 12 χρόνια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Εντοπισμός και συλλήψεις 16 παράνομων μεταναστών στο Φαρμακονήσι

    27.11.2014
    Εντοπισμός και συλλήψεις 16 παράνομων μεταναστών στο Φαρμακονήσι Πριν 11 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ανακοίνωση Κ.Δ.Β.Μ Δήμου Λέρου

    27.11.2015
    Ανακοίνωση Κ.Δ.Β.Μ Δήμου Λέρου Πριν 10 χρόνια 1.8K
louloudias

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    21.11.2025
    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου 2.4K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    21.11.2025
    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί 2.1K
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

    Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα”

    21.11.2025
    Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα” 2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Της πήραν τα χρήματα μέσα από την τσάντα όσο δεχόταν βοήθεια

    21.11.2025
    Λέρος: Της πήραν τα χρήματα μέσα από την τσάντα όσο δεχόταν βοήθεια 1.9K
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

    Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά…

    22.11.2025
    Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια» 1.8K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    92 shares
    Share 48 Tweet 18
  • Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια»

    60 shares
    Share 28 Tweet 14
  • Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα”

    61 shares
    Share 26 Tweet 15
  • Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]

    63 shares
    Share 37 Tweet 11
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    77 shares
    Share 34 Tweet 18
Navarone-ad
Currently Playing

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Featured
Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

Featured
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Κήρυξη έκτακτης ανάγκης σε Λέρο και Πάτμο για τη λειψυδρία
  • Απαλλάσσονται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από την καταβολή του 15% των δαπανών των διαγνωστικών εξετάσεων στο ΕΣΥ
  • Πάτμος: Διακομιδή 76χρονου στην Κάλυμνο με Ναυαγοσωστικό
  • Ανακοίνωση για τις εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στις 10 Δεκεμβρίου 2025

Νεότερα Video

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025
Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

1.3k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.