back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με μηνύσεις απειλούν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί Παπανικόλα, 2η ΥΠΕ και Λυκουρέντζο για τη μείωση των κονδυλίων προς το Νοσοκομείο Ρόδου

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΜε μηνύσεις απειλούν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί Παπανικόλα, 2η ΥΠΕ και Λυκουρέντζο για τη μείωση των κονδυλίων προς το Νοσοκομείο Ρόδου

Η προσπάθεια απαξίωσης του ρόλου γιατρών και εργαζομένων, στα δημόσια Νοσοκομεία, με πραγματικό στόχο την απαξίωση των ίδιων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων συνεχίζεται με φόντο ξεκάθαρα την εξυπηρέτηση προσωπικών πολιτικοεπιχειρηματικών συμφερόντων.

Σε λίγους μήνες το διαφαινόμενο αδιέξοδο θα αποτελεί την σκληρότερη πραγματικότητα και φυσικά το οριστικό τέλος της Δημόσιας δωρεάν υγείας. Τα μέτρα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή έχουν δημιουργήσει ένα εφιαλτικό τοπίο τόσο για τους πολίτες όσο και τους εργαζόμενους. 

Τα 3 τελευταία χρόνια η χρηματοδότηση έχει μειωθεί σε ονομαστικές τιμές τουλάχιστον κατά 30 % ενώ σε πραγματικές λόγω πληθωρισμού πάνω από 50%.Αντίστοιχη μείωση έχουμε δει στις τσέπες μας και όλοι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και τις μονάδες Πρόνοιας.

Τέλος ενώ οι προσλήψεις πλέον είναι μηδενικές οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας τα 3 τελευταία χρόνια έχουμε μειωθεί κατά 25 χιλιάδες.Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο Υπουργός Υγείας δηλώνει ότι θα μειώσει ακόμα περισσότερο τόσο τις δαπάνες για την υγεία όσο και τα ποσά που διαθέτουν για τη μισθοδοσία και τις εφημερίες των γιατρών και του προσωπικού .

Οι πολιτικές αυτές δεν οδηγούν ούτε στην ανασυγκρότηση της οικονομίας ούτε στην ανάπτυξη ούτε στην προστασία της κοινωνίας. Αντίθετα γκρεμίζουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και αφαιρούν δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με μεγάλους αγώνες. Πρέπει να μην αφήσουμε στην τύχη το δικό μας μέλλον και το μέλλον των παιδιών μας.

Πρέπει να προστατέψουμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, τα Νοσοκομεία, τις δομές του ΕΟΠΥΥ και των μονάδων πρόνοιας, που η συγκυβέρνηση είναι έτοιμη να βάλει λουκέτο. Διεκδικούμε, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αύξηση της χρηματοδότησης και αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στα νησιά μας. Καταλήγοντας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι επειδή τα πεπραγμένα του νοσοκομείου οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στις άοκνες προσπάθειες των οικονομικά ,σωματικά και ηθικά εξοντωμένων γιατρών ,νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων του νοσοκομείου μας γιαυτό :

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1. Εάν δεν δοθούν τα κονδύλια που παρανόμως έχουν περικοπεί στο μοναδικό νοσοκομείο της περιφέρειας μεσούσης της τουριστικής περιόδου ,σε μια εβδομάδα, θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, κατά του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ και κατά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για μη αποπληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών,και συνεχιζόμενων περικοπών.

verena.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ