back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κανονιστική διάταξη για την καταπολέμηση της ηχορύπανσης στην Κάλυμνο

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΚανονιστική διάταξη για την καταπολέμηση της ηχορύπανσης στην Κάλυμνο

Θα αφορά σε εξατμίσεις δικύκλων, ηχεία οχημάτων και μουσική καταστημάτων! Κανονιστική διάταξη που θα ρυθμίζει τα θέματα καταπολέμησης της ηχορύπανσης στην Κάλυμνο, πρόκειται να έλθει με εισήγηση της Επιτροπής ποιότητας ζωής, τις επόμενες ημέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση και εφαρμογή .

Συγκεκριμένα με απόφαση του ΔΣ ανατέθηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, να εκπονήσει και να εισηγηθεί με μορφή κανονιστικής διάταξης συγκεκριμένα μέτρα καταπολέμησης της ηχορύπανσης για τις 3 κύριες πηγές που την δημιουργούν . Συγκεκριμένα η κανονιστική αυτή διάταξη θα ρυθμίζει:

1.Τον έλεγχο και την απαγόρευση κυκλοφορίας μοτοποδηλάτων με τροποποιημένες εξατμίσεις που δημιουργούν θόρυβο.

2.Τον έλεγχο των ΙΧΕ οχημάτων που ηχορυπαίνουν έχοντας ηχεία που εκπέμπουν μουσική σε μεγάλη ένταση.

3.Στον καθορισμό ωραρίου και των σχετικών περιορισμών για την χρήση μουσικής από τα διάφορα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης.

Σίγουρα η έκδοση της κανονιστικής αυτής διάταξης για την καταπολέμηση της ηχορύπανσης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αρκεί βέβαια να εκδοθεί άμεσα και να τηρηθεί η πιστή της εφαρμογή με αυστηρούς ελέγχους από τη Δημοτική αστυνομία σε συνεργασία με το ΑΤ Καλύμνου.

Η ηχορύπανση όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχει δημιουργήσει μία κακή εικόνα για το νησί μας στους επισκέπτες και αποτελεί υποχρέωση όλων των εμπλεκομένων να καταπολεμηθεί ριζικά.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά η καταπολέμηση της να μην μείνει ως εξαγγελία ή στα χαρτιά μόνο και να υπάρξει η ανάλογη ευαισθητοποίηση απ’ όλους στο βαθμό που τους αφορά, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και τον περιορισμό της στο ελάχιστο.

kalymnos-news.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ