Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης συμμετείχε, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 77η Επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στον εθνικό κορμό, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων.
Κατά την παραμονή του στην Κάλυμνο παρέστη στη Δοξολογία, κατέθεσε στεφάνι και παρακολούθησε την παρέλαση .
Από την Κάλυμνο ο Βασίλης Α. Υψηλάντης έστειλε με την ευκαιρία της επετείου μήνυμα ενότητας προς το Δωδεκανησιακό λαό.
Το μήνυμα του Βουλευτή Δωδεκανήσου είναι το ακόλουθο :
Τιμάμε την 77η επέτειο από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, έναν ιστορικό σταθμό που ολοκλήρωσε τους εθνικούς αγώνες των Δωδεκανησίων για ελευθερία και ένωση με τη μητέρα πατρίδα. Η ημέρα αυτή μας υπενθυμίζει τη θυσία και την επιμονή των προγόνων μας αλλά και την ακλόνητη ελληνικότητα των νησιών, που παρέμειναν αμετακίνητα στο πλευρό του Έθνους μέσα από δύσκολες περιόδους ξένης κατοχής.
Η σημερινή επέτειος, όμως, δεν είναι μόνο μια ημέρα μνήμης αλλά και ένα σημείο αναφοράς για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα Δωδεκάνησα και γενικότερα η Ελλάδα στο σύγχρονο γεωπολιτικό περιβάλλον. Οι εξωγενείς προκλήσεις, η γεωπολιτική αστάθεια και η απαίτηση για αντιμετώπιση των προβλημάτων της νησιωτικότητας καθιστούν επιτακτικότερη την εθνική εγρήγορση και ανταπόκριση στα αιτήματα αυτά και κυρίως εθνική ενότητα.
Η ελληνική κυβέρνηση και οι Ένοπλες Δυνάμεις εργάζονται συστηματικά για τη θωράκιση των νησιών μας, διασφαλίζοντας την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Παράλληλα, η Δωδεκάνησος αποτελεί παράδειγμα ανάπτυξης και τουριστικής προόδου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εθνική οικονομία, που έχει όμως και ανάγκες που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει κανείς εθελοτυφλώντας να προσπερνά.
Σήμερα, τιμάμε το παρελθόν και εμπνεόμαστε από αυτό για να διασφαλίσουμε ένα μέλλον ειρήνης, ευημερίας και εθνικής κυριαρχίας. Τα Δωδεκάνησα θα συνεχίσουν να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού έθνους, με την περηφάνια και το αίσθημα ευθύνης που χαρακτηρίζουν τους κατοίκους τους.
Χρόνια πολλά στη Δωδεκάνησο! Χρόνια πολλά στην Ελλάδα!