back to top
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μίκα Ιατρίδη από τους Λειψούς: «Διαρκής ο αγώνας μου για τα νησιά των πολλών ευκαιριών και των μαχητών κατοίκων»

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΜίκα Ιατρίδη από τους Λειψούς: «Διαρκής ο αγώνας μου για τα νησιά των πολλών ευκαιριών και των μαχητών κατοίκων»

Επόμενος σταθμός της περιοδείας της υπ. Βουλευτού Δωδεκανήσου με τη Νέα Δημοκρατία, Μίκας Ιατρίδη, ήταν οι Λειψοί. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νησί, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Φώτη Μάγγο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και συζήτησε για τα έργα που πραγματοποίησε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με στόχο την ανάπτυξη του νησιωτικού Δήμου.

Στη συνέχεια η κ. Ιατρίδη περιόδευσε στο νησί, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Λειψών της Ν.Δ. κ. Δημήτρη Μάγγο, και επισκέφθηκε τις τοπικές επιχειρήσεις, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επιχειρηματίες και κατοίκους του νησιού, οι οποίοι την υποδέχθηκαν θερμά. Τέλος, η κ. Ιατρίδη πραγματοποίησε δημόσια συζήτηση στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, παρουσία του Δημάρχου, με τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΔΗΜΤΟ αλλά και δημότες.

Στο τέλος της επίσκεψής της στο νησί η κ. Ιατρίδη δήλωσε:

«Κάθε φορά που επισκέπτομαι τους Λειψούς, νιώθω βαθιά πως τα νησιά μας, μεγάλα ή μικρά, είναι κοινωνίες με πνεύμα αυθεντικό και μοναδικούς ανθρώπους!

Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πλήρως αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες των μικρών νησιωτικών δήμων, στήριξαν όσο καμία άλλη κυβέρνηση τα μικρά νησιά.

Ενδεικτικά, μόνο για τις υποδομές υδροδότησης και τον εκσυγχρονισμό τους έχουν δοθεί για τους Λειψούς συνολικά 2.962.934 ευρώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού σε συνδυασμό με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έθεσε η Κυβέρνηση στη διάθεση των τοπικών κοινωνιών, εξασφάλισαν τη δημιουργία συνθηκών προόδου και ανάπτυξης στην περιοχή.

Συνεχίζω να είμαι πάντα δίπλα σας, να κάνω διαρκή αγώνα για τα νησιά των πολλών ευκαιριών και των μαχητών κατοίκων».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ