back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ιωάννης Παππάς: «Γλιτώσαμε από θαύμα»

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΙωάννης Παππάς: «Γλιτώσαμε από θαύμα»

Η μνήμη είναι κάτι πολύτιμο για τον άνθρωπο και την εξέλιξη του πολιτισμού μας. Για τον λόγο αυτό πρέπει συχνά να τη φρεσκάρουμε και να την ανανεώνουμε.

Πριν 7 χρόνια λοιπόν και μέχρι πριν  2,5, η Ελλάδα είχε κυβέρνηση ενός κόμματος κατ΄όνομα αριστερού και ενός λαϊκιστικού ακροδεξιού. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, στην περιπέτεια του 2015 είχε ζητήσει δανεικά χρήματα από τη Ρωσία και στην κορύφωση της αποτυχίας της είχε υποβάλει αίτημα στη ρωσική για την εκτύπωση δραχμών, επειδή δεν διέθετε τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για να το κάνει.

Σήμερα η Ρωσία παραβιάζει κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και παγκόσμιων αξιών όπως και τις θεμελιώδεις αρχές της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών με την εισβολή της στην Ουκρανία. Αν τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και των συγκυβερνητών του είχαν πάει πρίμα, τώρα η Ελλάδα πιθανότατα θα ήταν εκτός Ευρωζώνης και ακόμα χειρότερα θα χρώσταγε χάρη και ένα δυσθεώρητο ποσό σε ρούβλια.

Μιλάμε για την ίδια περίοδο που το Μέγαρο Μαξίμου είχε λάβει διάφορα παρατσούκλια και υποδεχόταν επιχειρηματίες για συναντήσεις με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα. Η ίδια κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της περιόδου 2015-2019 προσπάθησε να παρέμβει με κάθε τρόπο στη Δικαιοσύνη και να καταργήσει τη διάκριση των εξουσιών, η οποία στα κράτη της δυτικής Ευρώπης είναι απαραβίαστη αρχή. Επειδή όμως στην Ελλάδα τελικά κάποιο θεσμοί έδειξαν αντιστάσεις, το ίδιο κόμμα από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προϊδεάζει ότι την επόμενη φορά, αν υπάρξει επόμενη φορά καθώς η κάλπη είναι «γκαστρωμένη» όπως έλεγε και ο Χαρίλαος Φλωράκης, τα πράγματα θα είναι αλλιώς. Προφανώς εννοούν πως όσα δεν έκαναν την πρώτη περίοδο, την πρώτη φορά Αριστερά, όπως λένε, θα επιχειρήσουν να τα κάνουν τη δεύτερη αν μπορέσουν. Να ελέγξουν πλήρως τη Δικαιοσύνη, να ωθήσουν όσους δικαστές δεν είναι της αρεσκείας τους στη συνταξιοδότηση και να κάνουν ξανά αυτό που δεν κατάφεραν την προηγούμενη. Να σπιλώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους με κατηγορίες για σκάνδαλα.

Αυτό που επιχείρησαν να κάνουν με το υποτιθέμενο πολιτικό σκάνδαλο της Novrartis, «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» σύμφωνα με τον  κατηγορούμενο πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τσίπρα, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Το σκάνδαλο τελικά αποδείχθηκε πολιτική σκευωρία και πλέον έχει λάβει άλλες διαστάσεις και ερευνάται από τη Δικαιοσύνη.

Μήπως όμως όλα τα παραπάνω θυμίζουν τη Ρωσία της εποχής Πούτιν; Μήπως τελικά ένιωθε άνεση ο ΣΥΡΙΖΑ στην αγκαλιά της «ρώσικης αρκούδας». Σίγουρα πάντως η Ελλάδα γλίτωσε από θαύμα και όπως έγραψε ο μεγάλος Κρητικός λογοτέχνης, Νίκος Καζαντζάκης: «H Ελλάδα επιζεί ακόμα μέσα από διαδοχικά θαύματα».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ