back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μέσα στην εβδομάδα κρίνεται η τύχη του Δημοτικού Φόρου Δωδεκανήσου!

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΜέσα στην εβδομάδα κρίνεται η τύχη του Δημοτικού Φόρου Δωδεκανήσου!

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του Δημοτικού Φόρου Δωδεκανήσου (ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.) καθώς η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η οποία, ως γνωστόν, είχε αναβληθεί, αναμένεται από μέρα σε μέρα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αναμενόταν από τους αρμοδίους ότι επρόκειτο να εκδοθεί ακόμη από την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε και αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, δηλαδή ακόμη και την εβδομάδα που ξεκινάει από αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση που εξέδωσε το 7ο Τμήμα του ΣτΕ η οποία δικαίωνε μεγάλες Εταιρίες που είχαν προσφύγει κατά της επιβολής του δημοτικού φόρου, αυτό αποτέλεσε, στην ουσία, το πρώτο δυνατό “χτύπημα” κατά του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Η οριστική απόφαση που θα κρίνει και την τύχη του επρόκειτο να ληφθεί από την Ολομέλεια του ανώτατου ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας στη συνεδρίασή της που είχε καθοριστεί στις 8 Νοεμβρίου. Ωστόσο, στη συνεδρίαση εκείνη, παρ’ όλο που η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε πάρει αποφάσεις για τα υπόλοιπα θέματα που βρίσκονταν στο πινάκιο, ανέβαλε αυτό του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.
Έτσι, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνέλθει και θα εκδώσει απόφαση εντός των ημερών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, από τους περισσότερους, θεωρείται ότι η απόφαση αυτή θα κρίνει και αν ο φόρος θα συνεχίσει να επιβάλλεται από τους ΟΤΑ της Δωδεκανήσου ή θα οδεύσει…προς κατάργηση, σε μία περίοδο που και ο εμπορικός κόσμος δηλώνει υπέρ της κατάργησής του αλλά και η τρόικα την αξιώνει, συμπεριλαμβάνοντάς τον στη γνωστή λίστα με τους φόρους υπέρ τρίτων.

rodiaki.gr

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ