ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kiporama-leros

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης στα Δωδεκάνησα

    Ο Ιωάννης Καλογήρου σχολίασε: Επειδή όντως είναι εύκολο να λέμε ό,τι θέλουμε (ή καλύτερα ό,τι πιστεύουμε), να τονίσω…
    17.08.2025
  • Λέρος: Παραδοσιακό Πανηγύρι στον Δρυμώνα στις 16 Αυγούστου

    Ο Έτσι μπράβο σχολίασε: Αυτη είναι η πραγματική λεριακη μουσική. Δεν αντέχω να βλέπω ντράμς και Keyboard και…
    16.08.2025
  • Λέρος: Παροχή συνδρομής σε 27χρονο τραυματία στο Παντέλι από το Λιμενικό

    Ο Οχι έτσι ακριβώς σχολίασε: Ήταν γυναίκα ναυαγοσώστης, η κ. Κωνσταντίνα. Είχε όλα τα απαραίτητα μαζί της, περιέθαλψε τον…
    16.08.2025
  • Τρεις διακομιδές ασθενών από Λέρο και Λειψούς

    Ο Πέτρος Καρναχωρίτης σχολίασε: Για την ανανέωση διπλώματος μετά τα 65 πέραν των άλλων απαιτείται: Να έχει ο…
    16.08.2025
  • Κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης στα Δωδεκάνησα

    Ο Δρ. Ηλέκτρα Κωστοπούλου σχολίασε: Επειδή είναι εύκολο να λέμε ό,τι θέλουμε κατά παράβαση της ιστορίας, του διεθνούς δικαίου…
    14.08.2025
Navarone-ad
crithonis-paradise-hotel

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Για πρώτη φορά στη Λέρο, παιδιά ηλικίας 09 έως 14 ετών θα παρουσιάσουν στο κοινό τα δικά τους πρωτότυπα βιντεοπαιχνίδια, τα οποία δημιούργησαν στο πλαίσιο του Aegean Pixels Academy.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Από το Λιμεναρχείο Λέρου ανακοινώνεται παράταση εκτέλεσης βολών με πραγματικά πυρά στο πεδίο βολής ξηράς (Παρθένι Ν.Λέρου) έως την 26 Ιουνίου 2025 από ώρα 09:00 έως 15:00.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνάντηση με τον τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή της ΑΝ.ΔΩ. είχε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης στο γραφείο του, όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις του Πανιωνίου Λέρου μετά την ήττα με 55-50 από τον Κολοσσό Ρόδου στον ημιτελικό του Final 4 Παμπαίδων, που διεξήχθη στη Ρόδο.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Στη Ρόδο, απόψε στις 18:00, ο Πανιώνιος Λέρου διεκδικεί μια θέση στον μεγάλο τελικό του Final 4, αντιμετωπίζοντας το φαβορί της διοργάνωσης, τον Κολοσσό Ρόδου.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα Τρίτη, 24.6.2025, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, στα τοπικά ΜΜΕ, κατά την οποία αναφέρθηκε στις εξελίξεις των έργων και στην επικαιρότητα.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Λέρο θα επισκεφθεί το προσεχές Σάββατο 28 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί τα σημαντικά έργα που εκτελούνται στο νησί, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Λέρου και θα συνοδεύεται από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τους βουλευτές Δωδεκανήσου, ενώ είναι πολύ πιθανόν ο κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της ίδιας ημέρας να μεταβεί και στην Πάτμο, χωρίς ωστόσο να έχει “κλειδώσει” επί του παρόντος.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2025, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, η Φιλαρμονική του Δήμου Λέρου πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην ιστορία της μια εμβληματική εμφάνιση στις περιοχές της Αγίας Μαρίνας και Λακκί στέλνοντας ένα ηχηρό και αισιόδοξο μήνυμα:

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Στο Νοσοκομείο της Λέρου διακομίστηκε την Κυριακή ένας 20χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα ενώ οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα χωρίς δίπλωμα και υπό την επήρεια αλκοόλ.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Σάββατο 23 Αυγούστου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
27 °c
Agia Marina
25 ° Κυρ
25 ° Δευ
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Αρχική ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Ο Μάνος Κόνσολας στηρίζει την πρόταση του Δήμου Ηρωικής Νήσου Κάσου για την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού

Leros News Leros News
22 Μαΐου 2025
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να διεκδικήσουμε την ενεργοποίηση της απόφασης του Ecofin για μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, νωρίτερα από το 2025»
27
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
888
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, κ. Μάνος Κόνσολας, ενισχύει και με τις δικές του προτάσεις το αίτημα του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου για την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού.

Όπως αναφέρει, για τους πολίτες της Κάσου είναι σημαντικό να υπάρχει μια ορθολογική, από πλευράς αριθμού δρομολογίων, ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα Πηγάδια Καρπάθου προκειμένου οι κάτοικοι της Κάσου να μπορούν να διεκπεραιώσουν διοικητικής φύσεως υποθέσεις τους αλλά και για λόγους δημόσιας υγείας.

Επισημαίνει ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καρπάθου και Κάσου συνήθως χαρακτηρίζονται από ισχυρούς ανέμους εντάσεως 5, 6 και 7 μποφόρ, γεγονός που απαιτεί ένα πλοίο που θα μπορεί να ταξιδεύει με ασφάλεια και ταχύτητα σε αυτές τις καιρικές συνθήκες.

Διαβάστε επίσης:

Ήττα του Ελληνικού Δημοσίου σε υπόθεση δημόσιας γης στην Πάτμο

Πάτμος: Σοβαρό πρόβλημα με το βιολογικό καθαρισμό – «Δεν έχει σχέση με το νερό στις βρύσες» λέει ο δήμαρχος

23.08.2025
239
Δημογραφικό: Κατάρρευση γεννήσεων – Το 2023 γεννήθηκαν μόλις 72.300 παιδιά

Δημογραφικό: Κατάρρευση γεννήσεων – Το 2023 γεννήθηκαν μόλις 72.300 παιδιά

23.08.2025
274

Ο κ. Κόνσολας ζητά, ενόψει της προκήρυξης που θα εκδοθεί από το Υπουργείο για τη δρομολογιακή περίοδο 2025-2026, την αναβάθμιση των χαρακτηριστικών του πλοίου που θα συνδέει την Κάσο με τα Πηγάδια Καρπάθου αλλά και την αύξηση του αριθμού των δρομολογίων, ως εξής:

– το ολικό μήκος του πλοίου που θα εξυπηρετεί τη γραμμή να είναι μεταξύ 20 και 25 μέτρων , να μπορεί να αναπτύσσει άνω των 25 κόμβων και να έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 60 επιβατών το χειμώνα και 75 το καλοκαίρι.

– ο αριθμός των δρομολογίων να αυξηθεί από 4 σε 7 την εβδομάδα και οι ώρες εκτέλεσης των δρομολογίων θα πρέπει να προγραμματιστούν σε ώρες ανάλογες με τις ώρες των αεροπορικών δρομολογίων Κάρπαθος-Αθήνα – Κάρπαθος προκειμένου να υπάρχει ανταπόκριση (στη φιλοσοφία συνδυασμένων μεταφορών) και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Παράλληλα, ο Μάνος Κόνσολας επαναφέρει την πρότασή του για τη δωρεάν ενδονησιωτική μετακίνηση των κατοίκων των μικρών νησιών προς τα μεγαλύτερα με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με την ένταξη της Διπλής Νησιωτικότητας στην πολιτική κρατικών ενισχύσεων και με  δεδομένο ότι οι πολίτες της Κάσου είναι αναγκασμένοι συχνά να μεταβαίνουν στην Κάρπαθο ή στην Κρήτη για διοικητικές υποθέσεις ή για λόγους υγείας.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της κοινοβουλευτικής παρέμβασης του Μάνου Κόνσολα προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης που συνδέει την Κάσο με την Κάρπαθο»

Κύριε Υπουργέ,

Είναι δεδομένο ότι  αντιλαμβάνεστε τη σημασία που έχει η αξιόπιστη και τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία για ένα νησί, όπως η Κάσος, και ιδιαίτερα η σύνδεσή της με το μεγαλύτερο νησί που βρίσκεται εγγύτερά της, όπως είναι η Κάρπαθος.

Για τους πολίτες της Ηρωικής Νήσου Κάσου είναι σημαντικό να υπάρχει μια ορθολογική – από πλευράς αριθμού δρομολογίων – ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα Πηγάδια Καρπάθου προκειμένου οι κάτοικοί της να μπορούν να διεκπεραιώσουν διοικητικής φύσεως υποθέσεις τους αλλά και για λόγους δημόσιας υγείας.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καρπάθου και Κάσου συνήθως χαρακτηρίζονται από ισχυρούς ανέμους εντάσεως 5, 6 και 7 μποφόρ.

Το γεγονός αυτό απαιτεί ένα πλοίο που θα μπορεί να ταξιδεύει με ασφάλεια και ταχύτητα σε αυτές τις καιρικές συνθήκες.

Η πρόταση που έχει κατατεθεί από το Δήμο Ηρωικής Νήσου Κάσου, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προβλέπει και ενόψει της προκήρυξης που θα εκδοθεί από το Υπουργείο για τη δρομολογιακή περίοδο 2025-2026, την αναβάθμιση των χαρακτηριστικών του πλοίου που θα συνδέει την Κάσο με τα Πηγάδια Καρπάθου αλλά και την αύξηση του αριθμού των δρομολογίων.

Συγκεκριμένα, προτείνεται το ολικό μήκος του πλοίου που θα εξυπηρετεί τη γραμμή να είναι μεταξύ 20 και 25 μέτρων, να μπορεί να αναπτύσσει άνω των 25 κόμβων και να έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 60 επιβατών το χειμώνα και 75 το καλοκαίρι.

Σε ό, τι αφορά στον αριθμό των δρομολογίων είναι δεδομένο ότι οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν επιβάλλουν την αύξηση των δρομολογίων από τέσσερα σε επτά την εβδομάδα.

Οι ώρες εκτέλεσης των δρομολογίων θα πρέπει να προγραμματιστούν σε ώρες ανάλογες με τις ώρες των αεροπορικών δρομολογίων Κάρπαθος-Αθήνα-Κάρπαθος προκειμένου να υπάρχει ανταπόκριση (στη φιλοσοφία συνδυασμένων μεταφορών) και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Με δεδομένο το γεγονός ότι οι πολίτες της Κάσου είναι αναγκασμένοι συχνά να μεταβαίνουν στην Κάρπαθο ή στην Κρήτη για διοικητικές υποθέσεις ή για λόγους υγείας, επαναφέρω την πρότασή μου για να εξεταστεί από το Υπουργείο η εφαρμογή της αρχής της Διπλής Νησιωτικότητας για τη δωρεάν ενδονησιωτική μετακίνηση των κατοίκων μικρών  νησιών  προς τα μεγαλύτερα νησιά με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Ποιες είναι οι προθέσεις και ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ηρωικής Νήσου Κάσου με τα Πηγάδια Καρπάθου;
  2. Εξετάζει η Πολιτεία τη δωρεάν ενδονησιωτική μετακίνηση των κατοίκων των μικρών νησιών προς τα μεγαλύτερα με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, εντάσσοντας τη Διπλή Νησιωτικότητα στην πολιτική κρατικών ενισχύσεων;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας


Tags: ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥΠΟΛΙΤΙΚΗ
Share11Tweet7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρέμβαση Τσίπρα για τις εξελίξεις με τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αμετανόητος ο Τσίπρας: Έκανα το δημοψήφισμα για να δραματοποιήσω το σκηνικό – Μου λείπει η ενεργός πολιτική

22.08.2025
637
Συλλυπητήριο μήνυμα Μάνου Κόνσολα για τον αδόκητο θάνατο του Αποστόλου Βεσυροπουλου
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα Μάνου Κόνσολα για τον αδόκητο θάνατο του Αποστόλου Βεσυροπουλου

21.08.2025
332
Κατερίνα Εμμανουήλ: «Φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο, που αξίζει σε κάθε παιδί»
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα Κατερίνας Εμμανουήλ για τον θάνατο του Απόστολου Βεσυρόπουλου

21.08.2025
624
Επόμενο
Επίσκεψη Βασίλη Α. Υψηλαντη και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Κω στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

Επίσκεψη Βασίλη Α. Υψηλαντη και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Κω στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Αξονικός τομογράφος στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου

    23.08.2007
    Αξονικός τομογράφος στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου Πριν 18 χρόνια 2.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Δήμος Λέρου: 5.000 ευρώ θα κοστίσει η συνδιοργάνωση του ιστιοπλοϊκού αγώνα “Ρεγγάτα του…

    23.08.2011
    Δήμος Λέρου: 5.000 ευρώ θα κοστίσει η συνδιοργάνωση του ιστιοπλοϊκού αγώνα “Ρεγγάτα του Αιγαίου” Πριν 14 χρόνια 3.3K
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

    Λέρος: Όταν οι κάδοι σκουπιδιών γίνονται “Μήλον της Έριδος”

    23.08.2012
    Λέρος: Όταν οι κάδοι σκουπιδιών γίνονται “Μήλον της Έριδος” Πριν 13 χρόνια 3.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Λειτουργία ταμειακής υπηρεσίας στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ)

    23.08.2013
    Λέρος: Λειτουργία ταμειακής υπηρεσίας στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) Πριν 12 χρόνια 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΕΡΟΥ: Οριοθέτηση Χώρου Λουομένων και διαύλων εισόδου – εξόδου σκαφών αναψυχής (ΧΑΡΤΕΣ)

    23.08.2014
    ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΕΡΟΥ: Οριοθέτηση Χώρου Λουομένων και διαύλων εισόδου – εξόδου σκαφών αναψυχής (ΧΑΡΤΕΣ) Πριν 11 χρόνια 2.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Τραυματισμός χειριστή ταχύπλοου σκάφους [VIDEO]

    23.08.2015
    ΛΕΡΟΣ: Τραυματισμός χειριστή ταχύπλοου σκάφους [VIDEO] Πριν 10 χρόνια 2.1K

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σύλληψη 33χρονου με μικροποσότητα κοκαΐνης

    18.08.2025
    Λέρος: Σύλληψη 33χρονου με μικροποσότητα κοκαΐνης 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για ναρκωτικά και κατοχή εκρηκτικών

    19.08.2025
    Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για ναρκωτικά και κατοχή εκρηκτικών 1.5K
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

    Μονιμοποιήθηκαν 98 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου

    20.08.2025
    Μονιμοποιήθηκαν 98 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σύλληψη 59χρονης για διάθεση αλκοολούχων ποτών σε ανήλικους

    18.08.2025
    Λέρος: Σύλληψη 59χρονης για διάθεση αλκοολούχων ποτών σε ανήλικους 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Καταγγελία του Μιχάλη Κόλια για την διαχείριση των απορριμμάτων

    19.08.2025
    Λέρος: Καταγγελία του Μιχάλη Κόλια για την διαχείριση των απορριμμάτων 1.2K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Το Σάββατο 23 Αυγούστου η «Γιορτή Κρασιού» στον Δρυμώνα

    Λέρος: Το Σάββατο 23 Αυγούστου η «Γιορτή Κρασιού» στον Δρυμώνα

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Λέρος: Συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό στις 28 Αυγούστου

    32 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Λέρος: Το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων “Καλοκαίρι 2025”

    284 shares
    Share 114 Tweet 71
  • Μονιμοποιήθηκαν 98 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου

    43 shares
    Share 17 Tweet 11
  • Σημαντική ανακοίνωση από τη Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"
  • Για πρώτη φορά στη Λέρο, παιδιά ηλικίας 09 έως 14 ετών θα παρουσιάσουν στο κοινό τα δικά τους πρωτότυπα βιντεοπαιχνίδια, τα οποία δημιούργησαν στο πλαίσιο του Aegean Pixels Academy.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Από το Λιμεναρχείο Λέρου ανακοινώνεται παράταση εκτέλεσης βολών με πραγματικά πυρά στο πεδίο βολής ξηράς (Παρθένι Ν.Λέρου) έως την 26 Ιουνίου 2025 από ώρα 09:00 έως 15:00.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνάντηση με τον τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή της ΑΝ.ΔΩ. είχε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης στο γραφείο του, όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις του Πανιωνίου Λέρου μετά την ήττα με 55-50 από τον Κολοσσό Ρόδου στον ημιτελικό του Final 4 Παμπαίδων, που διεξήχθη στη Ρόδο.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Στη Ρόδο, απόψε στις 18:00, ο Πανιώνιος Λέρου διεκδικεί μια θέση στον μεγάλο τελικό του Final 4, αντιμετωπίζοντας το φαβορί της διοργάνωσης, τον Κολοσσό Ρόδου.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα Τρίτη, 24.6.2025, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, στα τοπικά ΜΜΕ, κατά την οποία αναφέρθηκε στις εξελίξεις των έργων και στην επικαιρότητα.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Λέρο θα επισκεφθεί το προσεχές Σάββατο 28 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί τα σημαντικά έργα που εκτελούνται στο νησί, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Λέρου και θα συνοδεύεται από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τους βουλευτές Δωδεκανήσου, ενώ είναι πολύ πιθανόν ο κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της ίδιας ημέρας να μεταβεί και στην Πάτμο, χωρίς ωστόσο να έχει “κλειδώσει” επί του παρόντος.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2025, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, η Φιλαρμονική του Δήμου Λέρου πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην ιστορία της μια εμβληματική εμφάνιση στις περιοχές της Αγίας Μαρίνας και Λακκί στέλνοντας ένα ηχηρό και αισιόδοξο μήνυμα:

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Παρουσιάστηκε το ευρωπαϊκό σκάφος που θα κάνει την πτήση Ευρώπη-Αμερική σε μια ώρα
  • Πάτμος: Σοβαρό πρόβλημα με το βιολογικό καθαρισμό – «Δεν έχει σχέση με το νερό στις βρύσες» λέει ο δήμαρχος
  • Δημογραφικό: Κατάρρευση γεννήσεων – Το 2023 γεννήθηκαν μόλις 72.300 παιδιά
  • Λέρος: Κάλεσμα σε συγκέντρωση για την Παλαιστίνη την Κυριακή 24 Αυγούστου

Νεότερα Video

Λέρος: Ολόκληρη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Αυγούστου 2025

Λέρος: Ολόκληρη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Αυγούστου 2025

986 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
19 Αυγούστου 2025
Λέρος: Η απόλυτη καλοκαιρινή πρόταση παγωτού από τα ζαχαροπλαστεία «Ρεπαπής»

Λέρος: Η απόλυτη καλοκαιρινή πρόταση παγωτού από τα ζαχαροπλαστεία «Ρεπαπής»

440 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
12 Αυγούστου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.