• Σύλληψη ζευγαριού στην Κω για διακίνηση και καλλιέργεια κάνναβης

    Σύλληψη ζευγαριού στην Κω για διακίνηση και καλλιέργεια κάνναβης

    Αναγνώσεις: 207

Η αστυνομία επενέβη στο πλαίσιο ελεγχόμενης παράδοσης δέματος που περιείχε ναρκωτικές ουσίες – Κατασχέθηκαν κάνναβη, χρήματα και εξοπλισμός καλλιέργειας

Σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών εξιχνίασε η Ελληνική Αστυνομία στην Κω, οδηγώντας στη σύλληψη ενός ζευγαριού, το οποίο κατηγορείται για κατοχή, διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025, μετά από οργανωμένη επιχείρηση που βασίστηκε σε πληροφορίες σχετικά με ύποπτο δέμα, το οποίο είχε εντοπιστεί σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην Αττική.

Πρόκειται για μια 45χρονη αλλοδαπή και έναν 52χρονο ημεδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ελεγχόμενη παράδοση – Έρευνες και κατασχέσεις

Η επιχείρηση σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αερολιμένα Αθηνών σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κω. Στο πλαίσιο της διαδικασίας ελεγχόμενης παράδοσης, το δέμα που περιείχε 50,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης παρελήφθη από την 45χρονη στην κατοικία του 52χρονου.

Ακολούθησε έφοδος της αστυνομίας και περαιτέρω έρευνες στις οικίες των δύο συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 17,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • Δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 5 εκατοστών
  • Αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης
  • Θρυμματιστής
  • Σπόροι κάνναβης
  • Το ποσό των 330 ευρώ

Όλα τα αντικείμενα κατασχέθηκαν ως πειστήρια.

Στη δικαιοσύνη οι συλληφθέντες

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, όπου τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Η υπόθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των ειδικών επιχειρησιακών δράσεων των αστυνομικών υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.


Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *