back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιωάννης Παππάς: «Να μη θρηνήσουμε άλλους συμπολίτες μας στην άσφαλτο»

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΙωάννης Παππάς: «Να μη θρηνήσουμε άλλους συμπολίτες μας στην άσφαλτο»

Την ανάγκη για ευαισθητοποίηση και καλλιέργεια σωστής νοοτροπίας σε ότι αφορά την οδική ασφάλεια, τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς.

Ο κ. Παππάς ανέφερε χαρακτηριστικά πως τα τροχαία έχουν λάβει μορφή πανδημίας στην εποχή μας, με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, ενώ επισήμανε την αναγκαιότητα για εισαγωγή μαθήματος οδικής ασφάλειας στα ελληνικά σχολεία.

«Να μη θρηνήσουμε άλλους συμπολίτες μας στην άσφαλτο.

Τα συνεχόμενα τροχαία δυστυχήματα στο νησί της Ρόδου και η απώλεια της ζωής πολλών συμπολιτών και φίλων μου, γεννά την ανάγκη για προβληματισμό και ευαισθητοποίηση στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας.

Τα ποσοστά τροχαίων δυστυχημάτων στο νησί μας, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ αν κοιτάξουμε τα στατιστικά και των προηγούμενων χρόνων, θα αντιληφθούμε πως τα τροχαία είναι η «πανδημία» της εποχής μας, με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες.

Σε αυτή τη μάχη δεν χωράνε δικαιολογίες. Είναι καθήκον και υποχρέωσή μας να συμβαδίζουμε στο έπακρο με τους κανόνες οδικής ασφάλειας.

Τηρούμε τα όρια ταχύτητας, αποφεύγουμε να οδηγούμε ενώ έχουμε καταναλώσει αλκοόλ, φοράμε ΠΑΝΤΑ ζώνη και κράνος ασφαλείας.

Ως πολιτεία, ίσως ήρθε η ώρα να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση για την καλλιέργεια οδικής παιδείας και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην οδική ασφάλεια. Ξεκινώντας από τους νέους, θα μπορούσαμε να εισάγουμε μαθήματα ή σεμινάρια οδικής ασφάλειας στα ελληνικά σχολεία κάνοντας έτσι πράξη την ευαισθητοποίηση και τη δημιουργία σωστής νοοτροπίας και οδικής παιδείας.

Είναι ζήτημα ζωής και με τη ζωή τη δική μας και των συνανθρώπων μας δεν μπορούμε να παίζουμε. Ας μην θρηνήσουμε αλλά θύματα στην άσφαλτο.»

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ