back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νεκτάριος Σαντορινιός: Να νικήσει η ζωή τον κάθε μορφής θάνατο. Ευχές για ένα Πάσχα αγάπης και ελπίδας

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΝεκτάριος Σαντορινιός: Να νικήσει η ζωή τον κάθε μορφής θάνατο. Ευχές για ένα Πάσχα αγάπης και ελπίδας

Για δεύτερη χρονιά καλούμαστε να γιορτάσουμε το Πάσχα μέσα σε αντίξοες συνθήκες, μακριά ίσως από τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Και φέτος, ίσως περισσότερο από ποτέ άλλοτε, προσμένουμε την Ανάσταση. Μια Ανάσταση προσωπική, συλλογική, εθνική.

Εύχομαι γρήγορα να ξεπεραστούν τα πάθη και οι πόνοι που μας στιγμάτισαν. Να νικήσει η ζωή τον κάθε μορφής θάνατο, η ελευθερία τον φόβο, η δικαιοσύνη το σκοτάδι.

Το φως, η αγάπη και η ελπίδα που φωλιάζουν στην καρδιά αυτής της μεγάλης γιορτή της Ορθοδοξίας, ας σπείρουν καρπούς για ένα πρόσφορο διέξοδο από τις σημερινές προκλήσεις. Το Αναστάσιμο μήνυμα, ας γίνει η δική μας δύναμη πίστης, αισιοδοξίας και αλληλεγγύης.

Η σκέψη μας είναι στους συμπολίτες μας που νοσηλεύονται και δίνουν τον δικό τους αγώνα για ζωή. Είναι στις οικογένειες που έχασαν αγαπημένους τους. Είναι στους υγειονομικούς που ξεπερνούν καθημερινά τα όριά τους. Είναι στους εργαζόμενους που, με μόνο όπλο τη μάσκα, βρίσκονται στις θέσεις τους για να στηρίξουν όλους εμάς.

Με την ευχή αυτό το Πάσχα να σηματοδοτήσει την αναγέννηση της κοινωνίας μας, εύχομαι σε όλους και όλες Καλή Ανάσταση με υγεία και αγάπη!

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ