back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Εντοπισμός και σύλληψη διακινητή μετά από συντονισμένες ενέργειες των Λιμενικών Αρχών Καλύμνου και Κω

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΚΑΛΥΜΝΟΣ: Εντοπισμός και σύλληψη διακινητή μετά από συντονισμένες ενέργειες των Λιμενικών Αρχών Καλύμνου και Κω

Εντοπίστηκε και συνελήφθη πρωινές ώρες του Σαββάτου (13.10.2018) 45χρονος αλλοδαπός διακινητής, ενώ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δώδεκα (12) συνολικά αλλοδαποί, έξι (06) από τα στελέχη του Λιμεναρχείου Καλύμνου και έξι (06) από τα στελέχη του Λιμεναρχείου Κω.

Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα οι έξι (06) αλλοδαποί στην Κάλυμνο, διότι εισήλθαν στη χώρα χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα και ήταν, όπως προέκυψε από την προανάκριση, κρυμμένοι σε ιστιοφόρο σκάφος με όνομα ”DEEP RISE” σημαίας Τουρκίας.

Το δε ιστιοφόρο, είχε καταπλεύσει μεσημβρινές ώρες χθες στο λιμένα Καλύμνου, ακολουθώντας νόμιμες διαδικασίες για την είσοδό του στον οικείο λιμένα, κατά τη συνθήκη Schengen.

Στη συνέχεια και έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των Λιμενικών Αρχών Καλύμνου και Κω, εντοπίστηκε το ”DEEP RISE” από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, να πλέει με κατεύθυνση την Κω με τον ίδιο κυβερνήτη, καθώς και με έξι (06) επιπλέον άτομα κρυμμένα στο εσωτερικό του σκάφους.

Το Ι/Φ σκάφος οδηγήθηκε στο λιμένα Κω με τη συνδρομή δύο περιπολικών σκαφών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Κατά τη διάρκεια του πλου ο κυβερνήτης αποπειράθηκε να μεταβάλει την πορεία του κατευθυνόμενος προς τις απέναντι ακτές, γεγονός που αποφεύχθη με τις κατάλληλες ενέργειες των πληρωμάτων των περιπολικών σκαφών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Κω.

{loadmodule mod_ads_elite,Ads Elite (2)}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ