back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καταστροφές σε Ρόδο, Ψέριμο, Κάλυμνο και Κω – Έκτακτη επιχορήγηση 150.000 ευρώ προς περιφέρεια

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΚαταστροφές σε Ρόδο, Ψέριμο, Κάλυμνο και Κω - Έκτακτη επιχορήγηση 150.000 ευρώ προς περιφέρεια

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται το νησί της Ψερίμου, μετά τις τεράστιες καταστροφές που σημειώθηκαν λόγω του ισχυρού κύματος κακοκαιρίας. Σοβαρότατα προβλήματα έχουν σημειωθεί στη Ρόδο, στην Κάλυμνο και την Κω.

Οι 30 οικογένειες που διαμένουν στην Ψέριμο έζησαν εφιαλτικές στιγμές, καθώς η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το νησί τους πλημμύρισε σπίτια και δρόμους, προκάλεσε ζημιές, ενώ στη θάλασσα κατέληξαν από τα ορμητικά νερά δεκάδες μηχανάκια και τρία αυτοκίνητα.

Στο νησί έφθασαν το πρωί της Τρίτης διά θαλάσσης δυνάμεις της πυροσβεστικής και υπηρεσιών που θα καταγράψουν τις ζημιές. Το νησί πρόκειται να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στη Ρόδο, από τις καταρακτώδεις βροχές σημειώθηκαν νέες πλημμύρες στο Φαληράκι και την περιοχή της Αφάντου.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ μέχρι τα ξημερώματα η πυροσβεστική επιχειρούσε απάντληση υδάτων από τα σπίτια και τα καταστήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυροσβεστική επιχειρούσε να ανοίξει περάσματα για να φύγει το νερό προς την εθνική οδό, η οποία είχε μετατραπεί σε λίμνη.

Συνεχείς, αλλά μικρής διάρκειας ήταν οι διακοπές ρεύματος στις περιοχές Καλυθιές, Κοσκινού, Φαληράκι αλλά και στην πόλη της Ρόδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσα προκαταρκτικής εξέτασης για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο των τριών ανθρώπων και για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο νησί.

Εντοπίστηκε πτώμα στα τουρκικά παράλια

Οι τουρκικές Αρχές στα παράλια απέναντι από τη Σύμη ενημερώθηκαν αργά το βράδυ ότι εντοπίστηκε η σορός ενός άγνωστου άνδρα.

Οι ελληνικές Αρχές έχουν στείλει φωτογραφίες του αγνοούμενου εκπαιδευτικού, για το ενδεχόμενο να πρόκειται για τον καθηγητή.

Έκτακτη επιχορήγηση

Το ποσό των 150.000 ευρώ, ως έκτακτη επιχορήγηση, χορήγησε το υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την άμεση κάλυψη των πρώτων δαπανών μετά τη θεομηνία που έπληξε τη Ρόδο.

Το ποσό θα διατεθεί για την πληρωμή των συνεργείων εργατών που προσπαθούν να ανοίξουν δρόμους και να κάνουν προσωρινές παρεμβάσεις προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση σε σπίτια και επιχειρήσεις. Διατίθεται επίσης για την προμήθεια καυσίμων και ανταλλακτικών στις υδροφόρες, στα σκαπτικά μηχανήματα και σε όλα τα άλλα οχήματα που χρησιμοποιούνται.

Από αυτό το ποσό επιπλέον θα  καλυφθούν και οι δαπάνες που γίνονται για την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και η κάλυψη του κόστους των σκαπτικών μηχανημάτων που έχουν επιστρατευθεί.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ