back to top
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

Related Posts

Ιωάννης Παππάς: Η «Γαλάζια Ελευθερία» είναι μία νίκη της λογικής

Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» όπως εξειδικεύτηκε από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, την περασμένη Τετάρτη αποτελεί μία προσωπική δικαίωση για τις προτάσεις που έχω καταθέσει εδώ και μήνες αλλά και μία νίκη της λογικής. Από τις 13 Μαρτίου με άρθρο μου στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» έκανα λόγο για την ανάγκη να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα στη διαδικασία εμβολιασμού, η οποία εξελίσσεται τέλεια και αποτελεί παράδειγμα για όλες τις χώρες παγκοσμίως. Το αποφασιστικό αυτό βήμα είναι ο «κάθετος» εμβολιασμός (ανεξαρτήτως ηλικίας, δηλαδή) κατοίκων των νησιών, χωρίς να υπάρχει το όριο των 10.000 κατοίκων.

Αυτό γίνεται μετά την ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργού και μάλιστα με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson με ταυτόχρονη ενίσχυση με επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα από τις δυνάμεις του Ε.Σ.Υ. και κινητά συνεργεία εμβολιασμού. Στόχος είναι ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των μονίμων κατοίκων των νησιών το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου, έτσι ώστε οι νησιώτες μας να υποδεχθούν το φετινό καλοκαίρι ασφαλείς και απόλυτα θωρακισμένοι από τον κορονοϊό.

Δεν πρόκειται για μία διαδικασία που ήταν εύκολη και καθυστέρησε αλλά για την απόδειξη ότι όταν υπάρχει σχέδιο όλα μπορούν να γίνουν στην κατάλληλη χρονική στιγμή, χωρίς κραυγές και λαϊκισμούς.

Η ανακοίνωση για το σχέδιο «Γαλάζια Ελευθερία» και τον καθολικό εμβολιασμό των νησιωτών μας αποτελεί μία νίκη της λογικής και μία αυτονόητη υποχρέωση του κράτους απέναντι στους κατοίκους των νησιών.

Νίκη της λογικής γιατί τη στιγμή που ανοίγουμε τις πόρτες του τουρισμού για το διάσημο ελληνικό καλοκαίρι, διαφημίζοντας την ασφάλεια των νησιών μας, δεν μπορούμε να συζητάμε για ρυθμούς εμβολιασμού και να προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τα αυτονόητα. Η ασφάλεια στα νησιά μας πρέπει να ξεκινάει από τους μόνιμους κατοίκους τους και τους εργαζόμενους, οι οποίοι βιώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα δύσκολο και απαιτητικό καλοκαίρι.

Αυτονόητη υποχρέωση γιατί έπρεπε να αποδείξουμε ότι η έννοια της νησιωτικότητας έχει πραγματική ουσία και μπορεί να αποδειχθεί στην πράξη. Στην αρχή ήταν οι κάτοικοι 32 μικρών και απομακρυσμένων νησιών που εμβολιάστηκαν καθολικά κατά προτεραιότητα. Σειρά πήραν τα 36 νησιά με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων, ο εμβολιασμός των οποίων ολοκληρώνεται μέχρι τα τέλη Μαΐου. Σειρά έχουν τα μεγαλύτερα νησιά, μεταξύ αυτών η Ρόδος, η Κως και η Κάλυμνος τα οποία θα χτίσουν το πολυπόθητο τείχος ανοσίας για τα Δωδεκάνησα, με στόχο η ατμομηχανή του ελληνικού τουρισμού να επανέλθει ξανά στις ράγες της και να βάλει στόχους νέα ρεκόρ για την Ελλάδα και την οικονομία της.

Popular Articles