back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καταγγελία βιασμού στην Κάλυμνο: “Με το που είπα το όνομα του δράστη, ο αστυνομικός μου είπε να μην κάνω τίποτα”

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΚαταγγελία βιασμού στην Κάλυμνο: "Με το που είπα το όνομα του δράστη, ο αστυνομικός μου είπε να μην κάνω τίποτα"

Το καταγγελλόμενο περιστατικό συνέβη στις 14 Απριλίου, όταν η νεαρή είχε βγει με φιλικά πρόσωπα για ποτό σε νυχτερινό μαγαζί της Καλύμνου.

“… όταν κατά την διάρκεια της περιγραφής μου του ανέφερα το ονοματεπώνυμο του δράστη, εκείνος άλλαξε στάση, παροτρύνοντας με να μη προβώ σε περαιτέρω ενέργειες”. Αυτό ισχυρίστηκε μια 19χρονη φοιτήτρια από την Κάλυμνο, ότι συνέβη, όταν επιχείρησε να καταγγείλει στο Α.Τ. του νησιού, τον βιασμό της από πρώην σύντροφο της.

Η αστυνομία, υποστηρίζει πως η νεαρή, αφού ενημερώθηκε για τη διαδικασία τηλεφώνησε στην δικηγόρο της και στη συνέχεια έφυγε από το Τμήμα, χωρίς να υποβάλει μήνυση. Για το περιστατικό, έχει διαταχθεί Διοικητική διερεύνηση, με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου. Στα πλαίσια της εσωτερικής έρευνας, θα κλήθεί να δώσει εξηγήσεις ο αστυνομικός που διαχειρίστηκε την καταγγελία, καθώς ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας θα αναζητήσει αν υπήρχαν λάθη και παραλείψεις από το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου.

Το καταγγελλόμενο περιστατικό συνέβη στις 14 Απριλίου, όταν η νεαρή είχε βγει με φιλικά πρόσωπα για ποτό σε νυχτερινό μαγαζί του νησιού. Εκεί συνάντησε τον πρώην σύντροφο της, που σύμφωνα με όσα είπε στις αρχές, την οδήγησε επίμονα έξω από το καφέ-μπαρ και στη συνέχει τη βίασε. “Κάποια στιγμή, με πλησίασε και πάλι και μου ζήτησε να βγούμε έξω για να μου μιλήσει. Εγώ αρχικά αρνήθηκα λέγοντας του πως δεν είχα κάτι να συζητήσω μαζί του. Μετά από επίμονη του δέχτηκα και τον ακολούθησα έξω, ζητώντας από τον (σ.σ αναφέρεται στο όνομα)να με καλέσει στο κινητό αν καθυστερήσω περισσότερο από πέντε λεπτά. Μόλις βγήκαμε από το μαγαζί ο(σ.σ αναφέρεται στο όνομα) κατηγορούμενος με τράβηξε με δύναμη ακριβώς απέναντι σε ένα σκοτεινό σοκάκι όπου με ακινητοποίησε”, περιγράφει χαρακτηριστικά στην καταγγελία της η 19χρονη.

Όπως υποστηρίζει η δικηγόρος της νεαρής, όταν πήγε στο Α.Τ. για να καταγγείλει το γεγονός, ο αστυνομικός που είχε υπηρεσίας, φέρεται να την συμβούλευσε να μην υποβάλλει μήνυση, όταν άκουσε το όνομα του φερόμενου δράστη. “Έχοντας εισπράξει απογοήτευση από τις αρχές αποφάσισα να ενημερώσω πρώτα την μητέρα μου, την οποία εμπιστευόμουν”, ανέφερε η κοπέλα.

Σε άλλο σημείο της καταγγελίας της περιγράφει: “με κάλεσαν από το Α.Τ. Καλύμνου ζητώντας μου τα ρούχα που φορούσα εκείνο το βράδυ κι όταν τους ενημέρωσα πως είχα σκοπό να αναθέσω την αποστολή τους, από την Κάλυμνο, στο αστυνομικό τμήμα ώστε να προωθηθούν στην ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών, όπου με είχαν ήδη εξετάσει, κατόπιν υπόδειξης κι από τους δύο φορείς, αμφισβήτησαν τόσο εμένα όσο και την διαδικασία μιλώντας μου απαξιωτικά”.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου, όταν η 19χρονη ρωτήθηκε αν θα υποβάλλει μήνυση στον φερόμενο δράστη, ζήτησε να μιλήσει τηλεφωνικά με τη δικηγόρο της και στη συνέχεια έφυγε. Ο νεαρός προσήχθη στο Τμήμα και όταν οι αστυνομικοί επικοινώνησαν εκ νέου με την φοιτήτρια, ζητώντας της να δώσει ενυπόγραφη κατάθεση, εκείνη τους είπε ότι είναι “στη μέση διαδικτυακού μαθήματος μείζονος σημασίας”. Με απόφαση του εισαγγελέα, ο φερόμενος δράστης αφέθηκε τελικά ελεύθερος. Ένα 24ωρο αργότερα, στις 15 Απριλίου, η 19χρονη κατέθεσε τη μήνυση στο Α.Τ. Περιστερίου, ενώ προχώρησε και σε συμπληρωματική στις 20 του μήνα, καθώς όπως είπε στις αρχές δεχόταν απειλές. Εντύπωση προκαλεί όμως ότι αν και ο νεαρός είχε οδηγηθεί μετά την αρχική καταγγελία αμέσως στο Τμήμα, οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να τον εντοπίσουν μετά την μήνυση.

Στις 4 Μαΐου, η φοιτήτρια βρέθηκε ξανά στο Α. Τ. της Καλύμνου, αυτή τη φορά για να υποβάλλει μήνυση στην αδερφή του φερόμενου δράστη, για σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση. Όπως είπε στους αστυνομικούς, η κοπέλα της επιτέθηκε έξω από τη σχολή που σπουδάζει και την ξυλοκόπησε. Αφού οι δύο νεαρές αντάλλαξαν μηνύσεις, κατέληξαν και οι δύο στα κρατητήρια, με την 19χρονη να κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση.

Πηγή: thetoc.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ