back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: 5 άξονες προτεραιοτήτων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: 5 άξονες προτεραιοτήτων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης του Συντονιστικού για την αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση-τοποθέτηση:

” Χάθηκαν τρεις άνθρωποι, αγνοείται ένας ακόμα ενώ υπέστησαν ζημιές νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Είναι δεδομένο ότι υπήρξε πλημμελής πρόβλεψη αλλά και υποτίμηση δεδομένων, ολιγωρία στην εκτέλεση όχι μόνο των αυτονόητων αλλά και των απαραίτητων έργων υποδομής.

Αυτή τη στιγμή 5 είναι οι άξονες προτεραιοτήτων:

1. Άμεση επιφυλακή του κρατικού μηχανισμού και της αυτοδιοίκησης για τις επόμενες ώρες, με καθαρισμό ρεμάτων και χειμάρρων.

2. Υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων και επιτάχυνση των διαδικασιών για την εκτέλεση των αναγκαίων έργων στη γέφυρα της Κρεμαστής.

3. Λειτουργία Αυτόνομης Δομής Πολιτικής Προστασίας στο νησί, με το πολυνομοσχέδιο δίνεται λύση. Άμεσα πρέπει να οργανωθεί, να ενισχυθεί με υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

4. Καταβολή αποζημιώσεων στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές. Η ευθύνη δεν ανήκει μόνο στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αλλά και στην Πολιτεία.

5. Πάγωμα για 6 τουλάχιστον μήνες των ληξιπρόθεσμων φορολογικών, ασφαλιστικών υποχρεώσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επλήγησαν από τη θεομηνία αλλά και των υποχρεώσεων τους προς τις τράπεζες, χωρίς τη συσσώρευση τόκων υπερημερίας.

Οι πολίτες απαιτούν πράξεις, θέλουν να δουν την Πολιτεία να στέκεται, έμπρακτα κοντά τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα αναλάβω σχετικές πρωτοβουλίες.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ