back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο εισαγγελέας υποβάλλει μήνυση σε συκοφάντη πρώην καθηγητή

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΟ εισαγγελέας υποβάλλει μήνυση σε συκοφάντη πρώην καθηγητή

ΓΙΑ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Πρόκειται για τον Εμμ. Διακομανώλη από την Κάρπαθο που χθες καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για συκοφαντική δυσφήμιση του Μάνου Κόνσολα…

Στο πρόσωπο του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικου, βρήκε τελικά τον δάσκαλό του ο απολυμένος καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που εδώ και πολλούς μήνες αναρτά στο διαδίκτυο υβριστικά κείμενα σε βάρος του βουλευτή κ. Μάνου Κόνσολα.

Πρόκειται για τον Εμμανουήλ Διακομανώλη ο οποίος έχει τεθεί σε αργία με απόφαση της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου, μια απόφαση που οριστικοποιήθηκε και με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Θύμα υβριστικών και συκοφαντικών αναρτήσεων του ίδιου πρώην καθηγητή υπήρξε και ο εισαγγελέας κ. Κ. Μπούτσικος, προφανώς διότι δεν εισάκουσε τις ανυπόστατες καταγγελίες του και να …τιμωρήσει τον βουλευτή κ. Μ.Κόνσολα.

Έτσι, χθες ο εισαγγελέας υποχρεώθηκε να προβεί στην παρακάτω δήλωση:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα ένας πρώην καθηγητής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ονόματι Διακομανώλης Εμμανουήλ, ο οποίος πάφθηκε οριστικά από τα καθήκοντά του, μέσω του διαδικτύου διαδίδει γεγονότα εν γνώσει ψευδή τόσο για το άτομό μου, όσο και για άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς καθώς και για παράγοντες της δημόσιας ζωής του τόπου.

Πληροφορήθηκε ότι την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013 ανήρτησε στο διαδίκτυο ότι τιμωρήθηκα από τον Άρειο Πάγο με προσωρινή παύση έξι μηνών. Γεγονός εν γνώσει του ψευδές, το οποίο διαψεύδω μετά βδελυγμίας και αγανακτήσεως και σας ανακοινώνω ότι θα υποβάλω άμεσα έγκληση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση και θα καταθέσω αγωγή εναντίον του για προσβολή της προσωπικότητάς μου».

ΧΘΕΣ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ 18 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ Μ. ΚΟΝΣΟΛΑ


Ο ίδιος πρώην καθηγητής καταδικάσθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε φυλάκιση 18 μηνών για συκοφαντική δυσφήμιση του βουλευτή Μ. Κόνσολα μέσω διαδικτύου. Ο καταδικασθείς Εμμανουήλ Διακομανώλης αναρτούσε συνεχώς διάφορα υβριστικά και συκοφαντικά κείμενα σε βάρος του βουλευτή, καθώς και παραποιημένες φωτογραφίες του με σκοπό τη γελειοποίησή του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίες, ο συνήγορος του Μ. Κόνσολα, κ. Μ. Κουτσούκος, προσκόμισε στο δικαστήριο μια στοίβα από 500 τέτοια δυσφημιστικά μηνύματα από διάφορους ιστότοπους και ειδησεογραφικά σάιτ, φέροντας το όνομα του πρώην καθηγητή.

Ο κ. Μ. Κόνσολας δήλωσε ότι τον συκοφάντη του δεν τον γνωρίζει, και δεν είχε ποτέ καμιά επαφή μαζί του για οποιοδήποτε λόγο. Όταν πληροφορήθηκε ότι κατάγεται από την Κάρπαθο, όπως και ο ίδιος, παρεκάλεσε μέσω τρίτων τους συγγενείς του να του συστήσουν, γιατί διαφορετικά θα ήταν αναγκασμένος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ωστόσο ο Εμμ. Διακομανώλης συνέχισε απτόητος να αναρτά στο διαδίκτυο υβριστικά και συκοφαντικά κείμενα, οπότε ο βουλευτής αναγκασθηκε να τον μηνύσει τον Δεκέμβριο του 2012.

Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίσθηκε στο δικαστήριο κι’ έτσι δικάσθηκε ερήμην, γεγονός που τόνισε στην αγόρευσή του ο κ. Μ. Κουτσούκος. Υπέρ του κ. Κόνσολα κατέθεσαν πολλοί καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου που χαρακτήρισαν ψευδείς τους ισχυρισμούς του πρώην καθηγητή.

rodosalarm.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ