back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μήνυμα Δημήτρη Κρεμαστινού για την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΜήνυμα Δημήτρη Κρεμαστινού για την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη

“Σήμερα, η δημοκρατία στην Ελλάδα πρέπει να γιορτάζει αυτήν την επέτειο. Ήταν η μέρα που ο Ανδρέας Παπανδρέου γύρισε σελίδα στην ελληνική ιστορία.

Έγραψε πράγματι νέα ιστορία αφού διακήρυξε ότι «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», με ίσες αποστάσεις από τις μεγάλες δυνάμεις  της εποχής. Διακήρυξε τις αρχές του υπαρκτού δημοκρατικού σοσιαλισμού στη χώρα με προτεραιότητα την οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους. Με δωρεάν υγεία και Παιδεία για όλους τους Έλληνες, με πανεπιστήμια σύγχρονα στην Περιφέρεια. Με την ισότητα των φύλων – με την υποστήριξη των δικαιωμάτων των γυναικών όχι μόνο στην εργασία αλλά σε όλο το φάσμα των δικαιωμάτων τους: στα εργασιακά, στη θέση τους στην οικογένεια και στη δημόσια ζωή. Υποσχέθηκε και έδωσε πραγματικό νόημα στην Εθνική Αντίσταση και, ουσιαστικά, υποσχέθηκε και πέτυχε μια πλήρη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Πολλά από όσα κατακτήθηκαν από τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη τίθενται σήμερα σε αμφισβήτηση λόγω της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας. Όμως, σήμερα το ΠΑΣΟΚ με τη σοβαρότητα και τη συνέπεια που το διακρίνει καλεί τους Έλληνες να στηρίξουν το πρόγραμμά του που υπόσχεται σιγά – σιγά την επανάκτηση όλων των επιτευγμάτων που το ίδιο τους προσέφερε. Η ευθύνη των σημερινών στελεχών του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλη γιατί πρέπει να εγγυηθούν ότι θα κινηθούν μέσα στο πνεύμα της 3ης του Σεπτέμβρη αποδίδοντας τον προσήκοντα σεβασμό προς τον μεγάλο ηγέτη και δημιουργό της δημοκρατικής παράταξης, τον Ανδρέα Παπανδρέου.”

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ