ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης στα Δωδεκάνησα

    Ο Ιωάννης Καλογήρου σχολίασε: Επειδή όντως είναι εύκολο να λέμε ό,τι θέλουμε (ή καλύτερα ό,τι πιστεύουμε), να τονίσω…
    17.08.2025
  • Λέρος: Παραδοσιακό Πανηγύρι στον Δρυμώνα στις 16 Αυγούστου

    Ο Έτσι μπράβο σχολίασε: Αυτη είναι η πραγματική λεριακη μουσική. Δεν αντέχω να βλέπω ντράμς και Keyboard και…
    16.08.2025
  • Λέρος: Παροχή συνδρομής σε 27χρονο τραυματία στο Παντέλι από το Λιμενικό

    Ο Οχι έτσι ακριβώς σχολίασε: Ήταν γυναίκα ναυαγοσώστης, η κ. Κωνσταντίνα. Είχε όλα τα απαραίτητα μαζί της, περιέθαλψε τον…
    16.08.2025
  • Τρεις διακομιδές ασθενών από Λέρο και Λειψούς

    Ο Πέτρος Καρναχωρίτης σχολίασε: Για την ανανέωση διπλώματος μετά τα 65 πέραν των άλλων απαιτείται: Να έχει ο…
    16.08.2025
  • Κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης στα Δωδεκάνησα

    Ο Δρ. Ηλέκτρα Κωστοπούλου σχολίασε: Επειδή είναι εύκολο να λέμε ό,τι θέλουμε κατά παράβαση της ιστορίας, του διεθνούς δικαίου…
    14.08.2025
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"
Navarone-ad

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Για πρώτη φορά στη Λέρο, παιδιά ηλικίας 09 έως 14 ετών θα παρουσιάσουν στο κοινό τα δικά τους πρωτότυπα βιντεοπαιχνίδια, τα οποία δημιούργησαν στο πλαίσιο του Aegean Pixels Academy.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Από το Λιμεναρχείο Λέρου ανακοινώνεται παράταση εκτέλεσης βολών με πραγματικά πυρά στο πεδίο βολής ξηράς (Παρθένι Ν.Λέρου) έως την 26 Ιουνίου 2025 από ώρα 09:00 έως 15:00.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνάντηση με τον τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή της ΑΝ.ΔΩ. είχε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης στο γραφείο του, όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις του Πανιωνίου Λέρου μετά την ήττα με 55-50 από τον Κολοσσό Ρόδου στον ημιτελικό του Final 4 Παμπαίδων, που διεξήχθη στη Ρόδο.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Στη Ρόδο, απόψε στις 18:00, ο Πανιώνιος Λέρου διεκδικεί μια θέση στον μεγάλο τελικό του Final 4, αντιμετωπίζοντας το φαβορί της διοργάνωσης, τον Κολοσσό Ρόδου.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα Τρίτη, 24.6.2025, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, στα τοπικά ΜΜΕ, κατά την οποία αναφέρθηκε στις εξελίξεις των έργων και στην επικαιρότητα.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Λέρο θα επισκεφθεί το προσεχές Σάββατο 28 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί τα σημαντικά έργα που εκτελούνται στο νησί, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Λέρου και θα συνοδεύεται από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τους βουλευτές Δωδεκανήσου, ενώ είναι πολύ πιθανόν ο κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της ίδιας ημέρας να μεταβεί και στην Πάτμο, χωρίς ωστόσο να έχει “κλειδώσει” επί του παρόντος.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2025, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, η Φιλαρμονική του Δήμου Λέρου πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην ιστορία της μια εμβληματική εμφάνιση στις περιοχές της Αγίας Μαρίνας και Λακκί στέλνοντας ένα ηχηρό και αισιόδοξο μήνυμα:

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Στο Νοσοκομείο της Λέρου διακομίστηκε την Κυριακή ένας 20χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα ενώ οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα χωρίς δίπλωμα και υπό την επήρεια αλκοόλ.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Τρίτη 26 Αυγούστου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
27 °c
Agia Marina
24 ° Τετ
24 ° Πέμ
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Αρχική ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Κύμα από Αφρικανούς «αποβιβάζεται» πλέον στα νησιά του Αιγαίου

Leros News Leros News
11 Δεκεμβρίου 2016
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
ΛΕΡΟΣ: Εντοπισμός και διάσωση 34 μεταναστών στο Φαρμακονήσι
4
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
135
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Μεγάλος αριθμός οικονομικών μεταναστών –ένα διογκούμενο κύμα– από την Αφρική φτάνει τους τελευταίους μήνες στα ελληνικά νησιά, όπου έχουν δημιουργηθεί τα hotspots για την υποδοχή των προσφύγων, ενώ αντίθετα έχει μειωθεί σημαντικά το ποσοστό των αφίξεων προσφύγων.

Συχνά πρόκειται για άτομα που έχουν παραβατική συμπεριφορά και πρωτοστατούν στα επεισόδια στα κέντρα φιλοξενίας.

Διαβάστε επίσης:

Ερώτηση του Βασίλη Α. Υψηλάντη για το ζήτημα των μετακλήσεων υπαλλήλων από τρίτες χώρες στα Δωδεκάνησα

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Βασίλη Υψηλάντη για τον θάνατο του Αντώνη Γερασκλή

24.08.2025
275
Κάλυμνος: Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Κως: Όπλο και σφαίρες βρέθηκαν στην κατοχή 22χρονου από τη Συρία – Συνελήφθη και για κλοπή!

24.08.2025
829

Οι ίδιοι οι πρόσφυγες που έχουν οικογένεια αρνούνται να στεγαστούν στις ίδιες εγκαταστάσεις και προτιμούν να περιφέρονται σε πλατείες και άλλους ανοιχτούς χώρους. Το γεγονός είχε παραδεχθεί ο ίδιος ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στη Βουλή (30 Σεπτεμβρίου): «Αλλάζει η ροή. Ενώ είχαμε στην αρχή 80% πρόσφυγες, τώρα είναι 70%-80% μεταναστευτικό. Αυτό δοκιμάζει τους νησιώτες και τους νοικοκυραίους πρόσφυγες». Ενδεικτικά την Παρασκευή τα ξημερώματα, μια βάρκα με 141 αλλοδαπούς που προέρχονται από τις χώρες της Αφρικής έφτασε στη Λέσβο.

Τις πρώτες πρωινές ώρες ακόμα μια βάρκα κυρίως με Αφρικανούς, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε στη Χίο. Από τις αρχές της εβδομάδας στη Λέσβο έφθασαν 124 άτομα, από τους οποίους δέκα Ιρακινοί, δύο Σύροι και ένας Αφγανός. Οι υπόλοιποι, σύμφωνα με πληροφορίες, προέρχονται από χώρες της Αφρικής και συγκεκριμένα 54 από το Κονγκό, 7 από την Αιθιοπία, 12 από το Καμερούν, 5 από την Ανγκόλα, 3 από την Αλγερία και 3 από την Γκάνα κ.ά. Οι πρόσφυγες έχουν πληροφορηθεί ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας δεν είναι πλέον εύκολος. Ομως οι οικονομικοί μετανάστες, άντρες νέοι στην πλειονότητά τους, είναι περισσότερο «ριψοκίνδυνοι».

Μαζί με τους νησιώτες και τους «νοικοκυραίους πρόσφυγες» δοκιμάζεται και το ελληνικό σύστημα ασύλου, καθώς όλοι οι νεοαφιχθέντες καταθέτουν σχετικό αίτημα – αν και γνωρίζουν ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσουν διεθνή προστασία. «Ακόμα κι έτσι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε την τυπική διαδικασία και να τηρήσουμε τις ευρωπαϊκές οδηγίες», τονίζει η διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου Μαρία Σταυροπούλου στην «Κ». Αυτό σημαίνει ότι καθένας που έχει καταθέσει αίτημα εξετάζεται λεπτομερώς με προσωπική συνέντευξη που διαρκεί περίπου 4 ώρες.

Πάντως, συμπληρώνει, η υπηρεσία Ασύλου στα νησιά έχει επισπεύσει πολύ τις διαδικασίες παρά τις ελλείψεις στο προσωπικό. Στα νησιά, η υπηρεσία διαθέτει 65 χειριστές εκ των οποίων μόνο οι 26 προέρχονται από την ευρωπαϊκή υπηρεσία (EASO) σε σχέση με τους εκατό που έχουν ζητηθεί. Συγκεκριμένα την προηγούμενη εβδομάδα διεκπεραίωσε 500 αιτήματα, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα έφθασαν στα νησιά 254 άτομα. Ομως το σύνολο των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά φθάνει τους 16.315, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, και δεν μειώνεται καθώς οι επιστροφές στην Τουρκία μέσω της Συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας γίνονται με πολύ αργούς ρυθμούς ακόμα και για τους ανθρώπους που σαφώς δεν έχουν προσφυγικό προφίλ.

Για μήνες…

«Αυτό συμβαίνει γιατί και οι μετανάστες όταν απορριφθεί το αίτημά τους προσφεύγουν στις δευτεροβάθμιες επιτροπές εξέτασης αιτημάτων ασύλου προκειμένου να κερδίσουν χρόνο. Παραμένουν έτσι για μήνες στα νησιά, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα. Παράλληλα οργανώνουν την απόδρασή τους», τονίζει στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Συχνά, όπως καταγγέλλουν άτομα που εργάζονται στα hotspots, δεν έρχονται να παραλάβουν την απάντηση όταν αυτή είναι απορριπτική.

Χαρακτηριστικά από τις αρχές του 2016 προσέφυγαν σε δευτεροβάθμια επιτροπή εκδίκασης αιτήματος ασύλου άτομα που προέρχονται από χώρες με εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό αναγνώρισης καθεστώτος πρόσφυγα από την Ε.Ε. Συγκεκριμένα προσέφυγαν 1.523 Πακιστανοί (ποσοστό αναγνώρισης 2,7%), 732 Αλβανοί (ποσοστό αναγνώρισης 0,4%), 411 Μπανγκλαντεσιανοί (ποσοστό αναγνώρισης 4,1%), 313 Γεωργιανοί (μηδενικό ποσοστό αναγνώρισης), 307 Αιγύπτιοι, 244 Αλγερινοί (ποσοστό αναγνώρισης 0,6%), 215 Νιγηριανοί, 142 Μαροκινοί και 984 άτομα άλλων εθνικοτήτων. Συνολικά έχουν κατατεθεί 5.968 προσφυγές εκ των οποίων μόνο οι 913 αφορούν Σύρους, οι οποίοι σε ποσοστό 98,2% λαμβάνουν θετική απάντηση στο αίτημα ασύλου που καταθέτουν.

Προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία τις επόμενες ημέρες αναμένεται ο αριθμός των δευτεροβάθμιων επιτροπών από πέντε που είναι σήμερα να αυξηθεί σε δεκατρείς. Ωστόσο, σε αυτές συμμετέχουν (όπως ορίζει η νομοθεσία) διοικητικοί δικαστές, οι οποίοι δεν απαλλάσσονται των τακτικών καθηκόντων τους και εξετάζουν τις αιτήσεις ασύλου, «όταν υπάρχει χρόνος».

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, όταν θεσμοθέτησε τις νέες δευτεροβάθμιες επιτροπές εξέτασης αιτημάτων ασύλου, είχε δεχθεί δριμεία κριτική από ΜΚΟ και άλλες οργανώσεις, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί χαρακτήρισαν τις νέες επιτροπές «επιτροπές απελάσεων», τονίζοντας ότι δημιουργήθηκαν για να επαναπροωθούν ανθρώπους στην Τουρκία με συνοπτικές διαδικασίες. Η Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, εκπρόσωπος της οποίας συμμετείχε στις προηγούμενες επιτροπές αλλά όχι στις νέες, είχε μάλιστα θέσει ζήτημα αντισυνταγματικότητας.

Πηγές της αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δυσκολεύεται να λάβει αποφάσεις που θα βελτιώσουν την απόδοση των δευτεροβάθμιων επιτροπών και άρα θα ανοίξει τον δρόμο για την αύξηση του ρυθμού των επαναπροωθήσεων στην Τουρκία, γιατί κάτι τέτοιο θα τον φέρει σε ευθεία σύγκρουση με άτομα του περιβάλλοντός του και μέλη των ΜΚΟ.

«Ομως η εμμονή σε ιδεοληψίες όταν υπάρχει κατάσταση εθνικής κρίσης, μπορεί να φέρει πολύ άσχημα αποτελέσματα», αναφέρει στην «Κ» στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. «Ολοι ζητούν να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια και την αστυνόμευση στα νησιά. Πώς μπορεί να γίνει αυτό όταν παραβατικοί μετανάστες κυκλοφορούν ελεύθεροι;», τονίζει.

kathimerini.gr


Tags: ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Share2Tweet1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λέρος: Βροντερό «παρών» στη διαδήλωση για τα Τέμπη [VIDEO]
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Φαρμακονήσι: Εντοπισμός 53 αλλοδαπών – Ανάμεσά τους 13 ανήλικοι

22.08.2025
1k
Κατερίνα Εμμανουήλ: «Φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο, που αξίζει σε κάθε παιδί»
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Κατερίνα Εμμανουήλ: «Φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο, που αξίζει σε κάθε παιδί»

17.08.2025
662
Φαρμακονήσι: Καταδίωξη και συλλήψεις – Εντοπίστηκαν 34 αλλοδαποί
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Εντοπισμός 14 αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι

15.08.2025
810
Επόμενο

Στα Δωδεκάνησα θα έρθει την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σύλληψη 29χρονου για κλοπή, διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του Νόμου περί όπλων

    26.08.2011
    Λέρος: Σύλληψη 29χρονου για κλοπή, διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του Νόμου περί όπλων Πριν 14 χρόνια 3.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Δελτίο Τύπου του Δημοτικού Συμβούλου Στέλιου Λουλουδιά

    26.08.2012
    Λέρος: Δελτίο Τύπου του Δημοτικού Συμβούλου Στέλιου Λουλουδιά Πριν 13 χρόνια 2.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Τροχαίο ατύχημα με μηχανή – Σε κρίσιμη κατάσταση 18χρονο κορίτσι

    26.08.2013
    ΛΕΡΟΣ: Τροχαίο ατύχημα με μηχανή – Σε κρίσιμη κατάσταση 18χρονο κορίτσι Πριν 12 χρόνια 2.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Η Aegean Regatta 2014 έληξε με μεγάλη επιτυχία την 23η Αυγούστου 2014

    26.08.2014
    Η Aegean Regatta 2014 έληξε με μεγάλη επιτυχία την 23η Αυγούστου 2014 Πριν 11 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Τα ονόματα των επιτυχόντων αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. 2015

    26.08.2015
    ΛΕΡΟΣ: Τα ονόματα των επιτυχόντων αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. 2015 Πριν 10 χρόνια 5.3K
kiporama-leros

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για ναρκωτικά και κατοχή εκρηκτικών

    19.08.2025
    Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για ναρκωτικά και κατοχή εκρηκτικών 2.4K
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

    Πένθος στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου για την απώλεια του Παθολόγου – Εντατικολόγου Αντωνίου…

    23.08.2025
    Πένθος στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου για την απώλεια του Παθολόγου – Εντατικολόγου  Αντωνίου Γερασκλή 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Το Σάββατο 23 Αυγούστου η «Γιορτή Κρασιού» στον Δρυμώνα

    20.08.2025
    Λέρος: Το Σάββατο 23 Αυγούστου η «Γιορτή Κρασιού» στον Δρυμώνα 1.5K
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

    Μονιμοποιήθηκαν 98 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου

    20.08.2025
    Μονιμοποιήθηκαν 98 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Καταγγελία του Μιχάλη Κόλια για την διαχείριση των απορριμμάτων

    19.08.2025
    Λέρος: Καταγγελία του Μιχάλη Κόλια για την διαχείριση των απορριμμάτων 1.2K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό στις 28 Αυγούστου

    Λέρος: Συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό στις 28 Αυγούστου

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Λέρος: Το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων “Καλοκαίρι 2025”

    288 shares
    Share 116 Tweet 72
  • Μονιμοποιήθηκαν 98 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου

    44 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Σημαντική ανακοίνωση από τη Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

    22 shares
    Share 9 Tweet 5
  • Τα δρομολόγια λιμένα Πειραιά από 25 έως 31 Αυγούστου 2025

    26 shares
    Share 10 Tweet 7
crithonis-paradise-hotel
  • Για πρώτη φορά στη Λέρο, παιδιά ηλικίας 09 έως 14 ετών θα παρουσιάσουν στο κοινό τα δικά τους πρωτότυπα βιντεοπαιχνίδια, τα οποία δημιούργησαν στο πλαίσιο του Aegean Pixels Academy.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Από το Λιμεναρχείο Λέρου ανακοινώνεται παράταση εκτέλεσης βολών με πραγματικά πυρά στο πεδίο βολής ξηράς (Παρθένι Ν.Λέρου) έως την 26 Ιουνίου 2025 από ώρα 09:00 έως 15:00.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνάντηση με τον τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή της ΑΝ.ΔΩ. είχε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης στο γραφείο του, όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις του Πανιωνίου Λέρου μετά την ήττα με 55-50 από τον Κολοσσό Ρόδου στον ημιτελικό του Final 4 Παμπαίδων, που διεξήχθη στη Ρόδο.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Στη Ρόδο, απόψε στις 18:00, ο Πανιώνιος Λέρου διεκδικεί μια θέση στον μεγάλο τελικό του Final 4, αντιμετωπίζοντας το φαβορί της διοργάνωσης, τον Κολοσσό Ρόδου.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα Τρίτη, 24.6.2025, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, στα τοπικά ΜΜΕ, κατά την οποία αναφέρθηκε στις εξελίξεις των έργων και στην επικαιρότητα.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Λέρο θα επισκεφθεί το προσεχές Σάββατο 28 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί τα σημαντικά έργα που εκτελούνται στο νησί, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Λέρου και θα συνοδεύεται από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τους βουλευτές Δωδεκανήσου, ενώ είναι πολύ πιθανόν ο κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της ίδιας ημέρας να μεταβεί και στην Πάτμο, χωρίς ωστόσο να έχει “κλειδώσει” επί του παρόντος.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2025, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, η Φιλαρμονική του Δήμου Λέρου πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην ιστορία της μια εμβληματική εμφάνιση στις περιοχές της Αγίας Μαρίνας και Λακκί στέλνοντας ένα ηχηρό και αισιόδοξο μήνυμα:

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Απαντήσεις Δημάρχου Τιμόθεου Κωττάκη για τα απορρίμματα και για σημαντικά θέματα της επικαιρότητας
  • Λέρος: Σύλληψη 37χρονου ημεδαπού για κλοπή
  • Aegean – Olympic Air: Παροχή ευελιξίας για όσους έχουν προγραμματίσει πτήση στις 28 Αυγούστου
  • Δελτίο Τύπου Ι.Σ.Κ. στη μνήμη του Ιατρού Παθολόγου, Διευθυντή στο Κ.Θ. Λέρου Αντωνίου Γερασκλή

Νεότερα Video

Λέρος: Απαντήσεις Δημάρχου Τιμόθεου Κωττάκη για τα απορρίμματα και για σημαντικά θέματα της επικαιρότητας

Λέρος: Απαντήσεις Δημάρχου Τιμόθεου Κωττάκη για τα απορρίμματα και για σημαντικά θέματα της επικαιρότητας

592 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Αυγούστου 2025
Λέρος: Ολόκληρη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Αυγούστου 2025

Λέρος: Ολόκληρη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Αυγούστου 2025

991 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
19 Αυγούστου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.