back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Επιστροφή του Γιώργου Ρούσσου

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΚΑΛΥΜΝΟΣ: Επιστροφή του Γιώργου Ρούσσου

Παραχώρησε συνέντευξη για να δηλώσει “παρών”


Δύο σχεδόν χρόνια μετά την παραίτηση του από επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και την παράδοση της αρχηγίας της Παράταξης στο Γιάννη Μαστροκούκο, ο τεως Δήμαρχος Γιώργος Ρούσσος την Πέμπτη 3ι Ιουλίου 2014, το απόγευμα στις 19.00, παραχώρησε συνέντευξη προς τα τοπικά ΜΜΕ.

Μία συνέντευξη με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

1.Δόθηκε σε ένα διαφορετικό χώρο απ’ ότι είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα να δίνονται οι συνεντεύξεις των πολιτικών προσώπων. Συγκεκριμένα σε ιδιωτικό χώρο ,σε ένα όμορφο περιβάλλον, στην πισίνα του Ξενοδοχείου «ΜΕΛΙΝΑ» στην περιοχή της Αγίας Τριάδος ,που ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο.

2.Στον χώρο της συνέντευξης δεν ήταν παρών κανείς νέος ή παλιός συνεργάτης του. Ήταν μόνος του και η μόνη παρουσία ήταν αυτή της οικογένειας του.

3. Ήταν μία συνέντευξη που επεδίωξε ο Γ.Ρούσσος, αφενός για να δώσει διευκρινήσεις για την επιστολή που έστειλε στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Γιάννη Γαλουζή και αφετέρου και κυρίως να στείλει το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είναι παρών στην τοπική πολιτική ή όπως ο ίδιος είπε θα είναι πάντα ενεργός πολίτης και θα έχει ρόλο.

4.Κυρίαρχα στοιχεία το συναίσθημα και η έκφραση της επιθυμίας του και της βούλησης του, να μην είναι στο περιθώριο πολιτικά αλλά να έχει ρόλο

5. Απέφυγε να τοποθετηθεί ο ίδιος ,λέγοντας στην εισαγωγή του «σκοπός της συνέντευξης μου είναι να δώσω διευκρινήσεις για την επιστολή που έστειλα» δίνοντας στη συνέχεια στους δημοσιογράφους το λόγο και την πρωτοβουλία να κάνουν ερωτήσεις προκειμένου να απαντήσει.

6. Ο λόγος του ήταν ήπιος, ήταν σύντομος στις απαντήσεις σε σχέση με συνεντεύξεις του παρελθόντος, οι απαντήσεις του προσεγμένες και ήταν φανερό ότι δεν επεδίωκε σε καμία περίπτωση με τις απαντήσεις που έδινε να πυροδοτούσε νέες αντιπαραθέσεις.

Σταχυολογώντας τα όσα είπε ο Γ.Ρούσσος στις απαντήσεις του αλλά και αυτά που άφησε να εννοηθούν σε σχετικά ερωτήματα που τέθηκαν, παραθέτουμε τα παρακάτω :

Α.Η συνέντευξη που έδωσε δεν σηματοδοτεί αυτή την χρονική στιγμή τη δημιουργία από τον ίδιο μίας νέας Παράταξης. Άφησε όμως να εννοηθεί ότι δεν αποτελεί και δέσμευση και  δε θα συμβεί εν ευθέτω χρόνο.

Β. Επιδίωξη του σε αυτή τη φάση να είναι ενεργός πολίτης και να έχει ρόλο ως άνθρωπος που υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση για πολλά χρόνια.

Γ. Η επιστολή του προς το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο ήταν και ένας τρόπος επαναφοράς του στο πολιτικό προσκήνιο γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «ήμουν στο περιθώριο» αφήνοντας σαφείς αιχμές στην Παράταξη Μαστροκούκου.

Δ. Επέλεξε αυτή την χρονική στιγμή να στείλει την επιστολή στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, θεωρώντας ότι είναι περίοδος προετοιμασίας και ήθελε να τον βοηθήσει ώστε να γνωρίζει κα να λάβει υπ’ όψιν του κάποιες παραμέτρους για 4 θέματα που είναι επείγοντα για το νησί μας.

Ε Θεώρησε υποχρέωση του να κοινοποιήσει την επιστολή του, σε όλους τους επικεφαλής των Παρατάξεων ,στους παλιούς και νέους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους και στα ΜΜΕ, γιατί  όλοι θα έπρεπε να είναι ενήμεροι για τις απόψεις του και δεν ήταν κάτι που θα έπρεπε να κρύψει.

ΣΤ. Δεν έχει αντίρρηση να καθίσει στο τραπέζι να μιλήσει με όλους ανεξαιρέτως, χωρίς αποκλεισμούς , όχι για κάποια πολιτική συνεργασία αλλά για να εκφρασθούν και να συζητηθούν όλες οι απόψεις για τα σημαντικά θέματα του νησιού μας

Ζ. Είπε ότι όλη η κοινωνία πρέπει να κινητοποιείται  και να συμμετέχει στα κοινά ,ενώ έκανε έκκληση προς την κοινωνία της Καλύμνου να στηρίξει το έργο της νέας δημοτικής Αρχής.

Η Απαντώντας σε καίρια ερωτήματα που τέθηκαν από το Δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη αναφορικά με τα 4 θέματα που έθεσε στην επιστολή του (ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ, LEADR Αλιείας, Οικόπεδο Αγίου Θεολόγου, Ιχθυοκαλλιέργειες), απέφυγε να μπει επί της ουσίας και να αντιπαρατεθεί ,ήταν διαλλακτικός ,λέγοντας ότι ο ίδιος επισήμανε ως είχε υποχρέωση κάποια σημεία στο νέο Δήμαρχο για 4 θέματα τα οποία θεωρεί επείγοντα ,εκφράζοντας τις δικές του απόψεις και θα στηρίξει όποια απόφαση ληφθεί για την επίλυση τους.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ‘ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ” του Σαββάτου

kalymnos-news.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ