back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νατάσα Βενετοκλή: τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ είναι δανεικά

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΝατάσα Βενετοκλή: τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ είναι δανεικά

«Δεν έχασε η Νέα Δημοκρατία, απλά κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε, χθες, η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κα Νατάσα Βενετοκλή η οποία προέβη σε μία ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος και, ειδικότερα για τα Δωδεκάνησα, επεσήμανε ότι το μέχρι πρότινος κυβερνόν κόμμα αύξησε τη δύναμή του κατά μισή μονάδα συνολικά.

Καταρχήν, η κα Βενετοκλή, ευχαρίστησε όλους τους πολίτες που με την ψήφο τους στήριξαν και έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία, όπως και όλα τα στελέχη τα οποία, όπως είπε, «πάλεψαν σε ένα πάρα πολύ δύσκολο αγώνα και έχουμε το αποτέλεσμα που έχουμε σήμερα».

Και είπε, στη συνέχεια:
«Σίγουρα, το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι ευχάριστο για την παράταξή μας-είναι καθαρή η εντολή του ελληνικού λαού, την οποία εμείς σεβόμαστε. Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία στάθηκε όρθια.

Τα δυόμιση χρόνια που πέρασαν ήταν πάρα πολύ δύσκολα για όλους μας. Η Ν.Δ. και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει πάρα πολύ δύσκολα και επώδυνα μέτρα τα οποία, όμως, ήταν αναγκαστικά και, παρ’ όλα αυτά, οι απώλειες που είχαμε ως παράταξη ήταν κοντά στο 2%».

Η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, δεν παρέλειψε, επίσης, να επισημάνει ότι η Νέα Δημοκρατία, αυτή τη στιγμή, παραμένει μία μεγάλη, ενωμένη και συμπαγής κεντροδεξιά παράταξη, η οποία, από το ρόλο της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα διαδραματίσει μία σημαντική παρουσία στις εξελίξεις των επομένων μηνών που είναι πολύ σημαντικές.

Ειδικότερα για τα Δωδεκάνησα, τόνισε ότι παρ’ όλο που το κόμμα αύξησε τη δύναμή του συνολικά κατά μισή μονάδα σε σχέση με τις εκλογές του 2012, ωστόσο βγήκε δεύτερο με μια διαφορά 500-600 σταυρών και οι Δωδεκανήσιοι, στα περισσότερα νησιά, ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί, στα δέκα από τα δεκατέσσερα νησιά, πρώτο κόμμα «και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί οι Δωδεκανήσιοι έδειξαν καθαρά τον ευρωπαϊκό τους προσανατολισμό».

«Εύχομαι-συνέχισε-η νέα κυβέρνηση να έχει τη δύναμη να συνεχίσει την πορεία που άρχισε η Νέα Δημοκρατία γιατί, αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα βρίσκεται σε μία πάρα πολύ κρίσιμη καμπή.

Όπως είπε, βρίσκεται σε μία καμπή που χρειάζεται μια μικρή προσπάθεια για να περάσουμε στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης και εύχομαι η νέα κυβέρνηση να τα καταφέρει για το καλό των Ελλήνων, να είναι αντάξια της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού και να τηρήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες, προεκλογικά, πλουσιοπάροχα, πρόσφερε».

Η επόμενη μέρα
Όσο αφορά στην επόμενη μέρα, για τη Νέα Δημοκρατία, δήλωσε η κα Βενετοκλή:
«Πάντα μετά από μία εκλογική ήττα ανοίγουν πολλά θέματα. Αυτό είναι δεδομένο. Ωστόσο, ξαναείπα ότι, η Νέα Δημοκρατία, αυτά τα δυόμιση χρόνια δύσκολης διακυβέρνησης διατήρησε τις δυνάμεις της. Οι απώλειες που έχουμε ως παράταξη δεν είναι μεγάλες. Η διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ακούγεται μεγάλη, όμως, αυτή τη στιγμή, δεν έχασε η Ν.Δ., απλά κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ν.Δ. κράτησε τον κόσμο της, ο κόσμος την ξαναεμπιστεύθηκε με πολύ μικρές απώλειες. Σίγουρα μετά από μία ήττα αρχίζει η γκρίνια στο στρατόπεδο, υπάρχουν οι παραφιλολογίες, υπάρχουν αυτοί που περιμένουν για να κατηγορήσουν την οποιαδήποτε τακτική».

Όπως είπε, όλα αυτά είναι ανοιχτά και σίγουρα θα συζητηθούν, ο Πρόεδρος είπε ότι θα πάνε σε συνέδριο ανοιχτό, πολύ υγιές, στο οποίο ο καθένας θα μπορεί να καταθέσει τις απόψεις του και αυτό δεν είναι καθόλου κακό μέσα σε μια παράταξη για να λυθούν πολλά ανοιχτά ζητήματα.

Η κα Βενετοκλή, τόνισε ότι, αυτή τη στιγμή, η Ν.Δ. είναι η μεγαλύτερη πιο συμπαγής ομάδα, μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και εξήγησε λέγοντας ότι μπορεί, αυτό τη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ένα μεγάλο ποσοστό, όμως, δεν είναι δικό του. «Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ είναι δανεικά», είπε, χαρακτηριστικά, και τόνισε ότι η Ν.Δ. απέδειξε αυτά τα δύσκολα δυόμιση χρόνια ότι κρατήθηκε όρθια.

«Θεωρώ, λοιπόν, ότι δεν υπάρχουν θέματα ούτε διάσπασης ούτε δημιουργίας άλλου είδους τέτοιων προβλημάτων», τόνισε, ακόμη, η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ και κατέληξε λέγοντας:
«Η Νέα Δημοκρατία είναι μια διαχρονική παράταξη, δεν είναι μία παράταξη του 2% που έγινε ξαφνικά 30%.

Είναι μία παράταξη που χρόνια ολόκληρα κρατάει τις δυνάμεις της, χρόνια ολόκληρα δεν έχει απογοητεύσει τους ανθρώπους της, όπως δεν τους απογοήτευσε και τώρα γιατί πάνω απ’ όλα λέγαμε την αλήθεια και πάνω απ’ όλα, αυτά που υποσχεθήκαμε ότι θα κάνουμε τα κάναμε…

Ό,τι υποσχέθηκε η Ν.Δ. το έκανε με τις θυσίες του ελληνικού λαού. Αυτός τα κατάφερε, τον κοιτάμε στα μάτια, μας έβαλε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα δουλέψουμε από εκεί για το καλό της Ελλάδας».

rodiaki.gr

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ