back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Προς αναζήτηση επενδυτή o Δήμος για εγκατάσταση Υβριδικού σταθμού Ηλεκτρικής Ενέργειας

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΚΑΛΥΜΝΟΣ: Προς αναζήτηση επενδυτή o Δήμος για εγκατάσταση Υβριδικού σταθμού Ηλεκτρικής Ενέργειας

Στις 14 Νοεμβρίου 2013 ημέρα Πέμπτη και ώρα 13.00 στο Δημοτικό Μέγαρο της Καλύμνου θα διεξαχθεί διεθνής δημοπρασία για ενοικίαση από το Δήμο Καλυμνίων έκτασης 840 στρεμμάτων στην Ψέριμο για την εγκατάσταση Υβριδικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας .

Ήδη η σχετική προκήρυξη έχει σταλεί από τις 12 Σεπτεμβρίου 2013 στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για δημοσίευση.

Μετά τη δημοσίευσης της στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και την οριστική της διαμόρφωση , θα ακολουθήσει και δημοσίευση της σε μία ημερήσια αθηναϊκή εφημερίδα (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) ,σε δυο ημερήσιες εφημερίδες του Νομού (ΡΟΔΙΑΚΗ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ) και μια εβδομαδιαία εφημερίδα του νομού (ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ.)

Σύμφωνα με την προκήρυξη που έχει εγκριθεί από την οικονομική επιτροπή προκηρύσσεται διεθνής δημοπρασίας πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου και συγκεκριμένα Αγροτεμάχιου συνολικής έκτασης 840.000 τ.μ., ευρισκόμενο στο νότιο τμήμα της νήσου Ψερίμου και αποτελούμενο από επτά, μη συνεχόμενα μεταξύ τους, διαφορετικά τμήματα. και καλεί επενδυτές να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Το παραπάνω αγροτεμάχιο διατίθεται αποκλειστικά και μόνο για την εγκατάσταση υβριδικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε συνδυασμό με εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) μίας τουλάχιστον μορφής, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3468/2006 (ΦΕΚ 129Α/27.6.2006) και προκειμένου η παραγόμενη ενέργεια να διατίθεται αποκλειστικά στο σύστημα των διασυνδεδεμένων νησιών Κω-Καλύμνου.

Αναφορικά με το ελάχιστο όριο της πρώτης προσφοράς

Η προσφορά αποτελείται από δύο τμήματα :

1. Ποσοστό επί τοις εκατό επί των μεικτών ετησίων εσόδων της εταιρείας που θα πραγματοποιήσει την επένδυση. Το ποσοστό αυτό δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 2% και στο ποσό αυτό συμψηφίζονται τυχόν τέλη υπέρ του Δήμου, που έχουν καταβληθεί βάσει της νομοθεσίας περί Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (π.χ. τέλος 2% της § 1 του άρθρου 1 της ΚΥΑ Δ6/Φ1/11444/ 22.06.2011-ΦΕΚ 826Β/ 28.06.2011)

2. Ετήσιο μίσθωμα. Ελάχιστο όριο του ετησίου μισθώματος, για το πρώτο έτος αυτού, ορίζεται το ποσόν των εκατό σαράντα χιλιάδων ευρώ (140.000 €), πλέον του αναλογούντος χαρτοσήμου.

Στην προσφορά περιλαμβάνεται επίσης υποχρεωτικά η ευθύνη του μισθωτού για την ίδρυση και λειτουργία έκθεσης στην νήσο της Καλύμνου, στην οποία θα εκτίθενται στοιχεία σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την συγκεκριμένη τεχνολογία που θα χρησιμοποιεί ο υβριδικός σταθμός.

Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται σε είκοσι (20) χρόνια. Είναι δυνατή η παράταση της μίσθωσης, εάν ζητηθεί, για άλλα δέκα (10) έτη μετά την λήξη της αρχικής μίσθωσης.

kalymnos-news.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ