back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κοινή πρωτοβουλία των Δημάρχων Κω, Καλύμνου, Λέρου, Πάτμου και Νισύρου για το θέμα της Ryanair

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΚοινή πρωτοβουλία των Δημάρχων Κω, Καλύμνου, Λέρου, Πάτμου και Νισύρου για το θέμα της Ryanair

Κοινή πρωτοβουλία των πέντε δημάρχων Κω, Καλύμνου, Λέρου, Πάτμου και Νισύρου για το ζήτημα που έχει ανακύψει με την περικοπή των δρομολογίων της Ryanair.

Οι πέντε δήμαρχοι των νησιών κ.κ. Κυρίτσης, Γαλουζής, Κόλλιας, Στόϊκος, Κορωναίος, με κοινό διάβημά τους, που συνυπογράφουν, προς την Αν.Υπουργό Τουρισμού ζητούν την παρέμβαση της κας Κουντουρά για να υπάρξει ολοκληρωμένο πρόγραμμα συνδιαφήμισης ανάμεσα στον ΕΟΤ και στην εταιρεία, με βάση όμως συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την αύξηση των δρομολογίων της εταιρείας.
Σήμερα στο Δημαρχείο της Κω συναντήθηκαν ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης και ο Δήμαρχος Καλύμνου κ. Γαλουζής.

Νωρίτερα υπήρξε εκτενής τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Κω και με τους άλλους τρεις δημάρχους στην οποία συζητήθηκε το θέμα της Ryanair ενώ με τον Δήμαρχο Λέρου κ. Κόλλια συζητήθηκε, όπως ήταν φυσικό και το μεταναστευτικό, δυσανάλογο βάρος του οποίου σηκώνουν τόσο η Κως όσο και η Λέρος.

Στη συνάντηση του Δημάρχου Κω με το Δήμαρχο Καλύμνου συζητήθηκε και το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Οι δύο δήμαρχοι συμφώνησαν στην ανάγκη χρηματοδότησης από την Πολιτεία των δομών διαχείρισης απορριμμάτων στην Κω και στην Κάλυμνο. Συμφωνήθηκε μάλιστα να υπάρξει κοινή παρέμβαση προς τους αρμόδιους Υπουργούς κ.κ. Κουρουμπλή και Τσιρώνη.
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης αναφέρει:
‘’ Ο φοβικός Δήμος Κω, του απομονωτισμού, ανήκει στο παρελθόν.
Ο Δήμος Κω προχωρά σε διαδημοτικές νησιωτικές συνεργασίες, εκεί που τα προβλήματα είναι κοινά.
Το θέμα που ανέκυψε με τη Ryanair αφορά και τους πέντε δήμους. Είμαστε νησιά που αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα, πολλά από τα οποία δεν οφείλονται σε εμάς ως τοπικές κοινωνίες.
Ζητάμε από την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να πράξει το αυτονόητο.

Σε ότι αφορά το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, υπήρξε ταύτιση απόψεων με το Δήμαρχο Καλύμνου. Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στη χρηματοδότηση υποδομών προσωρινής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων, με την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία του αναγκαίου εξοπλισμού, αλλά και την χρηματοδότηση των απαραίτητων εγκαταστάσεων.
Η συνεργασία μας με τους άλλους νησιωτικούς δήμους θα συνεχιστεί σε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.’’

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ