back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Με στρατιωτικό ακτινολόγο επαναλειτουργεί το ακτινολογικό του ΕΟΠΥΥ στην Κω

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΜε στρατιωτικό ακτινολόγο επαναλειτουργεί το ακτινολογικό του ΕΟΠΥΥ στην Κω

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, είχε ευρεία συνεργασία στο Πεντάγωνο με τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Γκίνη, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει για την κάλυψη της έλλειψης προσωπικού στις δομές δημόσιας υγείας στα νησιά μας, από στρατιωτικό προσωπικό.

Πραγματοποιήθηκε διεξοδική συζήτηση, εξετάστηκαν όλες οι διαθέσιμες λύσεις και προτάσεις και επιβεβαιώθηκε η θετική προδιάθεση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης στην πρόταση του κ. Κόνσολα.

Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε η στελέχωση του ακτινολογικού εργαστηρίου του ΕΟΠΥΥ Κω με στρατιωτικό προσωπικό, που φέρει την ειδικότητα χειριστή ακτινολογικού μηχανήματος. Ο Αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Γκίνης, δεσμεύθηκε ότι η τοποθέτηση θα γίνει άμεσα προκειμένου να επαναλειτουργήσει το ακτινολογικό εργαστήριο του ΕΟΠΥΥ Κω.  

Παράλληλα, εξετάστηκε η τοποθέτηση στρατεύσιμων στις κενές θέσεις των οδηγών ασθενοφόρων που υπάρχουν σε κάποιες δομές δημόσιας υγείας στα νησιά μας, ζήτημα που αντιμετωπίζεται με θετική προδιάθεση από τον Αρχηγό ΓΕΣ και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει εξέλιξη.

Ο κ. Κόνσολας έθεσε για μία ακόμα φορά και το θέμα της στελέχωσης των κενών θέσεων σε αγροτικά ιατρεία των νησιών μας από στρατεύσιμους ή στρατιωτικούς γιατρούς.

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον κ. Γκίνη, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, δήλωσε :

«Πρέπει να αντιμετωπίζουμε με ρεαλιστικό, πρακτικό τρόπο και φαντασία τα προβλήματα.

Πιστεύω στην ενεργοποίηση του κοινωνικού ρόλου και της προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά μας και το πεδίο των δομών δημόσιας υγείας προσφέρεται. 

Τα νησιά μας έχουν ιδιαιτερότητες, η στελέχωση των κενών θέσεων στις δομές της δημόσιας υγείας δεν είναι εύκολη υπόθεση, ιδιαίτερα στα μικρά νησιά. Θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχηγό ΓΕΣ για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε.

Το ακτινολογικό εργαστήριο του ΕΟΠΥΥ στην Κω θα επαναλειτουργήσει με τη διάθεση εξειδικευμένου στρατιωτικού προσωπικού, ενώ, η επόμενη κίνηση θα είναι να δούμε τις ανάγκες που υπάρχουν με τις κενές θέσεις οδηγών ασθενοφόρων στα νησιά μας, ώστε να καλυφθούν και εκεί τα κενά με στρατεύσιμους.

Είμαι υποχρεωμένος όμως, να επισημάνω ότι το σύγχρονο ακτινολογικό συγκρότημα του ΕΟΠΥΥ στην Κω, παρέμενε ανενεργό και σε αδράνεια εδώ και πολύ καιρό.
Δεν το επισημαίνω για να προσωποποιήσω ευθύνες.

Το επισημαίνω για να αντιληφθούμε όλοι ότι η αδράνεια, η ανοχή ή η αδιαφορία σε τέτοια ζητήματα, έχουν τίμημα.

Θα συνεχίσω την πρωτοβουλία που ανέλαβα. Πιστεύω ότι η στρατιωτική θητεία μπορεί να αποκτήσει κοινωνική διάσταση στις νησιωτικές περιοχές, ιδιαίτερα στα μικρά νησιά του Αρχιπελάγους».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ